Connery

Sam Calagione

Han ejer ølbryggeriet DogFish og er vært på et nyt Discovery program!

Sam Calagione
Jeg har i flere branderter, end man kan tælle på én hånd, proklameret, at jeg vil gå i gang med at brygge øl. Det skal være en øl til rigtige drengerøve med en fin Connery.dk mærkat på… Indtil videre er det blevet ved tanken, og jeg ved heller ikke, om der vil være et marked for skidtet!? Derudover aner jeg intet om at brygge øl, så det ville sikkert smage af pis!

 

Sam Calagione derimod, har taget springet fuld ud og har åbnet Dogfish Brewery, som du fra i aften kan se mere til på Discovery Channel kl. 22.30!



Vi fik et eksklusivt Interview med Sam…



Neua: Fortæl os lidt om DogFish




Sam:
Ganske kort, så åbnede bryggeriet for 15 år siden, og vi var det mindste bryggeri i Amerika i blandt ca. 600 andre mikrobryggerier. Vi vidste, at vi ikke havde voldsomt mange penge, at stå imod med, så vi prøvede at adskille os, ved at bruge eksotiske ingredienser. Så vi laver øl med rosiner, kaffe, lakrids, abrikos og meget andet. Selv øl-industrien kigger på os,  som om vi er freaks!

Vi startede med at at brygge øl som African Tej, den nationale øl i Afrika, som er lavet med trærod og honning. Vi lavede Braggat, som er en gammel engelsk middelalder-øl med frugt og derefter har det bare fortsat!



Neua: Hvilken sammensætning har så været den absolut værste I har fået sammensat?



Sam:
Den værste, altså, det var en… Vi har jo en lang tradition for St. Patrics Day i USA, hvor bryggerierne kommer grøn frugtfarve i øl. Vi tænkte så at man måtte kunne brygge en grøn øl, helt naturligt. Vi fandt den her alge, som er blå/grøn og den gjorde øllen sådan kryptonit grøn, men det smagte også af helvede til, så det kunne ikke rigtig sælges!



Neua: Hvad er den underligste bryggeteknik, som du er faldet over?



Sam:
Den mærkeligste er én som man kan se i en af episoderne på Discovery. Det handler om en bryggeteknik i Peru, hvor man har fundet ud af at tygge på lilla peruviansk korn, for at gæringen går i gang. Det sker simpelthen på grund af menneskets spyt indeholder et enzym, som får omdannet det til sukker. Nu laver vi Chica-øl ved at alle medarbejderne sidder og tygger på en spand korn, som vi så spytter ud. Derefter kører vi det ned til en lokal pub og laver øl med det korn vi har tygget på!



Neua: Har i planer om at lancere jeres produkter i Danmark?



Sam:
Nej desværre. Selvom vi laver 7-8.000 kasser øl dagligt, så har vi kun en attende-del af 1% af markedet i Amerika. Men det er altid sjovt at rejse rundt i verden og lave projekter med andre bryggerier rundt om i verden!



Neua: Ja det er noget med du har brygget en øl sammen med Anders Kissmeyer fra Nørrebro Bryghus her i Danmark – har du en favorit øl fra Danmark?



Sam:
Jeg elsker Anders’ øl så det må blive en af dem!
ANNONCE
Sam Calagione
Neua: Hvad er den bedste øl, du nogensinde har smagt?


Sam: Det er normalt den øl der står foran mig lige nu! Folk der drikker vores øl er normalt totalt promiskuøse, så de er ofte utro mod deres øl.



Neua: Tror du øl gør kvinder smukkere?



Sam:
Ha ha, ohh.. Svaret… Jeg tror øl gør livet smukkere! Der er jo den her skøre plakat med en fake ølreklame fra 1950’erne ”Beer: Helping people dance since 1423” – Men jeg tror det påvirker dig ja, og at øl kan løsne folk og gøre dem mere selvsikre, og være godt for sociale sammenkomster!



Neua: Hvis du strandede på en øde ø, ville du så tage din øl eller din kone med?



Sam:
Ha ha ha, well, øhh… Jeg ender den her på diplomatisk vis – jeg ville tage min kone med. Men jeg ville nok smugle en øl med der hedder Namaste, som er meget rig på energi. Så med den øl og den person ville jeg være tilfreds resten af mit liv på den ø!



Neua: Kan du nævne én slags mad som er godt med øl, som man ikke lige tænker på?



Sam:
Det er nok meget mørk øl med mørk chokolade med højt kakaoindhold. Det går rigtig godt sammen, også hvis man brygger øl med kakao faktisk!



Neua: Er det en synd at drikke sin øl kold?



Sam: Normalt vil jeg sige ja, og jeg bliver frustereret når øl bliver markedsført med ”drink it ice cold”. Hvis du virkelig vil have en ordentlig smag, så hiv din øl ud af køleskabet 20 min før du skal drikke den!



Neua: Er det virkelig det eneste du laver? At rejse rundt i verden og brygge og drikke øl?



Sam:
Jeg ville ønske jeg lavede noget mere end det jeg gør, og jeg håber, at mine børn engang i fremtiden vil køre firmaet videre og tilgive mig for, at være så besat at øl imens de var små!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce