Connery

Overwatch [Anmeldelse]

"The world could always use more heroes"

4 ud af 6 stjerner
Overwatch [Anmeldelse]

Blizzards seneste hitspil, Overwatch, har været ude i en god uge, og det er vel ved at være på tide at få en lille anmeldelse kørt igennem, på trods af det fantastiske vejr vi har haft. Man kan jo heller ikke gå og plukke blomster ude på marken, hele tiden.

Ved første øjekast er Overwatch 'blot' endnu et multiplayer-baseret FPS-spil, sat i en glittet tegnefilmsagtig verden, men man skal ikke bruge meget tid i spillet, før man forstår, at der sker en hel del mere. 

Spillet har allerede solgt over 7 millioner eksemplarer ifølge Blizzard, så chancen er, at flere af dine venner allerede er godt i gang. 

ANNONCE
Overwatch Gameplay trailer

Overwatch - kort fortalt:

Overwatch finder sted på jorden i en nær fremtid. Her er der en række af lejesoldater, der konstant løber panden mod hinanden, i kampen om at have kontrollen med en række af verdens nøglepunkter. (Team Fortress-ish) Spillet byder på 21 forskellige karakterer; heroes, der hver især har en række vidt forskellige karaktertræk - og ikke mindst: Funktioner. 

Mængden af forskellige karakterer spænder over en række forskellige nøglefunktioner: Offense, Defense, Tank og Support. Og allerede her begynder vi så at bevæge os væk fra den traditionelle FPS-ånd og bliver kastet ud i det noget strategisk tungere koncept: MOBA (Mulitplayer Online Battle Arena)

Overwatch byder på en række forskellige gamemodes:

  • Quick Play - En hurtig omgang matchfixing, der sætter dig (eller jer) på hold med og mod spillere der er nogenlunde på samme level som dig. 6 vs. 6. 
  • Play vs AI - Der sætter dig og dit hold afsted mod computerstyrede fjender - en god måde at træne lidt, uden at skulle ydmyges af 12-årige piger på voicechat.
  • Custom Games - Der muliggør spil med tweakede regler som HUD, damage og healing.
  • Weekly Brawl - Ugens udfordring.
  • Training Mode - Stille og rolig (lidt kedelig) lær at styre spillet-mode. 

Spilleren progresser ved at vinde experience og stige levels - levels som giver loot-boxes, der kan indeholde kombinationer af nye player-skins, kampråb, in-game spraytags og vinder-animationer.

ANNONCE
Overwatch [Anmeldelse]

Overwatch: MOBA-FPS

Den typiske tilgang til shooter-spil, fungerer ikke helt i Overwatch - typisk bliver gamere rigtigt gode til en enkelt spillestil, hvad enten det er assault, close combat eller sniping. Man gror fast i rollen, og bliver virkeligt god til den. Pwnzor.

I Owerwatch bliver du ikke tvunget ud i at skulle lære alle heltene at kende, men hvis du gerne vil være vild, er du nødt til det. Hver eneste hero, har unikke våben og abilities - og i stedet for at se en karakter som "sin", bør men se hver karakter som et forskelligt våben. Med den tilgang, er det lettere at omstille sig nye strategier med sit hold, hvis man møder et velkoordineret modstander-hold. 

Gameplayet i Overwatch tvinger dig konstant ud i nye situationer, hvor du er nødt til at træffe kvalificerede heltevalg - hvis du pludselig møder en massiv skjoldvæg, er du nødt til at gå ind og finde en helt, der har et counter-attack på hånden, og hvis dine team-mates bare stormer i døden, er det måske en god plan at vælge en support-hero, der kan give dem lidt shielding og lidt liv. 

Essensen er e-sport

Universet er meget gennemført, men der er ingen single-player campaigns og den eneste måde man kommer til at kende de forskellige helte på, er at samle op på små kommentarer i løbet af spillet - og derudover at dykke ned i den sekundære historiefortælling, der foregår udenfor spillet: I tegneserier og små animationsfilm. Det kan godt virke lidt overvældende - og hvis du er en gamer der virkelig går op i eventyr og historie, er Overwatch nok ikke for dig. 

Hvis vi kigger lidt videre end den meget genkendelige Blizzard-stil, er Overwatch nemlig lavet for en ting: E-sport og konkurrencer. Du bliver ikke bedre ved at stige et level - du bliver bedre, ved at blive god til spillet. I nogen spil bliver du bedre, jo mere tid du bruger - og ikke fordi DU bliver bedre, men fordi spillet belønner tiden. I Overwatch bliver du kun bedre ved at dygtiggøre dig. 

Spillet er på en gang velpoleret og velbalanceret og i samme omgang utroligt brutalt og utilgivende. 

ANNONCE
Overwatch

Ude nu

Udvikler: Blizzard Entertainment

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One

Find spillet her: Playoverwatch.com

Pris: Cirka 450,- kroner (Standard edition)

Del

Seneste nyt

Annonce