Connery

Live by Night [Anmeldelse]

Ben Affleck goes gangster.

3 6 0 1
3 ud af 6 stjerner
https://youtu.be/ClcQUlXcCKw
Live by Night - Trailer
Warner Bros. Pictures - Live by Night [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

The Dark Night

Den lovløse Joe Coughlin (Ben Affleck) lever livet farligt. Som en anden vampyr sover han om dagen og lever om natten, hvor han røver Bostons velhavende. Men da Joe en nat beslutter at stjæle fra den irske gangsterboss Albert White (Robert Glenister) går det galt. For Joe stjæler ikke blot Alberts penge, men også hans kæreste Emma (Sienna Miller) og da Albert opdager dette, beordrer han dem begge dræbt omgående. Joe overlever imidlertid drabsforsøget, men anklages for politimord og må gå under jorden. Derfor slutter han sig til den rivaliserende italienske gangsterbande, ledet af mafiosoen Maso Pescatore (Remo Girone).

Warner Bros. Pictures - Live by Night [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

Puttin’ on the Ritz

Joe flytter til Ybor City i Tampa, Florida, hvor han styrer Maso’s illegale produktion og distribution af Rom til 1920’erne forbuds USA. Planen er at presse Albert White ud af markedet og opbygge et imperium. Joe får hurtigt stor succes og drømmer om at bygge et overdådigt kasino, men fortiden indhenter ham.

Warner Bros. Pictures - Live by Night [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

Not so good, fellas.

Lev om natten er Ben Afflecks fjerde film som instruktør. Historien og skuespillet er solidt, men filmen når aldrig op på samme højder som hans tre forrige, der alle er fremragende. Lev om natten er kun middelmådig. Måske skyldes det stivheden ved at lave en gangster film sat i 20’erne? Filmen mangler nemlig energi og tempo og noget af den råhed og spontanitet som f.eks. The Town har.

Warner Bros. Pictures - Live by Night [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

Beauty killed the beast.

Lev om natten er som et flot glansbillede. Smukt at kigge på og underholdende for en stund, men den mangler substans og nogle karakterer vi kan holde med og holde af. Affleck virker ikke rigtig oplagt og formår hverken at løfte vægten af genrens historik eller give den nok ”tju-bang” til at den bliver rendyrket underholdning. Better luck next time, Batman!

Drengerøvsfaktor og teknisk info

Drengerøvsfaktor: 50%

Teknisk information:

Original titel: Live by Night

Dansk titel: Lev om natten

Land: USA, 2016

Instruktør: Ben Affleck

Medv.: Ben Affleck, Elle Fanning, Zoe Saldana, Chris Cooper, Brendan Gleeson, Sienna Miller, Chris Messina, Robert Glenister, Remo Girone og Miguel

Genre: Krimi/Drama/Gangster

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital/DTS

Spilletid: 128 min

Dansk bio premiere: 12. januar 2017

Distributør: Warner Bros. Pictures

Del