Connery

GTA V [Anmeldelse]

Vi har ramt den tid på året hvor konsollen er væsenligt mere spændende end kæresten! (For nogen)

6 ud af 6 stjerner
Så kom det. Et spil som MANGE af os har ventet længe på...
Netop fordi det er et længe ventet og yderst hypet spil, sidder man som gamer tit med en lidt dårlig mavefornemmelse op til lanceringen, for kan det nu også leve op til forventningerne, er det virkelig så godt som man håber, eller kommer man til at sidde tilbage med en lidt flad fornemmelse?

Der er nu gået en uge siden udgivelsen, og jeg har haft tid til at spille det godt igennem. På den uge der er gået, er spillet flere steder blevet kåret til det bedste spil nogensinde, det bedst sælgende spil. I løbet af de første 3 dage har spillet solgt for over en milliard dollars, og er dermed det hurtigst sælgende underholdningsmedie nogensinde, og slår blandt andet filmen The Avengers og Call od Duty Black Ops 2. Tiden vil så vise om det også bliver det bedst omsættende i længden.
ANNONCE
GTA V [Anmeldelse]
GTA V [Anmeldelse]
Grand Theft Auto Five. Det er den fulde titel, GTA V for short. For nemheds skyld kalder vi det bare GTA resten af vejen igennem anmeldelsen.
GTA har alt man kunne ønske af et rigtig drengerøvsspil: Hurtige biler, damer, penge, motorcykler, våben, jagtture, og meget meget mere, men mest af alt har det en kompleks, men fangende historie. Velkommen til Los Santos!

Det første du som spiller bliver præsenteret for, er, at du helt anderledes end tidligere spil nu skal følge flere hovedpersoner i løbet af spillet. Og lige præcis dette var en af mine største bekymringer op til lanceringen fordi: Investerer man lige så meget i udviklingen af historien, når man skifter perspektiv hele tiden? Fanger man de forskellige personers historie i samme grad som tidligere? Er man tvunget til at bruge meget tid på en character man ikke rigtig gider?

Imidlertid viser det sig at mine bekymringer i den grad er blevet gjort til skamme - det er en af de mest gennemførte spiloplevelser jeg længe har oplevet (dog overgået af The Last of Us). Skiftet mellem hovedpersonerne foregår ganske nemt, og man kan skifte præcis, når man vil. Men går man så ikke glip af en masse på de andre i mellemtiden? Svaret er nej. Imens man spiller på en person kører de andre videre i deres liv (uden at gennemføre missioner) og typisk samler man op midt i en køretur, en øl eller et helt tredje scenarie.

Hovedpersonernes historier bliver hurtigt flettet ind i hinanden og inden længe har vi et mere eller mindre fastlagt hold, der sammen forsøger sig at blive rige og berygtede ved at planlægge diverse kup. Under disse kup kan man så skifte imellem personerne for at støtte missionen med hver af deres spidskompetencer, og det er ganske underholdende.
ANNONCE
GTA V [Anmeldelse]
Spillet er alt det gode fra de tidligere spil i serien, men den er også uden alt det dårlige fra de tidligere spil. Der er i den grad blevet trimmet og fintunet, så man ikke skal sidde og spilde tid på eksempelvis at huske at spise hele tiden (San Andreas) eller at man SKAL vente på at x antal tid går i spillet (dag/nat missioner - GTA IV).
Det er så gennemgående at alle de sure ting er blevet skåret fra, eller blevet knap så sure, at man ikke kan sidde med andet end en følelse af, at det er en fantastisk efterfølger. Et andet eksempel er missionerne - der som bekendt, fra tid til anden går galt. Tidligere ville man skulle starte missionen helt forfra, men ikke længere. Der er indsat flere checkpoints i de forskellige missioner, og det gør spillet mere overbærende, men også langt mere underholdende og overkommeligt.
ANNONCE
Gameplayet er altså gennemført - men hvad med grafik og lyd? Haha, ej come on - du får det største stykke openworld nogensinde + et ordentligt bagkatalog af et soundtrack der spænder lige fra mellow 80'er rock over Dr. Dre til Rihanna. Grafikken er bedre end det tidligere, men den er ikke next-gen åbenlyst. Men når det så er sagt, vil jeg underbygge det med betragtningen af bugs. I tidligere spil oplevede jeg ret ofte bugs, hvor man eksempelvis pludselig sidder med halvdelen af kroppen i jorden, eller bilen kører på vandet og lignende. I løbet af 16 timers gameplay har jeg stødt på 2 bugs! kun 2. Det er imponerende af sådan et stort sandkassespil at være.
ANNONCE
GTA V er større, bedre og modigere end de foregående. Samtidig giver spillet igennem mange af opgaverne en stor finger til kritikere af spillet både de religiøse og de samfundskritiske. Pigerne i stripklubberne er blevet topløse, fjollede amerikanske klichéer er blevet forstærket og det amerikanske system er i den grad karikeret - men stadig kun i en grad, så man samtidig får en underholdende oplevelse uden at føle det er latterligt (red. som ex. Saints Row)

Så spørgsmålet er hvad denne artikel egentlig kan gøre for dig? Overvejer du stadig om spillet skal købes? Køb det!
Tror du ikke det er noget for dig? Køb det alligevel!
Hader du bare GTA? Køb Saints Row eller Just Dance

Om det er årets bedste spil skal jeg dog ikke kunne sige endnu, jeg har nemlig stadig ikke helt rystet The Last of Us af mig, men det bliver formentlig en skarp konkurrence mellem de to. 6/6 Ninjas.
ANNONCE
Spil: GTA V
Udvikler: Rockstar Games
Platforme: PS3 og Xbox360 
Pris: 399 - 499
Del

Seneste nyt

Annonce