Connery

Jørgen Leth er tilbage på Tour de France

Tour de France 2022 får et Leth strejf!

Da Jørgen Leth den 14. juni 2022 kunne fejre sin 85 års fødselsdag, blev det fejret med en glædelig afsløring for mange cykelfans: Leth vender tilbage til touren. 

Det er Warner Bros. Discovery der har hentet Leth ind, til årets Tour-dækning på Discovery+ og Eurosport. 

"Jeg synes selvfølgelig, det er dejligt at være med til at dække Tour de France igen. Det har jeg savnet. Det bliver en helt speciel oplevelse at se feltet rulle igennem Danmark. Det virker stadig nærmest uvirkeligt. Det er også herligt at arbejde med Bastian Emil, fordi vi oplever cykelsporten på samme måde. Sammen føjer vi perspektiver til løbet. Vi forstår løbets mytologi og giver udtryk for de store følelser og storheden i løbet. Det er det, som det handler om fra vores vinkel," siger Jørgen Leth.

ANNONCE
Bastian Emil og Jørgen Leth - Fra et sted til andet - Foto: Warner Bros. Discovery - Jørgen Leth er tilbage på Tour de France Bastian Emil og Jørgen Leth - Fra et sted til andet - Foto: Warner Bros. Discovery

Studie og optaktsprogram

Årets Tour de France bliver som bekendt skudt i gang med en 13 kilometer lang enkeltstart i København den 1. juli.

Derefter venter yderligere to etaper i Danmark med mål i henholdsvis Nyborg og Sønderborg. Under de tre etaper i Danmark vil Jørgen Leth være on location som en del af Discoverys studie i de tre målbyer. Her bliver han flankeret af den unge forfatter og cykelentusiast, Bastian Emil Goldschmidt, studievært Simon Egeskov samt cykelekspert og elitechef hos Danmark Cykle Union, Morten Bennekou.

Jørgen Leth kommer i selskab med Bastian Emil Goldschmidt også til at lave et samtaleprogram i 21 afsnit, hvor Touren og årets etaper er omdrejningspunktet. Der vil udkomme et dugfriskt afsnit forud for hver etape, hvor fascinerende og mytiske fortællinger vil blive foldet ud. De to cykelentusiaster er tidligere blevet sat i stævne og lavede sidste år tv-programmet "Bastian Emil & Jørgen Leth".

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce