Connery

30 Seconds To Mars

Koncertaktuel godbid fra LA

To brødre satte sig ned i slutningen af 90'erne og begyndte for hyggens skyld at lege med musik og lyrik. Men blodet begyndte at sætte sig på tænderne og så gik det stærkt: Vi sætter fokus på amerikanske 30 Seconds To Mars.
30 Seconds To Mars
Mange har sikkert allerede hørt om bandet 30 Seconds To Mars, ikke mindst på grund af Jared Leto, der  ud over at levere nogle overbevisende film- og tv-roller også står i forgrunden som sanger og guitarist i dette band, der har location i LA. For en gangs skyld har vi at gøre med en person, der både kan synge og spille skuespil, det i sig selv er jo intet mindre end et mirakel.

Men for de af jer, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med 30 Seconds To Mars, sætter vi hermed fokus på dette interessante LA-band. Genremæssigt befinder vi os hovedsageligt i afdelingen for emo-core og progressiv rock.

Bandet opstod i 1998, og var på daværende tidspunkt blot et hyggeligt familie-projekt, bestående af Jared og hans bror Shannon på trommer. De fik dog hurtigt lyst til at tage det hele et skridt videre, og begyndte at etablere et mere seriøst band. Ind kom bassisten Matt Wacter, samt guitarister, der imidlertid blev skiftet ud et par gange, grundet tidsmæssige problemer. Men da Tomo Milisevic sprang til som guitarist var line-upen klar og i 2002 udkom så deres debutalbum, der blot hedder 30 Seconds To Mars. Et album, pressen tog imod med blandede - dog flest gode - anmeldelser. Pladen blev ikke en stor-sællert, men med et salg på lige over 100.000 eksemplarer var det - især ifølge dansk målestok - bestemt ikke dårligt af en debut. Pladen er ladet med sci-fi og elektroniske toner, der synes at følge dig ud på en rumrejse ledsaget af David Bowies ånd. Det er helt bestemt en interessant skive, og det er synd, det ikke har fået en større chance og opmærksomhed herhjemme.  

Bandet fik hurtigt en række koncerter stablet på benene, og det amerikanske folk tog imod dem med kyshånd. At Jared Leto i forvejen var en kendt navn spillede dog ikke en betydelig rolle for deres succes, da han i starten nægtede at lade det faktum have nogen indflydelse. De oplyste det simpelthen ikke. Og hvis et spillested opdagede det afslog bandet sågar at spille der, hvis de brugte Jareds navn til at promovere koncerten. Det var vigtigt for bandet at holde de to ting adskilte, ikke mindst for at fremstå seriøse og for at blive bedømt på det, det drejede sig om: musikken.
ANNONCE
30 Seconds To Mars
Under en langvarig tour, der bragte dem gennem fire lande på tre år, begyndte forsanger, Jared, at skrive nye numre. I modsætning til debutalbummet lagde han meget mere vægt på, at lyrikken skulle fortælle mere end en historie. Det skulle være et udtryk for menneskelige aspekter, følelser og tanker. Albummet indeholder derfor dybe emner som genfødsel, død og den indre krig man kan føre med sig selv dybt i sjælen. Albummet udkom d. 30 august 2005 og fik titlen A Beautiful Lie. Det er efter min vurdering langt bedre end debutalbummet fra 2002, da det udstråler en varme og ærlighed, der går lige i hjertet. Der er intet revolutionerende i det rent musisk, men det er et smukt og fængslende album, der kryber ind under huden på en og er et absolut must-have for alle, der elsker emo-core. 

En anden og helt unik ting, ved albummet A Beautiful Lie er, at numrene blev frigivet 5 måneder før den reelle releasedato. Derfor blev der til udgivelsen lagt to ekstra numre på, hvoraf det ene er en coverversion af Björks "Hunter". Ydermere lagde de i en udvalgt række af albums adgangsbillet til en valgfri 30 Seconds To Mars koncert, inkl. backstagepass.

Sidste år, i August 2006 modtog 30 Seconds To Mars en MTV Music Award for deres video, The Kill. Der er instrueret af Jared Leto, og lettere inspireret af Ondskabens Hotel. I januar 2007 modtog bandet en platinplade for salg af 1 million albums verden over. Det må siges at være en forskel, der er til at føle på, sammenlignet med salget af debutalbummet fire år forinden. Og fanskaren er stadig støt stigende.

Desværre annoncerede 30 Seconds To Mars d. 1. marts 2007, at Matt Wachter har valgt at forlade bandet, til fordel for sin familie. Bandet ligger dog på ingen måde stille, da de pt. turnerer rundt med The Used, og det forlyder, at de senere på året går i studiet for at indspille deres tredje album. Det bliver spændende at høre, hvad de finder på næste gang. Deres to forgangne album har været tro mod stilarten, men dog alligevel så umådeligt forskellige især for den, der lytter til detaljen. Jeg kan i hvert fald garantere, at jeg glæder mig.

Afslutningsvis vil jeg bringe den - omend gamle - nyhed at 30 Seconds To Mars spiller i Forum d. 24 maj, som opvarmning for Linkin Park, og der går rygter om, at bandet også er at finde ved dette års Roskilde Festival, vi venter i spænding.

Læs mere og lyt til et par numre fra 30 Seconds To Mars online her

Debutalbummet: 30 Seconds To Mars

ANNONCE
30 Seconds To Mars
1. Capricorn (A Brand New Name)
2. Edge of the Earth
3. Fallen
4. Oblivion
5. Buddha for Mary
6. Echelon
7. Welcome to the Universe
8. The Mission
9. End of the Beginning
10. 93 Million Miles
11. Year Zero

----------------------------------

Albummet: A Beautiful Lie

30 Seconds To Mars
1. Attack
2. A Beautiful Lie
3. The Kill
4. Was It A Dream?
5. The Fantasy
6. Savior
7. From Yesterday
8. The Story
9. R-Evolve
10. A Modern Myth - Praying for a Riot (hidden)
11. Battle Of One (bonus)
12. Hunter (bonus - Björk cover)
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce