Connery

Test: Jabra Elite 10

Jabra opper deres earbud-serie med en forbedret elitemodel

6 ud af 6 stjerner

Lige siden "ægte" trådløse earbuds for alvor brød gennem som en mainstream-teknologi, da Apple i 2016 introducerede deres AirPods, har Jabra luret i kulissen - ofte med et bedre alternativ, og uden tvivl blandt de bedste overhovedet til Android-folket. 

I en produktkategori, hvor så mange spillere vil have en del af kagen, er det imponerende at danske Jabra til stadighed bliver nævnt i flæng sammen med brands som Bose, Apple og Sony - og det er selvfølgelig ikke en selvfølge - det er fordi de virkelig har styr på deres trådløse lyd. 

Nu har Jabra så lanceret deres nye high-end model, under navnet Jabra Elite 10. Den gør Jabras produktsortiment og erstatter Jabra Elite 85T, som toppen af kransekagen, med en efterfølger der er forgængeren værdig. 

Elite 85T der blev lanceret tilbage i udgangen af 2020 har haft et imponerende run - og nu er der også gået tilpas lang tid, til at efterfølgeren ikke blot føles som et alternativ med minimale forbedringer - for der er sket en hel del, i forhold til mulighederne for trådløse earbuds siden da. Jabra Elite 10 er bedre end forgængeren på praktisk talt alle punkter. 

ANNONCE
Jabra Elite 10: Specifikationsoverblik

Teknologi:

Dolby Atmos og Jabra Advanced ANC™
Forbindelse: Bluetooth 5.3
Kompabilitet: Android og iOS
Højttalere: 10 mm
Mikrofoner: 6 MEMS mikrofoner
Aktiv Støjreduktion: Ja
Spatial Sound: Ja, Dolby Atmos med Dolby Head Tracking

Komfort og Design:
Vægt (earbud): 5.7g
Formfaktor: 100% trådløse earbuds
IP-klassificering: IP57 (støv- og vandtæt)

Batterilevetid:
Musiktid: Op til 8 timer (earbuds), 6 timer med ANC
Hurtig opladning: 5 min giver op til 1 time

ANNONCE
Jabra Elite 10 - Test: Jabra Elite 10 Jabra Elite 10

Elite 10 er ifølge Jabra selv deres mest avancerede earbuds til arbejde og fritid, og det bringer et rigtigt pænt featuresæt på banen. 

Den aktive støjreducering er blevet markant forbedret med en teknologi der hedder 'Jabra Advanced ANC', højttalerenhederne er relativt store 10mm-sager og så er de både lettere og bedre til at holde på batteriet end førnævnte. 

Som om det ikke var nok, så udbygges der også med blandt andet virtuel 3D-lyd, der skaber en markant lydscene ved hjælp af Dolby Head Tracking og Dolby Atmos, og så understøtter de nye buds forbindelse til 2 enheder på samme tid, takket være multipunkts-Bluetooth. 

Jabra er lykkedes med at lave en endnu bedre lydprofil end tidligere - og det er ikke en lille ting, for den har været god gennem de seneste år. 

Generelt er profilen bedre, på tværs af både dybe, mellem og høje toner, men det er særligt med spatial-sound og Dolby Atmos-tunet musik, at de virkelig excellerer på lydfronten - det kræver selvfølgelig, at man lytter til de knapt så tilgængelige atmos-tunede sange, at få det udbytte - men selvfølgelig fungerer det også til mere ordinær stereo-musik. 

ANNONCE
Jabra Elite 10 - Test: Jabra Elite 10 Jabra Elite 10

De seks mikrofoner i earbudsene er strategisk placeret for at give krystalklare opkald. Uanset om du er i et larmende miljø eller i ro og mag hjemme, sikrer Jabra at din stemme kommer klart igennem.

De nye ear-buds leverer op til 6 timers uafbrudt brug, og yderligere 21 timer gennem det trådløse opladningsetui - det er sådan set nok til, at du ikke behøver at bekymre dig om batteritiden, medmindre du virkelig er langt uden for lands lov og grænser, uden adgang til strøm.

ANNONCE
Jabra Elite 10 - Test: Jabra Elite 10 Jabra Elite 10

Jabra Elite 10 er mere end bare endnu et par trådløse earbuds. Med en fantastisk let komfort, imponerende lydkvalitet og en batterilevetid der holder hele dagen, er de en investering, der er værd at kigge ind i. 

Og investering kalder jeg det, da det vejledende prismærke er fastsat til 1.999 kroner. Jabra er mange ting, men billig er ikke en af dem - til gengæld betyder det, at tidligere Jabra Elite-modeller nu er mere tilgængelige, hvis du i stedet for det nyeste af det nye, bare leder efter god lyd og støjreducering til en fornuftig pris. 

Uanset, har Jabra - endnu en gang - skabt et formfuldendt produkt. Kudos. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt