Connery

Busser er NOT

Endnu en dag hvor jeg havde besvær med at bære tanken om at skulle køre i bus, for dét at køre I bus er da noget af det værste i denne verden!

For et par år siden tog jeg meget bussen, nu er jeg dog kommet til et stadie, hvor jeg har investeret i en bil, men busserne hjemsøger mig stadig. Her er en lille historie fra dengang...
Busser er NOT
Jeg var kommet for sent op, og min nabo (ham jeg delte køkken og toilet med) havde forskanset sig på badeværelset! Jeg var rådvild, hvad skulle jeg gøre? Jeg kunne vælge at tage en hat på og løbe op til bussen for ikke at komme for sent i skole - Eller jeg kunne vælge at komme for sent, blive smidt ud af skolen og aldrig nogensinde se min mor i øjnene igen! Jeg valgte hatten...
På med en kasket, bukser osv og så løb jeg!

Alt for mange rører ved stangen
Det var ikke med den bedste mine, jeg trådte ind i bussen; Til venstre sad en gammel ildelugtende mand med stok, til højre en mongol, lidt længere fremme en mor med sin søn og derudover en masse mennesker, jeg ikke lige lagde mærke til! Jeg hadede det allerede - Kald mig mærkelig, men har I nogensinde tænkt på, hvor mange mennesker, der i løbet af en dag rører ved stopknappen, stangen, sædet og ikke mindst, hvor mange af dem, der ikke vasker hænder regelmæssigt og da slet ikke børnene?

Nå men her sad jeg så, ved siden af en mand med høretelefoner, der hørte REM. Det er jo ikke hensyn til andre der tages i bussen! Foran mig sad mor og søn. Sønnen kunne bare ikke holde kæft i to sekunder og ville absolut have sin vilje - Bagved sad tre andre unger på godt 6-7 år og talte om stoffer og hvad sex var for noget. Længst fremme i bussen sad mongolen og lavede høje uforståelige lyde!

Her sad jeg midt i et rent helvede af lyde, snak, bakterier og gud hjælpe mig, om der så ikke også er en mobiltelefon, der begynder at bibbe? Ikke ringe NEJ, den skulle bare have den sidste finjustering, før ejeren skulle i skole, vel at mærke ca. 5. klasse. Først skulle ringetonen indstilles, mindst et par hundrede gange og det ene med det andet... Jeg kunne have brudt sammen og grædt!

Bussens døre ville ikke åbne bagi, endnu en ulempe ved buskørsel - Det er sgu ikke sikkert man får lov at komme af i rette tid! Denne forbandede dør ville bare ikke åbne, så folk måtte mase sig ned til det, man vel kalder midterperronen for at komme ud - Tak gud for at jeg havde en siddeplads!

Busser lugter
Har I nogensinde lagt mærke til, hvordan der lugter i bussen? Gammelt og af gammel parfume og er der udenlandske damer, er der ofte en eller anden ukendt kvalmende lugt, muligvis medbragt fra deres eget land - nogen der kan fortælle mig hvad pokker det er for noget?
"Hvad har jeg dog gjort, og hvem har jeg gjort det imod?" sad jeg og tænkte for mig selv, da et velkendt ansigt, steg på bussen! Endelig én at snakke med!

Vi begyndte straks at udveksle oplevelser fra weekenden, men det irriterede mig helt vildt at folk omkring mig sad og fulgte med i den ene klæberige historie efter den anden. Jeg måtte stoppe samtalen indtil vi skulle af!

Busser lader folk, der hader hinanden møde hinanden
Det er mærkeligt hvordan mennesker mødes i busserne, det kan være sin værste fjende man støder på og derefter sidder og skuler ondt til. Det kan også være pigen fra weekenden, som man bare ikke havde regnet med nogensinde at møde igen. Hende bliver man derefter nødt til at konfrontere. Busserne samler faktisk mennesker, men for det meste mennesker, der ikke har lyst til at møde hinanden!

Jeg ved endnu ikke hvad jeg havde gjort denne dag, men ind af døren kom min ekskæreste! ØV...
Hun ville også lige sige hej, for man føler sgu, at man er forpligtiget til at tale med folk man kender, når man møder dem i disse bakteriebomber! Her sad/stod vi og snakkede løs, som var vi bedste venner, endog selvom vi begge hader hinanden! En alt for surrealistisk oplevelse!

Endelig skulle jeg af, ned til midterperronen ud af døren, men så skulle en dame med barnevogn også hjælpes ud! Satans tænkte jeg ved mig selv, men hjalp af moralske grunde fødemonsteret ud af bussen, uden så meget at modtage et sølle TAK!
Turen var endelig slut, og jeg gik ind på min skole vaskede mine hænder og gik til time med frygten for busturen hjem igen!

Konklusionen
Busture er noget af det mest vamle jeg næsten kan tænke mig til på denne jord! Mere klamt skulle lige være at spise de gratis peanuts, der er stillet op rundt omkring på barer og lignende. Jeg er af den overbevisning, at der sagtens kan være 19 forskellige slags urin i disse skåle, efterladenskaber fra fulde mennesker, der ikke har vasket deres hænder!..... Men hvad ved jeg?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce