Connery

Bryan Ferry

Dylanesque

3 ud af 6 stjerner
Bryan Ferry
Bryan Ferry er mest kendt som den jazzede popsanger med den meget specielle stemme. sammen med sit band Roxy Music har han frembragt klassikere af de helt store, sange som In the midnight hour, Let's stick together og Smoke gets in your eye.

Han har dog også lavet flere solo albums, og nu er tiden inde til at han igen forsøger sig med et sådant udspil. Dylanesque hedder albummet, og navnet alene fortæller næsten i hvad retning vi skal bevæge os. Dylanesque hentyder selvfølgelig til ingen ringere end legendariske Bob Dylan. En anden af de store og gamle, giganterne med en mindst ligeså særpræget stemme som Bryan Ferry selv. Nu kan en sådan fusion gå begge veje, denne har dog heldigvis haft det rigtige og ønskede udfald, og albummet Dylanesque er intet mindre end genialt.

Mange har i tidens løb taget Bob Dylans sange til sig, men få har gjort det med en sådan troværdighed og overlegenhed som Bryan Ferry. Hans stemme beriger de gamle sange på en måde, som er intet mindre end brilliant og selv mundharmonikaen formår Bryan Ferry at overbevise om, at den er tilbage i tredserne og den mangefarvede verden. Det som gør Dylanesque så genialt, er at det på en og samme tid er alle de sange vi kender så godt, men i en ny dragt som gør at det bare holder., Lidt som at møde sin gamle kæreste efter ti års afstand, og så konstatere at han er dejligere end nogensinde. Dylanesque er en af de symbioser, hvor alt bare syndes at lykkes og resultatet taler for sig selv, et album som ikke kun er spændende, men også har de dynbder og højder man med rette kan forvente og forlange, når to så store giganter mødes.

Track liste:

01.  Just like Tom Thumb's blues  ( Highway 61 fra 1965)
02.  Simple twist of fate  ( At Budokan fra 1979)
03.  Make you feel my love  ( Time out of my mind fra 1997)
04.  The times they are a-changing  ( The times they are a-changing 1964)
05.  All I really wanna do  ( Another side og Bob Dylan 1964)
06.  Knockin' at heavens door ( Pat Garrett and Billy the Kid 1973)
07.  Positively 4th street  ( Greatest Hits 1967)
08.  If not for you  ( New Morning 1970)
09.  Baby let me follow you down  (Bob Dylan 1962)
10.  Gates og Eden (Bringing it all home 1965)
11.  All along the watchtower  (John Wesley Harding 1968)

I parentes vil du kunne finde både navn og årstal på de Bob Dylan albums, som numrene oprindeligt findes på.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce