Connery

Test: Poly Voyager Free 60+ UC

Poly er klar med en slags schweizerkniv af et sæt trådløse earbuds!

5 ud af 6 stjerner

Kender du lydmærket Poly? Du skal være undskyldt hvis ikke, og det skal vi nok ændre på. Navnet Poly opstod først i 2019, da Polycom blev opkøbt af et andet lydbrand; Plantronics - for i 2022 at blive opkøbt af computergiganten HP. 

Poly er altså bygget på arven af meget opkaldsfokuseret lydteknologi - og det er ikke dumt, hvis man leder efter et headset til telefonmøder eller et callcenter - men mærket er altså gået videre end corporate-kategorien. 

Poly Voyager Free 60+ UC er sådan set bare et sæt trådløse earbuds - men alligevel ikke bare, for dette specifikke kit er ekstremt pakket med features. Så meget, at Poly fremhæver sættet, som et der kan benyttes i alle mulige scenarier både i fritiden og til arbejdet. 

ANNONCE
Poly Voyager Free 60+ UC - Test: Poly Voyager Free 60+ UC Poly Voyager Free 60+ UC

Et etui til mere end opladning og opbevaring

Det første slående punkt på ved disse earbuds er ikke buds'ene selv - men ladetuiet. Etuiet er nemlig hjemsted for en lille skærm. What? Yes. 

Etuiet er udstyret med en skærm, der både er med farver og touch-styring, ikke meget ulig størrelsen på et af de første Apple Watches - og selvom funktionaliteten overhovedet ikke er den samme som et smartwatch, er det en ret sej lille ting - som er fed, men måske også lidt meget - i forhold til hvor meget man reelt vil komme til at bruge den. Og så alligevel. 

ANNONCE
Poly Voyager Free 60+ UC - Test: Poly Voyager Free 60+ UC Poly Voyager Free 60+ UC

Skærmen kan selvfølgelig vise batteriniveauer for både etui og buds, og man kan styre bluetooth-forbindelsen mellem flere forskellige tilgængelige enheder - desuden er der mulighed for at styre støjreduceringsfunktioner og volumen. De to sidste kan selvfølgelig også styres direkte fra touch-styringen på stammerne af selve buds'ene, men flere muligheder er selvfølgelig godt. 

Sådan en lille skærm giver også sættet nogle muligheder for fremtidige opdateringer - hvor måske særligt muligheden for at ændre på buds'enes lydprofil gennem en equalizer, ville være en rigtig velkommen tilføjelse.

ANNONCE
Poly Voyager Free 60+ UC - Test: Poly Voyager Free 60+ UC Poly Voyager Free 60+ UC

Lyd: God til musik og fornuftigt til det meste

Mens det imponerende etui er første møde med Voyager Free 60+ UC, kunne man tro at det var tonegivende for, hvor high-tech det der venter indvendigt er - og det er faktisk ikke misvisende. 

De små lette ear-buds der tager afsted med et stamme-design, er overraskende vellydende med en virkelig god og balanceret lydprofil - der heller ikke mangler noget i bassen, såvel som i de høje toner. De er faktisk helt gode til at lytte til musik OG film, selvom Polys arv mere går i retning af callcenter-teknologi. 

Derfor kan man også blive en lille smule overrasket over, at selve mikrofonere og lydkvaliteten under opkald, kun rammer en kvalitet der placerer sig sådan lige over middel, for hvad man kan forvente et sæt trådløse earbuds i denne prisklasse skal levere. 

ANNONCE
Poly Voyager Free 60+ UC - Test: Poly Voyager Free 60+ UC Poly Voyager Free 60+ UC

Det der er det holdt store og tillokkende punkt for Polys seneste sæt trådløse buds, er hvor helt ekstremt versatile de er. 

De kan simpelthen tilsluttes alt - inde i selve etuiet er der en lille trådløs USB-C transmitter, der giver direkte lydsignal mellem ear-buds og en PC, mens Bluetooth-forbindelsen kan køre på 2. klinge, det er lækkert og en feature der ofte er forbeholdt før større PC-headsets. 

ANNONCE
Poly Voyager Free 60+ UC - Test: Poly Voyager Free 60+ UC Poly Voyager Free 60+ UC

Maksimal alsidighed: Connect til næsten alt

Desuden gemmer emballagen på tre ekstra ting - der er selvfølgelig ekstra silikonedupper, så du kan tilpasse buds'ene til dine øre. Derudover får du et USB-A til USB-C kabel, som benyttes til at oplade etuiet, men den sidste ting er helt genial: Et USB-C til Mini-jack kabel!

Takket være mini-jack kablet, kan du altså benytte dine trådløse earbuds, med ethvert analogt output, hvor du kan tilslutte gode gammeldags analoge hørebøffer via 3.5mm jack-kabel - her agerer etuiet som sender imellem kilde og earbuds og det fungerer helt upåklageligt. 

Det er særligt genialt, hvis du eksempelvis skal på en transatlantisk flyvetur, hvor du her har muligheden for at se film med dine egen - trådløse og behagelige earbuds, i stedet for de rærlige engangs-lyttepropper, som ofte bliver uddelt på flyene - GE-NI-ALT. 


Batteritiden på dette sæt er ganske fornuftigt. Free60+ håndterer omkring 8 timers afspilning af musik, mens etuiet giver i alt 24 timer - og etuiet kan på 15 minutter oplade de enkelte earbuds til to timers lyttetid - så det er helt godkendt. Oveni hatten understøtter etuiet også, selvfølgelig, trådløs opladning - for med så mange features, ville det være et underligt sted at spare. 

ANNONCE

Poly Voyager Free 60+ UC er godt nok ikke de mest lommevenlige ear-buds på markedet, til gengæld er de så hammerpakket med gode features, at det rent faktisk kan retfærdiggøre den relativt høje pris på den pæne side af 2500 kroner (Alt efter aktuel dagspris). 

Hvis du har alle de behov, som sættet kan dække er det dælme en smart alt-i-en løsning. En slags schweizerkniv af et sæt trådløse earbuds. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt