Connery

Test: Coravin Pivot - Stræk hverdagsvinens levetid

Coravin er klar med en nye vingadget der holder din vin drikkelig i flere uger

Jeg ved ikke om du kender det der med, at man af og til står overfor følgende dilemma: Det er mandag aften, og du har lyst til et glas god vin til aftensmaden. Men I er kun to - eller bare dig - så enten drikker man hele flasken, eller også springer man over - for dyr vin skal jo ikke stå og blive dårlig i flasken. 

Det er der selvfølgelig løsninger på. En af dem er Coravin - en gadget der i et par år, har sørget for at man kan tappe en smule af de dyre dråber, uden at skulle slagte en hel flaske. Det foregår sådan, at man stikker en nål igennem korken - tapper sit glas, og skifter ilten ud med argon-gas, som holder på de gode sager. Smart.

Men også lidt omsonst - og en anelse dyrt. Og hvad nu hvis flasken var en af de middelgode fra et andet sted end Frankrig eller Italien, med skruelåg, ikke kork? Ja, så var den ikke fin nok til gamle Coravin. 

Ovenstående er meget sat på spidsen, men Coravin er ude med en ny model, der har nye løsninger med sig: Coravin Pivot

ANNONCE
Kort om Coravin Pivot:
  • Den koster 99 euro. Det er omtrent halvdelen af prisen på Coravins billigste model.
  • På en argon-patron skænker Coravin Pivot op til 22 glas vin. Det er syv mere end den originale model.
  • Den skænker vinen hurtigere end Coravins andre modeller, og så er den endnu lettere at betjene.
  • Med det nye system holder vinen op til fire uger. Så der er tale om et system til den lidt mere prisbevidste vinforbruger, der stadig gerne vil nyde en god flaske vin over relativ kort tid, og som ikke har behov for et system, der kan holde på vinen i noget nær en evighed
  • I stedet for at indføre en nål i vinen, erstatter man prop eller skruelåg med Coravin Pivot Stopper (en slags prop), hvor man indfører Coravin Pivot. 
ANNONCE
Test: Coravin Pivot - Stræk hverdagsvinens levetid

Coravin Pivot er en model der er lidt lettere i brug. I stedet for nåle, arbejder man med Coravins egne erstatningspropper, der er udstyret med en gummimembran, hvor Coravin Pivots gasrør kan sænkes ned i, når man skal have renset luften. 

Mens Coravin-systemet med nålene er anvendeligt til kork og faste propper - og garant for en længere holdbarhed efter “nåling”, så er det en forholdsvis dyr løsning, som man måske finder mest anvendelig til de helt dyre flasker. 

ANNONCE

Coravin Pivot er lidt mere en hverdagsgadget. Proppen (coravin-stopper, som de kalder den), slutter ikke nær så tæt i så lang tid, som en korkprop, men under brug, praler systemet af at kunne forlænge din åbne vinflaskes levetid med op til 4 uger. 

Test: Coravin Pivot - Stræk hverdagsvinens levetid

Vi har testet Pivot - og kan glædeligt meddele, at den virker. I hvert fald i de tre uger, som jeg kunne anspænde min tålmodighed til at sprede en lækker flaske Amarone over. 

Hvis du i forvejen ejer en af de dyrere Coravin-modeller, er Pivot måske ikke for dig - men den nye vingadget er ret genial, fordi den med et lavere prispunkt, er en god løsning til vinnydere, der tager sig god tid. 

Coravin Pivot er i vores optik især optimal til par der drikker lidt vin - eller solo-vinnydere, der gerne snupper et glas, uden at skulle tømme hele flasken på en gang. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce