Connery

Man on a Ledge - Hæderlig Hollywood debut fra dansk instruktør

Med livet som indsats begår Nick Cassidy og hans bror et storslået juvel kup

3 ud af 6 stjerner
Drengerøvsfaktor og info:
Drengerøvsfaktor: 80%
 
Teknisk information:
Original titel: Man on a Ledge
Dansk titel: Med livet som indsats
USA, 2012
Instruktør: Asger Leth
Medv.: Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell, Genesis Rodriguez, Ed Harris og Edward Burns
Genre: Krimi/Thriller
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS
Længde: 102 min
Bio premiere: 9. februar 2012
Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Den forhenværende politimand Nick Cassidy (Sam Worthington) er en eftersøgt mand. Han er stukket af fra fængslet, efter han blev uskyldigt dømt for at have stjålet en af verdens største diamanter, vurderet til 40 millioner dollars, fra forretningsmanden David Englander (Ed Harris). Men Cassidy har ikke i sinde at skjule sig for politiet. I stedet lejer han sig ind i en suite på det velrenommerede Roosevelt Hotel, i hjertet af Manhattan. Titlen har måske allerede afsløret, hvad der nu sker. Cassidy stiller sig nemlig ud på en smal afsats mange etager oppe, til skue for alle de forbi passerende, og der går ikke længe før gaden for foden af hotellet, er fyldt med tilskuere og nyhedskameraer.
ANNONCE
Nordisk Film - Man on a Ledge - Hæderlig Hollywood debut fra dansk instruktør Nordisk Film
N.Y.P.D. tvinger sig adgang til hotelværelset, under ledelse af Jack Dougherty (Edward Burns), der prøver at tale Cassidy til fornuft. Men Cassidy nægter at tale med Dougherty og vil have at forhandleren Lydia Mercer (Elizabeth Banks) skal komme hen til hotellet inden 30 minutter, ellers springer han. Hvad politiet og Mercer ikke ved er, at alt dette i virkeligheden er en snedig afledningsmanøvre for, hvad der foregår på den anden siden af gaden. Her er Nicks lillebror Joey (Jamie Bell) og hans lækre kæreste Angie (Genesis Rodriguez) i færd med at bryde ind i Englanders pengeskab for at stjæle den diamant, Nick efter sigende allerede skulle have stjålet fra Engerlander og på den måde bevise Nicks uskyld. Det er bestemt ikke nogen ufarlig plan, for hvis bare én lille ting går galt, falder korthuset sammen, og Nick ender atter bag tremmer eller i værste fald som ”graffiti” på den travle New Yorker-gade.
ANNONCE
Nordisk Film - Man on a Ledge - Hæderlig Hollywood debut fra dansk instruktør Nordisk Film
Filmen er instrueret af Asger Leth og han har ikke sit talent fra fremmede. Asger er nemlig søn af Jørgen Leth. Man on a Ledge er ikke blot Asgers Hollywood debut, men faktisk også hans reelle spillefilmsdebut. Asger lavede for nogle år siden den fremragende og barske Haiti-dokumentar Ghosts of Cité Soleil og selvom den blev velmodtaget og han vandt en pris som bedste instruktør, er det ret ekstraordinært, at en ukendt og forholdsvis uerfaren dansk instruktør får lov til at lave en Hollywood produktion. Asger må have en god agent, eller også har farmand måske trukket på nogle af sine Hollywood kontakter...?
ANNONCE
Nordisk Film - Man on a Ledge - Hæderlig Hollywood debut fra dansk instruktør Nordisk Film
Desværre virker det som om den venezuelanske manuskriptforfatter Pablo F. Fenjves, halvvejs inde i historien har opgivet at give handlingen de store plot twist, for historien er alt for nem at gennemskue, hvilket gør filmen en smule triviel. En god thriller må gerne være et skridt foran sit publikum, og det er Man on a Ledge kun ganske få gange. Selv om Asger har gjort sit bedste for at redde historien, gør for mange plothuller og nogle mere eller mindre utroværdige karakterer/castinger, at Man on a Ledge nærmere ender som et afsnit af godt N.Y.P.D. Blues, frem for en actionfyldt Hollywood film. Vi kan kun håbe at Asger får en chance til, og måske næste gang vælger at tage springet og lave en mere personlig og original film.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce