Connery

Anmeldelse: John Wick: Chapter 4

John Wick er tilbage i biografen, i sit fjerde kapitel

4 ud af 6 stjerner
John Wick: Chapter 4 - Trailer

No Rest for the Wick’ed

Det er efterhånden seks år siden, at John Wick (Keanu Reeves) blev stemplet som "excommunicado" for det uautoriserede drab på High Table-forbryderherren Santino D'Antonio (Riccardo Scamarcio). De sidste fire år har han levet i New Yorks undergrund, sammen med Bowery King (Laurence Fishburne), hvor har John samlet kræfter og gjort sig klar til at hævne sig på The High Table, den øverste instans i lejemorder-parallelverdenen.

ANNONCE
Lionsgate - Anmeldelse: John Wick: Chapter 4 Lionsgate

Spioner dør ved daggry

Nu er John Wick så tilbage på det store lærred i efterfølgeren der kort og godt har fået undertitlen Chapter 4. Stilen læner sig op ad 3’eren, hvilket betyder at realismen er væk og titelkarakteren har ikke længere skyggen af humanitet eller motivation. Han er i princippet et spøgelse, en mand der lever for at dø.

ANNONCE
Lionsgate - Anmeldelse: John Wick: Chapter 4 Lionsgate

Bounty Law

John Wick er stadig en jaget mand, med en 18 millioner dollars dusør på hovedet. Så inden han kan udføre sin egen plan, må han slås, skyde, fægte, nunchaku’e osv. sig igennem et hav af lejemordere. En af dem er Johns gamle ven, den blinde lejemorder Caine (Donnie Yen). Han bliver afpresset af Marquis Vincent de Gramont (Bill Skarsgård), en af de højtstående medlemmer af The High Table, til at dræbe John, for at skåne sin egen familie. En anden der er i hælene på Wick er dusørjægeren Tracker (Shamier Anderson), der har et helt specielt, men klassik John Wick-våben i sit arsenal.

ANNONCE
Lionsgate - Anmeldelse: John Wick: Chapter 4 Lionsgate

Neo No Noir

John Wick-serien har budt på en blandet omgang underholdning. Den første film var realistisk og havde en gennemført omend minimalistisk, noir-stil. 2’eren blev seriens højdepunkt, med en medrivende historie og nogle af de flotteste og mest velkoreograferet action scener Hollywood nogensinde har budt på. 3’eren, Parabellum, var et sjælløst makværk, der mindede alt for meget om et platformsspil i sin opbygning og som desværre helt forlod sine noir-rødder.

ANNONCE
Lionsgate - Anmeldelse: John Wick: Chapter 4 Lionsgate

Mr. Wick goes to Paris

John Wick: Chapter 4 er bedre end Parabellum, men også kun lige knap og nap. Filmen byder traditionen tro på fabelagtige actionsekvenser, men jeg kedede mig undervejs, for Chapter 4 er alt for formularisk i sin opbygning. Man ved fra starten af, at det hele ender i en eller anden form for storladent showdown med hovedskurken til sidst.

ANNONCE
Lionsgate - Anmeldelse: John Wick: Chapter 4 Lionsgate

Shoot ’em up

Den action-synd er John Wick-serien selvfølgelig ikke ene om at begå, men netop fordi opbygningen minder så meget om et computerspil, virker den endnu mere forudsigelig end så mange andre action film. Dog skal det siges at Chapter 4 har et lille es i ærmet, som jeg ikke skal afsløre her.

ANNONCE
Lionsgate - Anmeldelse: John Wick: Chapter 4 Lionsgate

There can be only one

Jeg må tilstå at Tom Cruise lidt har ødelagt action-genren for mig, da jeg er blevet forvent med Mission Impossible stjernens halsbrækkende stunts, som han jo helt selv udøver og som alle så vidt muligt er lavet i kameraet, det er ikke tilfældet med John Wick-serien længere.

ANNONCE
Lionsgate - Anmeldelse: John Wick: Chapter 4 Lionsgate

Cut it out!

Især i Chapter 4 kunne jeg flere gange spotte CGI-splejsningen mellem div. takes og små ”mikroklip” i kampscenerne, hvor klipperen åbenbart har synes at det gik lidt for langsomt og derfor har klippet 1-2-3 frames ud for at stramme slåskampen op. Det distraherede mig helt vildt og tog mig flere gange ud af handlingen.

ANNONCE
Lionsgate - Anmeldelse: John Wick: Chapter 4 Lionsgate

Wicker Man

Værst af alt er dog John Wick-karakteren, fordi han er kedelig og blot en rekvisit i handlingen, uden nogen drivkræft længere. Der hjælper selvfølge ikke på sagen at Keanu Reeves bare ikke kan spille skuespil. Jeg elsker Reeves som action stjerner, Point Break (1991), Speed (1994) og The Matrix (1999) er tre af de bedste actionfilm der nogen sinde er lavet, men det er imponerende at Keanu ikke er blevet et hak bedre med årene, tvært i mod. Manden har jo ingen mimik og har han aldrig været mere stiv i sin repliklevering.

ANNONCE
Lionsgate - Anmeldelse: John Wick: Chapter 4 Lionsgate

Out of Sand

Chapter 4 var for mig mere en film der skulle overstås. Jeg nødt den kun sporadisk undervejs og kunne sagtens have undværet den, ligesom jeg også kunne have undværet 3’eren. Filmen skal ses for sine actionsekvenser og for at sætte punktum for en serie der en gang var så lovede.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 70 %

Teknisk information:

Original titel: John Wick: Chapter 4

Land: USA, 2023

Instruktør: Chad Stahelski

Cast: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Shamier Anderson, Ian McShane, Laurence Fishburne, Clancy Brown, Hiroyuki Sanada, Lance Reddick

Genre: Action/Crime/Thriller

Billedformat: 2.39:1/IMAX

Lyd mix: Dolby Atmos

Spilletid: 169 min

Dansk bio premiere: 23. marts 2023

Distributør: Nordisk Film Distribution

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce