Connery

Det er ikke din skyld - Din hjerne er egoistisk!

Din korttidshukommelse fokuserer på ting, som vi markerer som "vores", selvom tingene er ligegyldige.

Kender du det, når du er midt i en samtale og pludselig drejer dit hoved væk, fordi du syntes, at du hørte nogen sige dit navn? Det betyder faktisk ikke, at du er uhøflig.

Faktisk så trækker din hjerne automatisk opmærksomheden henimod lyden af dit navn, når du i et tætpakket lokale med mennesker. Nogle gange omtales dette som "cocktail party"-effekten.
Det er det samme område af din hjerne, der får dig til straks at fokusere på dit eget ansigt, når du kigger på et fotografi.

Forskere har længe kendt til dette fænomen, men nu har de kloge mennesker fra Duke University langt om længe løftet sløret for, hvad det er der foregår i din hjerne, der gør, at den har egoistiske tendenser.
 

Hvad fandt de frem til?

Tobias Egner, en af de tilknyttede forskere, forklarer at mennesker automatisk prioriterer sig selv og at forskerne med studiet ønskede at finde ud af, om denne proces er automatisk eller om det er noget man selv kan styre.

Hvis ikke du har kontrol over processen, kan det påvirke din beslutningsevne negativt.
 

Hvordan påvirker din hjernes selvprioritering din beslutningsevne?

ANNONCE
Det er ikke din skyld - Din hjerne er egoistisk!

Din korttidshukommelse (også kendt som arbejdshukommelsen) kan forklares på en vildt nørdet måde, men det vil jeg skåne dig for.
I stedet vil jeg blot give dig et eksempel: 
 

For at læse denne sætning, skal din arbejdshukommelse gemme hvert ord i en midlertidig opbevaringsplads i et par sekunder indtil du når et punktum.

Du bruger arbejdshukommelsen til at træffe komplekse beslutninger, hvor du skal opveje forskellige stykker information mod hinanden og det er her problemet opstår, når din hjerner altid lokker dig til at fokusere på sig selv.
Hvis du altid sætter information om dig selv først, vil du ende med at lægge mere vægt på den information.

Det betyder, at din information om dig selv vil udkonkurrere de andre oplysninger i din arbejdshukommelse, når du skal evaluere forskellige valgmuligheder. 

... Med andre ord din egoisme fucker med din hjerne beslutningsevne.
 

Du er ikke egoistisk eller uhøflig, det er din hjerne der er det.
Og indtil videre er der ikke noget, vi kan gøre for at bekæmpe det.
Her kan du lære mere om studiet og til dig der ikke taler flydende nørd, så forklares det på en simpel måde i den medfølgende pressemeddelelse

ANNONCE
Det er ikke din skyld - Din hjerne er egoistisk!
Del
Om forfatteren
Dinko Juric Dinko Juric

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt