Connery

Agile SCX: Den danskproducerede Nürburgring-dræber

Agile SCX kan nu købes på danske nummerplader!

Danmark er ikke just kendt for at bugne af bilproducenter, så når der endelig dukker en ny op, er det værd at bide mærke i. 

Agile Automotive er en af ovennævnte.

Et ingeniørafgangsprojekt i 2015 var det som lagde fundamentet for firmaet, som blev stiftet i 2016. På nuværende tidspunkt et pænt lille firma med 10 ansatte, som siden fødslen, har arbejdet hårdt og passioneret imod ét mål - at lave en gadegodkendt racerbil.

Dette er nu lykkedes, i form af den formelbilsinspirerede kulfiber-racerbil Agile SCX. 

I august måned 2022 blev det første eksemplar sat på danske plader, på baggrund af en EU gadegodkendelse, og resultatet må siges at være ret så spændende!
ANNONCE
Agile SCX - Agile Automotive - Agile SCX: Den danskproducerede Nürburgring-dræber Agile SCX - Agile Automotive

Den lille racerbils aggressive ydre understøttes af imponerende performance: Med sin lave vægt på kun 580-600kg kan Agile SCX katapultere dig afsted med en 0-100 tid på henholdsvis 3,5 og 3,0 sekunder, alt efter hvilken af de 2 gadegodkendte versioner du vælger: Den med 225 hestekræfter eller den med 270 hk.

Skal det være endnu vildere, så vælger du selvfølgelig versionen til banebrug, som har 300+ heste og rykker 0-100 på 2,8 sekunder. 

Topfarten er - afhængigt af model - 235 til 250 kilometer i timen.

Lige netop banebrug er det, som bilen nok hovedsageligt er tiltænkt, men det skader jo ikke at du lovligt kan køre til og fra din lokale racerbane!

Agile SCX er den første danskbyggede gadegodkendte racerbil til at gennemføre en omgang på den legendariske Nürburgring Nordschleife. Denne bedrift stod den erfarne racerkører Nicolaj Kandborg for - Se eventuelt hans omgang på banen i videoen herunder. 

Har du tænkt dig at gøre ham kunsten efter, fås Agile SCX fra 399.994 + moms og evt. afgift. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt