Connery

Nicolai

Gæstede Vejle på sin forårsturne

2 ud af 6 stjerner
Nicolai
Lørdag den 17 marts satte Clara-Sol på næsten 8 år og undertegnede, kursen mod Vejle Musikhus, mens regnen silede ned, for at høre  og se en koncert med 15 årige Nikolai, den tidligere MGP vinder fra 2005.

Arrangementet skulle starte klokken 15:00, som -publikums alder taget i betragtning - vel også et meget fornuftigt tidspunkt. Som forventet var der rigtig mange piger omkring de 15 år, alle med deres mobiler indstillet på kamera, en del drenge på samme alder og så selvfølgelig de helt små med deres forældre. Men de var ikke de eneste. Helt fra Spanien var der kommet folk bare for at se vores egen Nikolai, ret beundringsværdigt synes jeg. Jeg fik en snak med dem og de fortalte, at de havde fulgt Nikolai siden han havde optrådt til MGP, og at han faktisk havde ret mange fans dernede. Holland er et andet sted, hvor Nikolai også er meget populær, faktisk så meget, at hans hjemmeside kan være så belastet af besøgende, at den er svær at komme ind på. Med alt det in mente skruede jeg forventninger en del højere op.

Lad mig lige nævne, at Vejle Musikhus er et dejligt sted til en koncert af de mindre, hvor der ikke nødvendigvis skal danses helt vildt. Selve salen er bygget op som et amfiteater og akustikken er bestemt af de bedre. Clara-Sol og jeg satte os helt øverst så vi virkelig havde overblikket og showet kunne begynde.

Nikolai træder ind i et hvidt sæt tøj og holder en lille intro. Med sig som backup har han percussionisten Thomas Ousager på et kæmpe trommesæt og et hold af 6 dansere. Der er lidt amerikansk boyband over det hele og selve musikken er playback. Dette er en interessant afveksling til de koncerter, jeg ellers ser, men er ikke nødvendigvis en dårlig ting, jeg kunne i hvert fald se gennem fingre med det.

Nikolai med sine bare 15 år agerer og fører sig frem som havde han aldrig nogensinde gjort andet hele sit liv og jeg er mildt sagt dybt imponeret over den selvtillid han har med i bagagen.
Første nummer er Dans for mig og da man ikke ligefrem holder sig tilbage på volumeknappen og det samtidig er Clara-Sols første koncert bliver hun lidt forskrækket over lydstyrken og spørger mig diskret om det nu også virkelig skal være så højt eller om det er en fejl. Med et lille smil på læben, fortæller jeg hende, at jo det skal det søreme og at det netop er en af de fede ting ved en koncert, at man her kan høre musikken for fuld udblæsning. Efter et nummer mere syntes hun at have fanget konceptet og nyder  endda lydstyrken.

Nikolai klarer sig formidabelt igennem første sæt, og hans dansere laver en koreografi som jeg ikke har set bedre længe. Flere gange tænker jeg på, hvem af vores dygtige koreografer herhjemme, pladeselskabet mon har brugt til at designe showet. Jeg måtte senere ret chokeret erfare, at det var en af danserne i showet, den kun 23 årige Kim Nielsen, som stod for hele koreografien.

Jo længere showet stod på des mere imponeret blev jeg over, hvor fantastiske de alle var. Det kneb for Nikolai at holde tonen i de numre, som var meget up tempo men det var der næsten ikke noget at sige til, for han blev godt nok jaget rundt på scenen sammen med sine dansere. Til gengæld klappede hele koreografien perfekt og alt var on key. Første sæt sluttede med nummeret Vokseværk fra Nikolais nye album.

Efter en Cola-pause hvor folk blandt andet kunne købe t-shirts og plakater m.m. gik andet sæt igang igen. Og det fortsatte præcis så imponerende som første sæt havde været. Nummeret, Hvad nu hvis, synger han sammen med den ene af sine dansere, Camilla Muxhall, en pige som har en stemme, der går lige ind under huden på en og får hårene til at rejse sig.
Nikolai er skrap til at få folk med sig og under nummeret Hip-hop beats får han da også hele salen til at synge med. Nummeret Magi afslutter koncerten. Det vil sige de obligatoriske klapsalver og råben på ekstra nummer udebliver selvfølgelig ikke og derfor bliver det sidste vi får at høre hans Shake Shake

Lad mig slå fast, at det her er musik for og til børn og teenagere, men en musik som har sin berettigelse og som vi godt kunne bruge lidt mere af herhjemme. Og selv om jeg må siges at være over den alder havde jeg en virkelig hyggelig lørdag eftermiddag i Vejle. Clara-Sol var selvfølgelig vildt begejstret, ligesom alle de andre børn og unge, der havde været til koncerten. Og kommer Nikolai forbi en anden gang igen så er der vist ingen tvivl om, at vi begge skal ind og se både ham og hans crew igen.

Skulle nogen have lyst til at forvisse sig selv om det er der stadig fire koncerter tilbage. Og 3 af hans fantastiske dansere kan man foruden det opleve næste fredag i Scenen er din, hvor Kim Nielsen sammen med Camilla Muxhall dyster imod ingen anden end en anden af danserne, Martin Gæbe.

Koncerter:
31.03 Kulturhuset i Tønder
14.04 Frederiksborghallen i Hillerød
15.04 Musikhuset i Århus
28.04 Portalen i Greve

Percussionist:
Thomas Ousager

Dansere:
Kim Nielsen, Camilla Muxhall, Martin Gæbe, Melanie Gandøe, Matthias Bertelsen, Rebekka Press

Set Liste:
Kom med mig
Dans for mig
Mer' end din ven
Mit nye move
Baby dans med mig
Vokseværk
Den jeg er
Drømmepigen
Hvad nu hvis
Hip-hop beats
Alene igen
Magi
Shake-shake
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce