Connery

Test: 55" Philips Momentum leverer B&W lyd og ambilight til gamere

Ikke et TV - en tæt-på-perfekt gamerskærm!

5 ud af 6 stjerner

Til trods for størrelsen på 55", er Philips Momentum 558M1RY ikke et tv, men derimod en dedikeret gaming monitor - udseendet snyder en smule - for denne skærm er uden tvivl designet til at kunne fungere helt perfekt i en dagligstue, og den integrerede højtalerløsning fra Bowers & Wilkins, hjælper godt til det samlede indtryk. 

ANNONCE
Test: 55" Philips Momentum leverer B&W lyd og ambilight til gamere

Dette er en stor skærm, der er designet fra ende til anden, til gamerens fornøjelse. 

Det her er i essensen en dejlig stor skærm, der tikker de fleste af de rigtige bokse, hos den dedikerede konsol eller PC-gamer. 

Philips Momentum 55" er en 4K skærm med 120 Hz opdateringshastighed - en indbygget soundbar og indbygget Ambiglow LED-lys - og det er i essensen hvad vi har at gøre med. 

Smart-tv funktioner og mulighed for onboard apps er fuldstændig skåret væk - og tilbage står altså en skærm, hvis reneste formål er at videregive billede og lyd fra en anden enhed. Simpelt. 

ANNONCE
Test: 55" Philips Momentum leverer B&W lyd og ambilight til gamere

Men hvorfor hoppe på en monitor og ikke et TV?

Et oplagt spørgsmål, med et simpelt svar: Performance. 

Værende en ekstrem stor pc-skærm, leverer Momentum en væsentlig bedre performance end langt de fleste TV på markedet. Den største forskel ligger skærmens responstid - her har man med Momentum blot 4 MS input lag - og som sagt en opdateringshastighed på 120 Hz. 

Det betyder både at billedet reagerer lynhurtigt - men også at skærmen er ekstrem hurtig til at vise, hvad der sker når man trykker på en tast eller en knap på sin game-controller. Noget der betyder en hel del, hvis man går op i kompetitive spil. 

Det er en monitor i overstørrelse - med specifikationer som en e-sport skærm. Og det er en ret fed ting, at kunne kalde sige om et gaming-produkt. 

ANNONCE
Test: 55" Philips Momentum leverer B&W lyd og ambilight til gamere

Flere forbindelser

Værende en monitor og ikke et TV, finder man langt flere forbindelsesmuligheder i denne skærm. For PC-gamere med hang til at skulle presse ydelsen til det yderste er der DisplayPort - mens der også er 3 HDMI-porte, og fire USB-porte (To kan benyttes til at fastcharge andre enheder) - der er en seperat lydindgang i form af mini-jack.


 

ANNONCE
Philips Momentum 55" - 3 blærede features

Indbygget USB-hub
Philips' 55" gamingskærm har et par lækre partytricks. Det første er muligheden, for at bruge skærmens indbyggede USB-porte, som en USB-hub til din PC. Dette er muligt via skærmens USB Type-B port, der forbinder de regulære USB-A porte til en PC. 

Ambiglow
Philips Momentum benytter en baggrundsbelysning der hedder Ambiglow - det er i essensen en afledning af tv-modellernes Ambilight. Lyset kan enten lyse i faste farver eller følge indholdet på skærmen - der bliver kastet op på væggen bag skærmen og skaber en lettere overgang fra skærm til baggrund - der skåner øjnene, især hvis man gamer i mørke. 

Bowers & Wilkins in the house
Den indbyggede soundbar i Momentum-skærmen er en lækker quality of life tilføjelse. 
Det er nemlig ofte placeringen af højttalere, der kan ødelægge det æstetiske look, omkring et gamersetup - og det gælder i høj grad for en gigantisk gamerskærm. 
Derfor er det en god ting, at der allerede er tænkt på god lyd i form af en indbygget soundbar.

Lyden bliver leveret i overbevisende grad fra Bowers & Wilkins, som serverer 40 WRMS i et 2.1 setup. Stereolyden kommer fra en 20 Watt woofer og en dobbeltkombination af diskanter og mid-high højttalerenheder. Det lyder rigtig godt - men er altså ikke certificeret til nogle udeliggende lydstandarder som Dolby Atmos. 

ANNONCE

Tæt på perfekt

Philips Momentum er et ekstremt spændende produkt, der i nuværende form appellerer allermest til PC-gamere, som ønsker at trække gamingen ud på en større skærm. Alle specifikationerne i 558M1RY taler til PC-gaming. Det vil også være helt perfekt til gaming fra PS4 Pro eller Xbox One. 

Desværre er Philips Momentum ikke den perfekte løsning til den nye PlayStation 5 eller Xbox Series X - i hvert fald ikke, hvis man vil have alle muligheder åbne. Og lad os være ærlige: Det vil man, hvis man punger 10.000 kroner ud for en gamingskærm. Udfordringen her, er at modellen ikke er udstyret med HDMI 2.1 porte, men "kun" HDMI 2.0. Det betyder, at man ikke har mulighed for at udnytte skærmens ekstra flydende 120 Hz opdateringshastighed på hverken den ene eller anden konsol - den funktion er nemlig kun mulig at nå, via DisplayPort-forbindelsen, som populært set benyttes af PC-gameren. 

Det er dog meget interessant, at se Philips begynde at spille ind i Big Gaming Display-kategorien - og en opdateret 2021-model med de nyere HDMI-porte, ville kunne kaste et 55" Momentum display, helt op på diverse konsolgameres ønskelister.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce