Connery

Bang & Olufsen lancerer nyt trådløst højttalersystem: BeoSound Shape

Geometri-mani

Bang & Olufsen har i dag præsenteret deres seneste højttalersystem: BeoSound Shape.

Det nye system er ret interessant, det går benhårdt i den simple, nordiske designsans med en sekskantet form, beklædt med tekstil. 

"Det akustiske indeklima er afgørende for vores fysiske og mentale trivsel - ligesom dagslys, frisk luft og god ergonomi. Med dets intelligente lyddistribution og gode resonansdæmpende egenskaber er BeoSound Shape et elegant svar på de akustiske udfordringer, man kan møde indenfor" siger Marie Kristine Schmidt, Vice President Brand, Design & Marketing.

Højttalerne fungerer sætvist og kan udbygges. I alle de viste eksempler, vælger B&O at præsentere højttaleren i opsætninger med MANGE enheder, og det er der selvfølgelig en grund til:

Den unikke Bang & Olufsen upmixing-algoritme er designet til at skabe et sprødt og præcist lydbillede med vokalen i midten og instrumenterne i siderne. Vi kalder det "Band on the wall". Ambitionen er at skabe en lydoplevelse, hvor man får indtryk af, at bandet optræder live placeret op mod væggen, så publikum har mulighed for at bevæge sig frit rundt i rummet.

Et online-designværktøj fra Bang & Olufsen vil blive gjort tilgængeligt, så man kan mixe og matche modulerne og få anbefalinger til den akustisk mest optimale placering af modulerne.

Systemet kan understøtte op til 11 forstærkerenheder og 44 højttalere (!) - i det tilfælde står man altså med en seriøs lydmur! 1 forstærkerenhed trækker 4 højttalerenheder. 

Pris og tilgængelighed:

BeoSound Shape kommer i Bang & Olufsen butikkerne i august 2017. Prisen på BeoSound Shape afhænger af størrelsen, de akustiske egenskaber og valg af stof. Priserne oplyses i forbindelse med lanceringen i butikkerne, men forventes at starte ved ca. 4.000 EUR for en standardopsætning.

Mere info på Bang-olufsen.com

Specifikationer

Amplifier tile

Weight: 2.0 kg + 0.4 kg (fabric cover)

Power amplifiers: 8 x 80 Watt (Class D)

Maximum speakers per amplifier: 4

Cabinet colour: Black

Connections: • AC power (note if multiple amplifier, each requires its own AC power connection) • Toslink digital audio input • USB (for control and SW update) • Power Link input • Amplifier input (sound & control input), for daisy chaining of amplifiers • Amplifier output (sound & control output), for daisy chaining of amplifiers • 4 x speaker 4-wire output

Speaker tile

Weight: 1.9 kg + 0.4 kg (fabric cover)

Cabinet principle: Closed box

Speaker drivers: • Woofer 51⁄4” • Tweeter 3⁄4”

Cabinet colour: Black

Connections:

• 1 x speaker 4-wire input

Damper tile

Weight: 0.51 kg + 0.4 kg (fabric cover)

Cabinet colour: Black

Damper tiles can be used also as empty tiles to hide, for example, cables, power

strips, or power adapters. You just need to remove the sound absorbing material.

Fabric covers

Each tile requires a fabric cover.

Available colours: Black, Brazilian Clay, Infantry green, Parisian Night blue, Purple

Heart, Wild Dove grey

Kvadrat fabric: Brown, moss green, pink, dark blue

Del