Connery

Skagens nye smartwatch kombinerer minimalisme og funktionalitet

Et kig på Falster 2.

4 ud af 6 stjerner

Skagen er kommet på banen med deres udgave af de moderne smarthwatches på markedet, og den tilgodeser de lidt mere simple, enkle og minimalistiske toner, vi kender brandet for. 

Mange smartwatches på markedet er stadigvæk lidt robuste og tech-orienterede i deres udseende, hvor man med Falster 2 får lidt mere fokus på klassisk design - dog uden at gå for meget på kompromis med teknologien.

Urskiven har en passende mellemstørrelse, som ser godt ud på de fleste håndled, og selve skærmdesignet er overskueligt, afbalanceret og nemt at finde rundt i. Det blot 1,19-tommers OLED-skærmsystem ser fantastisk ud, og alle modeller har en sort kant langs skiven, så det bibeholder det nødvendige stringente design - uanset inputs og variationer i skærmens udseende. 

Knapperne på siden tilgodeser hurtig manøvrering og giver mulighed for at tilpasse apps og brugersystemet nemmere og mere håndterbart. Og så kan hele udstyret klare en tur i bruseren eller i havet, hvis du lige glemmer at få udstyret af!

Er du den sporty type, er uret spækket med muligheder for at tracke og freestyle din træning - puls, GPS, afstandsmåling, GoogleFit og hele pivtøjet.

Dog er der et par nedslagspunkter, hvor minimalismen måske har overtaget fokusset en lille tand for meget i forhold til performance - selve ‘opvækningen’ af skærmen er en my for langsom til at reagere, og så er batteriet i den lave ende af skalaen. Det betyder, at den med gennemsnitligt forbrug af skridttæller, pulsmåler og diverse andre gadgets løber op i, at den faktisk ikke holder strøm i en hel dag før næste opladning.

Software-delen har også en tendens til ikke altid at kunne følge med den hurtige manøvrering, som er nødvendigt til moderne brug - den ‘hakker’ af og til, hvis man manøvrerer hurtigt igennem apps, lukker og åbner dem og ellers hurtigt vil gå igennem dagens rutinetjek på uret. Det er heldigvis ikke noget fatalt for uret, da man løbende kan tweake på software-opdateringerne fra Google og samle op på kritikpunkterne. 

Samlet set

Skagen Falster 2 er en væsentlig opgradering fra sin forgænger i forhold til design, håndtering og app-muligheder, men kommer til at halte lidt på software-fronten samt batterilevetiden. Et perfekt ur til dig, som gerne vil opgradere til et minimalistisk smartwatch uden de store dikkedarer og behov på techfronten. 

  

 
ANNONCE

Model: Skagen Falster 2

Pris: 1300 kroner (læderrem)

Skagen.com

Del

Seneste nyt

Annonce