Connery

Sjit Happens [Månedens Mænd + Kvinde]

Sæson 2 har premiere i aften - vi har snakket med skuespillerne!

Foto: Christian Grüner - Sjit Happens [Månedens Mænd + Kvinde] Foto: Christian Grüner
Torsdag d. 23. januar fik vi den ære at møde Jonathan, Ruben, Stephania, Nikolaj og Claes – du kender dem nok bedre som Mads, Olau, Ane, Øland og Emil fra Sjit Happens. Efter en kold fadbamse på den lokale bodega bevægede to jyder sig mod Nørrebro, hvor den klassiske lejlighed fra serien befandt sig.

Du kan læse hele interviewet lige her:

Medvirkende i serien:
Ruben Søltoft - 'Olau'
Nikolaj Stokholm - 'Øland'
Claes Quaade - 'Emil'
Jonathan Harboe - 'Mads'
Stephania Potalivo - 'Ane' 


Hvordan kom i i forbindelse med Sjit Happens-serien?

Nikolaj:
Blev vi ikke kontaktet gennem et casting-bureau?

Jonathan:
Jeg blev kontaktet af et casting-bureau, som fortalte om et koncept med fem venner, som boede i en lejlighed. Jeg fik generelt bare besked om en ny ungdomsserie på TV2 Zulu, og ellers havde jeg egentlig ikke hørt om det. Jeg har ikke selv tv, så jeg vidste ikke, at der blev lavet casting for programmet, men jeg blev inviteret den anden vej.

Claes:
Jeg kom i kontakt til castingen gennem et opslag på Facebook, men jeg var lige startet på mit job på DR, så det kunne jeg jo ikke. Men så havde jeg en kollega på DR, som var venner med hovedforfatteren til serien, og så anbefalede han mig så til castingen.

Jonathan:
Jeg havde ellers hørt i krogene, at du blev castet ud fra det klip, hvor du spiller fuld og bokser?

Claes:
Det blev i hvert fald sendt rundt sammen med anbefalingerne, hvor klippet endte med at blive delt vidt omkring. Jeg står foran en green-screen og spiller en premiereløjtnant. Jeg medvirkede i en stor statistrolle i et ret alvorligt.. eller i hvert fald med et glimt i øjet DR2-program - og så under optagelserne gik jeg rundt i mit kostume og spillede lidt fuld. Det var et under, at det blev optaget og så blev det klip ellers bare sendt rundt omkring. Helt fantastisk historie egentlig! I burde næsten lave et eksklusivt indslag bare med mig og det klip!

Jonathan:
Nej, jeg har hørt fra de højere luftlag, at de allerede havde valgt dig blot på grund af den video og var egentlig ligeglad med din casting?

Claes:
Sjovt..

Hvad har i ellers lavet før serien? Nu kender vi jo Nikolaj og Ruben fra komikken, og Stephania fra børnefilm, men hvad med jer andre?

Jonathan:
Jeg var i gang med en 3-årig uddannelse på skuespillerskolen, da jeg halvt inde i 2. år blev kontaktet af produktionen bag Sjit Happens – så man kan godt kalde min rolle som ’Mads’ for min debut.
ANNONCE
Pressefoto - Sjit Happens [Månedens Mænd + Kvinde] Pressefoto
Men Stephania, du har jo været væk i nogen år fra filmbranchen – hvad har du lavet i mellemtiden?

Stephania:
Jamen, jeg vidste ikke rigtig, om jeg skulle være skuespiller, da jeg var barn(f.eks. Albert, Lykkefanten, red. ). Det kom egentlig meget tilfældigt dengang. Jeg blev tilbudt min første rolle og derefter kom tilbuddene meget efter hinanden. Jeg blev generelt bare spurgt meget dengang, hvorefter jeg så dukkede op til casting og optagelserne, men så pludselig blev jeg ikke spurgt mere. Så tænkte jeg, at jeg nok ikke skulle være skuespiller alligevel så, men efter flere år besluttede jeg mig for, at det var det, jeg gerne ville. Jeg var omkring 21 år, da jeg begyndte at lave nogle forskellige ting igen, og så kom den her rolle til mig.

Ruben:
Wow, så du har alligevel haft en pause fra skuespilleriet i omkring 10 år?

Stephania:
Ja, faktisk.

Claes:
Hvad lavede du dog i al den tid? Var du gartner? Pudsede du bøger?

Stephania:
Jeg gik lidt i skole og droppede lidt ud og sådan.

Jonathan:
Og vaskede biler i bikini!

Stephania:
(ingen kommentarer…)

Kendte i hinanden før serien?

Nikolaj:
I sjælen!

Jonathan:
 I to tumper(peger på Ruben og Nikolaj) kender jo i hvert fald hinanden fra komikkens branche.

Nikolaj:
Vi (Nikolaj, Ruben og Claes) har da været til på workshop sammen en gang, men jeg undrer mig lidt over, hvorfor jeg slet ikke kan huske dig, Claes?

Claes:
Vi har lige lavet et interview i går, hvor jeg fortalte, at vi alle tog metroen sammen! Hvor vi krammede, vi græd og elskede. Vi dyrkede jo elskov, Nikolaj!

Ruben:
Du har nok ikke gjort det helt store indtryk så.
ANNONCE
Pressefoto - Sjit Happens [Månedens Mænd + Kvinde] Pressefoto
Hvad så med selve serien – hvor meget er fiktion og hvor meget tager udgangspunkt i virkeligheden?

Nikolaj:
Vi kører jo med fire hovedplots i serien, og det er jo ikke som sådan, at en seer har skrevet ind og stået for plottet til et afsnit. Der er selvfølgelig inspiration hentet fra seernes henvendelser og det virkelige liv, men generelt er det 100 % fiktion. Men man trækker selvfølgelig ting ind fra hverdagen, som man kender til, men der er ikke noget virkeligt over det som sådan.

Jonathan:
Men der er nogle scener som jeg har spillet, hvor jeg ved, at det er hentet fra det virkelige liv. Men ellers er det kun fiktion.

Nikolaj:
Sådan er det jo også med fiktionsserier – vi spiller heller ikke os selv, og selve serien bliver derfor udelukkende fiktion med inspiration fra hverdagen.

Claes:
Alt bliver jo hentet et eller andet sted fra – noget er fra manuskriptforfatternes hjerner, noget er fra vores hjerner og noget er selvfølgelig fra seerens henvendelser. Men idet at serien er ren fiktion, er de fleste ting selvfølgelig rettet til, så de passer med plottet.

Har i selv kommet med historier fra jeres liv eller improviseret i scenerne?

Claes:
Det har jeg faktisk helt glemt i de andre interviews, men der bliver faktisk spillet penis på klaveret i mandehørmsafsnittet. Jeg kan huske at jeg fortalte om en lignende episode på min højskole, da jeg var knægt, og det tror jeg faktisk er inspireret derfra.
(Ruben henvendte sig til os alene efter interviewet og understregede, at kunsten i dette pik-på-klaver-spil er ’lange, tynde pikke’!)

Nikolaj:
Der er jo altid nogle små elementer som byder sig ind i situationen og så bringer vi dem selvfølgelig op under optagelserne, hvor nogle af improviseringerne ender med at komme med i det endelige resultat. man trækker ting ind fra sit eget liv, specielt hvis man skal spille med følelserne. Det er derfor at Øland aldrig er ked af det, fordi det er en følelse, jeg ikke ejer!

Afspejler jeres karakterer jeres virkelige jeg?

Jonathan:
Det synes jeg, at de gør.

Nikolaj:
Det gør de helt sikkert, men vi har bare skruet op for de humoristiske sider og de usympatiske sider. Dem i ser, er jo meget karikerede udgaver af os.

Ruben:
På et hvis niveau er vi jo alle blevet typecastet til rollerne.

Hvad har været jeres værste og bedste oplevelser med serien? Vi starter med de bedste.

Claes:
Jeg har i hvert fald mit yndlingsøjeblik her i sæson 2., hvor min karakter Emil har skruet lidt op for vreden, og så er han langt mere i ubalance end tidligere. Enten så græder han eller også råber han, og det er skønt. På et tidspunkt får han også lov til at gakke fuldstændigt ud på en gammel dame – en gammel, sød, uskyldig dame, som bare fik et ufortjent møgfald. Og det nød jeg! Det var i hvert fald mit spillemæssige højdepunkt i serien.

Nikolaj:
Det bedste: catering sæson 2 - det værste: catering sæson 1. Det er umiddelbart min vurdering af op- og nedture på showet!

Jonathan:
Min bedste oplevelse var, da min karakter Mads fik lov til at være lidt på udebane følelsesmæssigt. Normalt er Mads bare smooth hele vejen, men så har jeg så ønsket til den nye sæson, at jeg ville få lidt mere slag i karakteren. Derfor fik jeg lov til at være sur på alle de andre i et afsnit, og det nød jeg bare helt vildt. Det er fedt at spille comedy, men jeg kan også godt lide at prøve kræfter med nye aspekter i skuespillet.
ANNONCE
Pressefoto - Sjit Happens [Månedens Mænd + Kvinde] Pressefoto
Hvordan vil i beskrive den nye sæson?

Stephania og Claes i kor:
Hurtigere, vildere, hurtigere, frækkere, sjovere!

Claes:
-  Og mere fyrværkeri!

Nikolaj:
Selve universet i serien er blevet trukket mere ud og det hele er blevet meget vildere. Generelt er der blevet skruet op for karaktererne, og hele historien er blevet langt mere detaljeret og underholdende.  

Jonathan:
En af de fedeste ting ved den nye sæson er, at mange af karaktererne er uden for deres normale komfortzone. Der er kommet meget mere modstand til dem. De er blevet sat lidt på spidsen, og det har virkelig været fedt.

Hvad laver i i jeres fritid?

Jonathan:
Jeg spiller bl.a. en masse skuespil.

Nikolaj kigger mærkeligt på mig:
Fritid?! Arbejde, arbejde, arbejde.

Ruben:
Jamen hvad laver vi i vores fritid? Jeg har lyst til at sige badminton! Er der nogen, der har lyst til at spille? Det er så hyggeligt.

Claes:
Jeg vil rigtig gerne! Skal vi bare tage af sted nu?

Nikolaj:
Jamen fritid.. fritid. I den kreative branche er det hele lidt en flydende ting, og der har man aldrig rigtig ’fri’, med mindre man beslutter sig for, at man lige tager en uges ferie.

Ruben:
Jeg bruger rigtig meget af min fritid på at læse Connery.dk!

Du har lige hørt om det for 10 minutter siden?

Ruben:

Jonathan:
Hvis man sådan rigtigt har ’fri’ fri, så kan jeg godt lide at gå ud og drikke mig en ordentlig kæp i øret. Eller løbe nogle ture og sådan. Ellers prøver jeg bare at blive bedre til mit fag.

Nikolaj:
Man er bare hele tiden i gang med nye projekter. Mens Sjit Happens ruller henover skærmen, er vi allerede lysår foran, hvor vi planlægger næste sæson eller nye komiske udskejelser.

Ruben:
Jeg tror også vores fritid er meget relateret til vores arbejde. Vi ser serier, går i teater og får en masse inspiration derfra.
ANNONCE
Pressefoto - Sjit Happens [Månedens Mænd + Kvinde] Pressefoto
Et lidt personligt spørgsmål til dig, Claes – er dit overskæg en del af dit virkelige image, eller en gimmick skabt til serien?

Claes:
Serien er simpelthen skabt til mig.

Men er det et image, du bruger til hverdag?

Claes:
Helt sikkert. Det er en del af mit udseende. Skægget røg af i afsnit 10 og det er faktisk første gang i 4-5 år.

Jonathan:
Der stod simpelthen krise skrevet i panden på ham!

Claes:
Det var mærkeligt uden mit skæg. Sygt mærkeligt. Jeg følte mig nøgen. Vi lavede endda nogle optagelser, hvor vi bare havde strømpesokker på dilleren, men ikke en gang på det tidspunkt følte jeg mig mere nøgen, end da mit overskæg blev fjernet. Prøv at forestille dig at du ikke har dit hoved mere.. nogenlunde samme følelse.

Jonathan:
Mistede du din mandighed?

Claes:
Min diller blev i hvert fald ikke større af det, lad mig sige det sådan!

Nu vi snakker om kropsbehåring i afsnit 10 – Jonathan, blev dit øjenbryn barberet af i virkeligheden?

Jonathan:
Ahem. Det var special effects..

Claes:
Fucking prettyboy, mand!

Jonathan:
Jeg arbejder også som model ved siden af, så jeg sagde til folk, at jeg skulle have en helvedes masse penge, hvis mit bryn skulle fjernes. Jeg vidste godt på forhånd at det ikke blev aktuelt, så de måtte finde på nogle effekter i stedet.

Stephania – hvordan føles det at gå fra barnestjerne til en kvinde, som alle mænd vil have?
Sådan tror jeg ikke rigtig, at jeg tænker over det. Jeg får nogle søde Facebook-henvendelser fra serien, men til gengæld og nogle ubehagelige henvendelser. Men det er ikke rigtig noget, jeg går og tænker over.

Vores læsere vil helt sikkert også gerne vide – er du single?

Stephania:

Ja, det er jeg.

(mændene fra serien går amok med klapsalver og høje lyde)

Stephania:
Jeg bliver helt genert!

Nikolaj:
 I skal være hjertens velkomne til at skrive til hende på Facebook!

Stephania:
Men kun de behagelige henvendelser!

Vi skal prøve, men kan ikke love noget!

Nikolaj:
Connery.dk har en bred nuance af forskellige former for ubehagelige typer, Stephania!

Jonathan:
Haha, jeg tror vist, at jeg skal ind og kigge på den hjemmeside!
ANNONCE
Pressefoto - Sjit Happens [Månedens Mænd + Kvinde] Pressefoto
Stephania, du får lige et sidste spørgsmål, så slipper du – hvad skal der til for at score dig?
(mændene går endnu en gang amok)

Stephania:
Jeg tror faktisk at jeg ville være okay god til at svare på det spørgsmål på det andet tidspunkt. I og med at jeg sidder midt i blandt de her idioter(resten af castet, red.), så er det lidt svært!

Jonathan:
Hvad havde du forventet?

Stephania:
Hm, jamen man skal bare være sig selv. Men jeg er en spasser til at svare på sådan et spørgsmål. Det er derfor, jeg er single!

Nikolaj:
Ellers så kan i kigge nærmere på Se & Hør i 2008, hvor I kan læse, hvad Stephania vil have med på en øde ø!

Claes:
Skal du have hjælp til at svare, Stephania?

Stephania:
Ja, tak!

Claes:
Hmm, hvad skal der til for at score dig? Noget med hip-hop!

Stephania:
NEJ! Jeg er færdige med hip-hoppere. Det må du godt huske at skrive i interviewet!

Nikolaj:
Hun er helt vild med ariske fyre – du skal se hende, når jeg står og hejler!

Vi kan omformulere os lidt, hvordan skal den perfekte mand så være?

Stephania:
Han skal være sjov. Kærlig og kunne lide at spise god mad – og dufte godt.

Jonathan:
Det er vigtigt at dufte godt.

Stephania:
Generelt en rigtig livsnyder!
 
I skal have mange tak for jeres tid og vi ønsker jer held og lykke med projekterne i fremtiden. Vi ser frem til den nye sæson af Sjit Happens, som får premiere på TV2 Zulu d. 3. februar!
ANNONCE
Medvirkende: 
Ruben Søltoft - 'Olau'
Nikolaj Stokholm - 'Øland'
Claes Quaade - 'Emil'
Jonathan Harboe - 'Mads'
Stephania Potalivo - 'Ane' 

Interviewere:
Rasmus Krarup
Ronnie Mortensen

Fotograf:
Christian Grüner
Del

Seneste nyt