Connery

Filmen Mørkeland er en direkte efterfølger til Kongekabale fra 2004

Anders W. Berthelsen og Nicholas Bro er tilbage - 20 år senere

Nattevagten er ikke den eneste populære danske film, der i disse tider har fået en efterfølger efter flere årtier... Det er nu 20 år siden, at den første filmatisering af Niels Krause-Kjærs roman Kongekabale gik sin sejrsgang i de danske biografer med over 550.000 solgte biografbilletter i det ganske land.

Men nu vender universet tilbage, i form af den politiske thriller Mørkeland, der samler op på historien om journalist Ulrik Torp (Anders W. Berthelsen) og hans redaktør Henrik Moll (Nicholas Bro).

20 år er gået siden den første film, og det betyder også at der er gået 20 år i filmserien. Torps karriere som graverjournalist er blevet udskiftet med arbejdsløshed og en midtvejskrise, og alligevel bringer det ham i midten af en ny politisk konspiration.

ANNONCE
Mørkeland - Fotograf: Henrik Ohsten/SF Studios - Filmen Mørkeland er en direkte efterfølger til Kongekabale fra 2004 Mørkeland - Fotograf: Henrik Ohsten/SF Studios

"Efter en fyringsrunde på sin tidligere arbejdsplads ender Ulrik Torp i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll, beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet. Sammen med de unge praktikanter, Emma (Mathilde Arcel) og Simon (Patrick A. Hansen), kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver i de rette hænder. Endnu en gang drages vi sammen med Torp ind i en politisk sammensværgelse - denne gang med selve fundamentet for vores samfund sat på spil."

I en pressemeddelelse fortæller Meta Film og SF Studios, at filmen kun er en opfølger for det publikum, der ønsker at se den sådan, men at historien kan stå alene som en 'hæsblæsende' politisk thriller om demokratiets status. 

Udover allerede nævnte skuespillere medvirker også Charlotte Munck, Lene Maria Christensen, Patrick A. Hansen, Sofia Nolsøe og Mathilde Arcel og Tommy Kenter.

Mørkeland får dansk biografpremiere i sensommeren 2024.

ANNONCE
Mørkeland - Fotograf: Per Arnesen/SF Studios - Filmen Mørkeland er en direkte efterfølger til Kongekabale fra 2004 Mørkeland - Fotograf: Per Arnesen/SF Studios
Mørkeland - Fotograf: Per Arnesen/SF Studios - Filmen Mørkeland er en direkte efterfølger til Kongekabale fra 2004 Mørkeland - Fotograf: Per Arnesen/SF Studios
Del

Seneste nyt

Annonce