Connery

I Know That You Know - I Know That You Know

Supertroels har netop udgivet sit soloalbum "I Know That You Know". Jeg har i den forbindelse spurgt ham om hans overvejelser i forbindelse med udgivelsen.

3 ud af 6 stjerner
I Know That You Know - I Know That You Know
Veto-forsanger Troels Abrahamsen har udgivet et soloalbum under pseudonymet I Know That You Know - en elektronisk cd fyldt med sensibel power. Albummet udkommer den 26. marts 2007 og i den forbindelse følger her en anmeldelse af cd'en krydret med citater fra et mailinterview jeg gennemførte med den 23-årige stjerne.
 
Hvorfor vælger du at lave en soloplade, og hvordan har det været at producere den?
"Jeg har aldrig betragtet det som en soloplade, men mere som et sideprojekt. Jeg valgte at lave det fordi jeg havde numrene til det og fordi det var muligt for mig at udgive det. Selve produceringen har været meget stille og rolig fordi der kun har været mig selv at tage stilling til."
(...)
"Det er klart at der er en forskel fra at arbejde alene til at arbejde med numre i et band på fem mennesker. Det kan være vanskeligt at sidde alene med tingene men jeg syntes nu jeg har været rimelig god til at være kritisk med hvad der kom på pladen."
                     
Og det må man give ham ret i langt hen ad vejen. På I Know That You Know's album rammer flere af numrene en virkelig fed stil - dansk electronica af en slags der helt sikkert vil blive godt modtaget. Musikken og lyrikken rammer, som ofte set hos Troels Abrahamsen, en dyster stemning. I et nummer som Evil man skaber Supertroels en lækker overgang fra sensibilitet til blød, men kraftfuld power. Flere af numrene nærmer sig en mindre rocket, men derimod elektronisk Veto-stemning på den fede måde.

Hvis du har hængt lidt ud på Troels' personlige blog, har du kunnet høre nogle smagsprøver fra cd'en. Et af de numre, der er lagt ud, er You Are Always som fornuftigt nok indleder pladen. Den lægger stilen til en fornem gang electronica. Dog synes jeg desværre ikke at niveauet hele vejen igennem holdes på det høje niveau han ellers lægger for dagen. Gemt i Troels' velkendte vokal og musiskalsk set dunkle udtryk, er der nogle læk der ikke føles lige så gennemarbejdet som de fleste numre ellers gør. Dog er I Know That You Know generelt en rigtig god plade. En cd med brilliante numre som You Are Always, You Need Paths, To Draw Maps, og Evil Man kan ikke gå galt.
 
Jeg spørger Troels, hvorvidt han har brugt andre kunstnere til inspiration:
"Jeg tror ikke jeg bevidst har brugt andre kunstnere som inspiration, men det kan vel ikke undgås at man inspireres af andet musik. I perioden hvor jeg lavede pladen hørte jeg meget Ellen Allien og Apparat og det kan man nok godt høre på udtrykket."
 
Alt i alt må pladen betragtes som et lækkert album, hvor Troels rammer en gren af elektronisk musik som den danske scene mangler. Hans projekt har været meget vellykket og gennemarbejdet på flere leder og kanter, men stadig mangler cd'en dog det sidste touch som ville gøre den helt brilliant.
 

Links:
Apparat på MySpace
Ellen Allien på MySpace

 
Tracklisting:
01: You Are Always
02: I Can Tell
03: You Need Paths, To Draw Maps
04: Toss Away (Tilde vs. SuperTroels)
05: We Are The People
06: Going, Going, Gone!
07: I Sat Down
08: Evil Men
09: I Know A Man You Can Call
10: A Door And A Key
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce