Connery

Henry Selick

Instruktøren af The Nightmare before Christmas og Coraline.

Henry Selick
De fleste tror at det var Tim Burton, der instruerende kult-dukkefilmen Tim Burtons The Nightmare before Christmas, men det var det ikke, selvom titlen gav det indtryk. Han stod kun for historien (baseret på sit digt), det skæve design og produktionen. Instruktionen stod derimod Henry Selick for. Han er tilbage med den nye dukkefilm Coraline - baseret på Neil Gaimans bog af samme navn. I den anledning er der her et portræt om ham:

Selick blev født den 30. november 1952 i Glen Ridge, New Jersey, USA.
Siden han var tre år gammel, tegnede han meget. Han blev dybt fascineret af stop motion-animation, da han så Lotte Reiniger's stop-motion film The Adventures of Prince Achmed(1926) og de animerede monstre fra The 7th Voyage of Sinbad(1958) af stop motion-troldmanden Ray Harryhausen.

Stop motion er dukke-animation og forgår ved at man animerer en dukke ved at flytte den lidt, tager et billede og gentager den samme proces som nævnt igen og igen. Der går 24 billeder pr. sekund og at lave en spillefilm på den måde, kan tage en evighed!

Efter at have studeret fysik på Rutgers University og kunst på Syracuse University og Central Saint Martins College of Art and Design i London, tog han på CalArts i Californien for at lære om animation. Der lavede han student-filmene Phases og TubeTales.

Senere arbejdede han hos Disney som en slags 'in-betweener' (en, der tegner mellem frames) og hjalp til med at lave Pete's dragon(1977) og The Small One (1978). Under ledelse af den fremragende animator Glen Keane, var Selick animator på Mads og Mikkel(1981). Mens han var hos Disney, lærte han den senere berømte filminstruktør Tim Burton og danske Jørgen Klubien (som er forsangeren på bandet Danseorkesteret) at kende.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce