Connery

Kopi Luwak er blevet overhalet som verdens dyreste kaffe

There's a new sherif in town!

Kopi Luwak har længe været defineret som verdens dyreste kaffe - og desuden en af de mest eksklusive - netop på grund af den møjsommelige proces fra kaffebønne til kaffekop. Det er nemlig sådan, at kaffebønnerne først skal spises af et dyr, som på dansk bliver kaldet 'maskepalmeruller'. Dyrets fordøjelsessystem har nogle enzymer, som frembringer en hidtil ny og anderledes smag til de endelige bønner, som selvfølgelig skal ud af den anden vej på dyret!

Men nu er kaffen blevet overhalet af en kaffebar i det sydlige Californien. Her sælger man nemlig kaffen for 350 kroner pr. kop!

Kaffebaren ejes af den kemiske ingeniør Mike Perry, som har gået kaffevejen i sin karriere - han vandt for nyligt en auktion, som solgte 5 kg kaffebønner af sorten 'Esmeralda Geisha 601', som blev høstet i en lille plantage i Panama. 

Han vandt auktionen efter hele 250 bud fra forskellige mennesker, og endte med at betale lige i underkanten af 4000 danske kroner på halve kilo!

Tjek! Så skal man også hæve prisen en smule for sin bønnejuice! Hans passion stammer fra tankegangen om, at høsten af kaffebønner er lige så detaljeret og dybdegående som ved druehøst til vin. 

Selv beskriver han smagen som følgende:

“It’s just an explosion of flavors. You get a ton of fruit notes: strawberry and blueberry and blackberry, and the stone fruit from the peach. You kind of really can’t believe it’s just coffee—you think it’s spiked with something. But it’s not.”

Hvis du er lidt i tvivl om, hvorvidt du vil bruge 350 kroner for en kop kaffe, så tilsøder han lige aftalen ved at give dig en gratis kop pr. servering - ville du købe den?

Kopi Luwak er blevet overhalet som verdens dyreste kaffe
Del