Connery

Test: Samsung The Premiere - Samsungs nye projektor er genial

Det har aldrig været lettere at lave en hjemmebiograf!

5 ud af 6 stjerner

The Premiere. Navnet falder i hak med andre produkter i serien af det, som Samsung kalder livsstilsskærme; The Serif, The Sero, The Frame mv. Men The Premiere er ikke et smart tv. Det er en projektor, som tilfældigvis har alle de funktioner, som man er vant til fra et moderne fjernsyn. 

Det er vigtigt at pointere, at navnet; The Premiere, rent faktisk dækker over to modelnumre The Premiere LSP9T (omtalte) og The Premiere LSP7T, en billigere udgave, med færre lasere og mindre storskærmspotentiale (Kun 120”). 

ANNONCE
Løftet fra The Premiere er store. Og de holder - Foto: PR - Test: Samsung The Premiere - Samsungs nye projektor er genial Løftet fra The Premiere er store. Og de holder - Foto: PR

The Premiere LSP9T er vild.
Når man tænker projektor i den gængse forstand, er den blot et element af mange, der tilsammen udgør det, der kan blive en lækker hjemmebiografoplevelse. The Premiere er noget helt andet, og nærmest et alt-i-en produkt. Den hvide boks er en ultra-short-throw projektor, som har indbygget soundbar og smart-tv funktioner der bygger på Tizen (samme system som Samsungs TV), med indbygget app-funktionalitet, WiFi-forbindelse og en række smart-features. 

Projektoren er i stand til at blæse et billede op på 130” og samtidig holde en opløsning på 4K, det er ikke revolutionerende, men kombinerer man det med brugen af ikke blot en, med hele tre lasere der skyder lys afsted, giver det en hammereffektiv lysstyrke på 2800 lumen, og det er nok til at man ufortrødent kan hygge sig med projektoren om dagen - uden ekstra nødvendigheder som mørklægningsgardiner og den slags. 

ANNONCE

Samtidig har projektoren alle de andre funktioner, som gør det muligt at underholde sig selv med en film - eller en fodboldkamp, allerede få sekunder efter man har plugget maskinen til stikkontakten.  At vi har med en ultra-short-throw projektor at gøre, betyder at maskinen i reglen kan placeres direkte på tv-bordet, med en afstand så kort som 10 centimeter fra laserens kastepunkt og til væggen - så det har jeg leget med, over tre uger. 

The Premiere er et genialt produkt. Det lyder næsten for godt til at være sandt, så lad os dykke ned detaljerne.

ANNONCE
I konkurrence mod direkte aftensol har Premiere lidt udfordringer - det ER en projektor - Test: Samsung The Premiere - Samsungs nye projektor er genial I konkurrence mod direkte aftensol har Premiere lidt udfordringer - det ER en projektor

Hvor kraftig er den egentlig?

Samsung har ikke sparet på teknologien i deres nye maskine, og de tre lasere som er hjertet i oplevelsen af den nye projektor er kraftfulde. 2800 lumen er meget. Og det er rigeligt til at overdøve lyset fra andre kunstige lyskilder i stuen. En 100 watt pære (hvem har overhovedet så stærkt lys i hjemmet) leverer godt 1600 lumen. Det er en del mindre end 2800 lumen, hvilket betyder at projektorens lys stadig leverer et flot billede. Hvis projektoren benyttes når der er mørkt, hamrer den med lethed en normal stue helt op med lys - og på en normal dag i Danmark med lette skyer, er projektoren også ganske habil i dagslys. De eneste tidspunkter, hvor The Premiere for alvor kom til kort for mig, var i de tidlige aftentimer, hvor solen fra skyfri himmel stod direkte ind af mine fuldhøjde vinduer fra en vestvendt terrasse, på samme væg som projektoren forsøgte at oplyse - og praktisk talt overstrålede laserlyset. En situation der dog kunne løses ved at rulle gardiner ned. 

Oftest er der en del indstilling i forbindelse med opsætning af en projektor, særligt i forhold til at få vinklet korrekt og indstillet skarpheden. Det er der ikke det store besvær med i The Premiere. Projektoren tager selv bestand af afstanden til væggen og indstiller den optimale skarphed - og det eneste man selv skal gøre, er at positionere projektoren i den rette vinkling til væggen, for at billedet står snorlige. En disciplin, der for mig tog godt 30 sekunder, for hver gang jeg flyttede projektoren til en ny lokation. 

En anden ting der gør den kraftige projektor speciel, er at den kan oplyse en normal hvidmalet væg med et overbevisende godt skærmbillede. Man vil selvfølgelig få et meget bedre billede med et lærred - som jeg tilfældigvis har hængende på kontoret - men Samsung havde udlånt mig projektoren uden et lærred, og derfor var det nærliggende bare at skyde billedet direkte på en hvid væg. Det fungerer godt, så godt faktisk - at jeg kan se The Premiere som en projektor, der ville fungere helt fantastisk i en stue, hvor minimal indretning skal være altoverdøvende - og et normalt tv ville være malplaceret. 

ANNONCE
Her projektoren i fuld dagslys - uden direkte sol på væggen - Test: Samsung The Premiere - Samsungs nye projektor er genial Her projektoren i fuld dagslys - uden direkte sol på væggen

God lyd - for de fleste.

Den indbyggede soundbar i projektoren er meget habil, og meget overlegen 99% af tv-skærme. 

Soundbaren på 40 Watt har flere højttalere (4.2), og Samsung har benyttet Acoustic Beam teknologi, der gør at lyden spredes rigtig godt. Selvfølgelig er det ikke en komplet biografoplevelse, og er man virkelig seriøs med lyden, vil man vælge at udbygge med flere højttalere og en subwoofer. Men grundlæggende set er lyden i The Premiere helt fortrinlig - og jeg fik det understreget, da jeg en aften inviterede 15 venner på projektor-fodboldkamp og øl: Rigeligt med lyd!

ANNONCE
Der er masser af tilslutningsmuligheder i The Premiere - Test: Samsung The Premiere - Samsungs nye projektor er genial Der er masser af tilslutningsmuligheder i The Premiere

Nyder godt af smart-tv funktioner

Samsungs erfaring med at bygge smart-tv gennemsyrer The Premiere. Tizen-systemet understøtter alle de gængse streaming-apps, og de underliggende funktioner betyder at projektoren naturligt genkender indhold og signaler, og både reagerer på HDR1+-signal og Filmmaker-mode. 

Der er også indbygget WiFi og Bluetooth, sammen med 3 ekstra-HDMI indgange - den ene med HDMI e-ARC, så maskinen også kan lege optimalt med PlayStation 5 eller Xbox Series. 

ANNONCE
Det her er smukt. Triple-laser i en samlet biografpakke er smukt. - Test: Samsung The Premiere - Samsungs nye projektor er genial Det her er smukt. Triple-laser i en samlet biografpakke er smukt.

The Premiere er genial

Samsung har formået at bygge et solidt produkt med The Premiere, men premiere kommer med et premium prisskilt, der kræver at man har penge nok, eller virkelig vil det: LSP9T koster nemlig 47.999 kroner. Det er en høj pris, som man kan nå at trække et par ret gode 75” skærme for - men det er selvfølgelig ikke 130”. 

Hvis du stadig er interesseret, vil jeg foreslå dig at kigge nærmere på The Premiere, for det er et fabelagtigt produkt. Et produkt der fik mig til at begejstres og til at drømme. Det jeg drømmer om, er at The Premiere bliver stor nok en succes, til at Samsung og andre produktioner arbejder mere med alt-i-en projektor idéen, for hvis The Premiere kan være så godt et produkt i dag, så ser fremtiden ekstrem lys ud - altså hvis man drømmer om en fed og brugervenlig hjemmebiograf, der sparer en for en masse besvær. The Premiere er genial - den er desværre bare for dyr (til mig).

ANNONCE
Samsung The Premiere LSP9T - Specifikationer og priser
 • Pris: Vejl salgspris er 47.999,- kroner
 • Model: The Premiere LSP9T
 • Hovedfeatures: Livsstilsprojektor med 3 lasere, 4K UHD op til 130"
 • Projektortype: Ultra-short-throw
 • Lyskilde: Triple Laser - 20.000 timer
 • Skærmstørrelse: 100 - 130"
 • Brightness: 2800 Ansi Lumen
 • Billede: UHD, HDR, HDR10+ certificeret, HLG, Filmmaker-mode
 • Lyd: 40 Watt RMS 4.2-kanaler, Dolby Digital Plus
 • Smart-system: Tizen, understøtter smartthings, browser, bixby
 • Forbindelser: WiFi, ethernet, 3xHDMI, USB, Bluetooth, Screen mirroring (DLNA), WiFi Direct
 • Dimensioner: BxHxD - 550x141x367 mm
 • Vægt: 11,5 kg
ANNONCE
Del

Seneste nyt