Connery

En 48 år gammel one-of-a-kind Ferrari Daytona er blevet fundet i en garage - klar til auktion

Verdens eneste af slagsen med aluminiumskarosseri

Går vi ikke alle sammen og drømmer om at finde en fantastisk gammel bil eller motorcykel, i næsten urørt stand, i en eller anden gammel lade eller garage? 

Det er i hvert fald en historie man hører gang på gang - mand finder gammel opstaldet veteranbil, og står med et fantastisk velholdt samlereksemplar. Det er samme historie om igen, med denne godt 40 år gamle Ferrari 365 GTB Daytona Berlinetta. 

ANNONCE

Daytonaen er en helt unik størrelse. Selve Daytona-modellen er produceret i godt og vel 1200 eksemplarer, men modellen blev også produceret i en ekstra speciel letvægtsudgave, med karosse af aluminium. Fem styk af denne type blev der produceret, og kun en af disse kom i en gadelovlig udgave. Og det er tilfældigvis denne specifikke bil, der har stået opstaldet i en længere årrække. 

Bilen blev fundet i en gammel stald i Japan, og udbydes nu på Sothebys til auktion, som et ladefund. Ud over aluminiumskarossen, er denne vogn fra 1969 også udstyret med plexiglas forlygter, elruder og læderinteriør. 

Historien for denne bil er ret interessant, og auktionsfirmaet har fulgt den helt til dørs. Første køber var Luciano Conti, grundlæggeren af Autosprint Magazine. Hans virksomhed solgte Ferrarien i Septemer 1970 til en Guido Maran fra Verona, som en måneds tid senere flippede den videre til en Carlo Ferruzzi. 

I juli måned 1971 blev bilens italienske indregistrering opsagt, hvorefter den blev importeret af en japansk bilforhandler tre måneder senere. Herefter ses bilen i en feature-artikel i det japanske bilmagasin Car Graphic, i deres Januar-issue 1972. Efterfølgende har bilen to japanske ejere, indtil den i 1979 bliver solgt til en Makoto Takai, der af en eller anden årsag valgte at gemme den væk i godt 40 år. 

Aluminiums-Daytonaen overgik til at være lidt af en fabelhistorie blandt bilsamlere, og man har troet at den gik tabt i slutningen af 70'erne. Indtil nu. 

Kilometertælleren lyder på 36.390 kilometer, og man forventer at bilen kommer til at indbringe mellem 10.000.000 og 13.000.000 kroner, i samme stand som på billederne i galleriet ovenfor. 

Se auktionssiden her. 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce