Connery

VASA1628 - Verdens ældste spiritus vækkes til live

Hvem vil smage en 333 år gammel brandy?

Træd ind i historien og smag fortidens essens med VASA1628, verdens ældste spiritus.

Denne bemærkelsesværdige svenske brandy er omhyggeligt genskabt ud fra en enkelt dråbe, der blev opdaget på det berømte krigsskib fra det 17. århundrede, VASA.

I 333 år lå det mægtige krigsskib VASA på havets bund ved Stockholm, indtil det blev bjærget i 1961.

Blandt fundene af kanoner, reb, skeletter og mønter var der også en mere festlig opdagelse - en fuldstændig intakt tinflaske med spiritus.

Den blev arkiveret som fund #02559 og viste sig at være den ældste bevarede spiritus i verden.

Nu har eksperter formået at genskabe denne næsten 350 år gamle spiritus ud fra en enkelt dråbe.

Den bærer navnet VASA1628 og er en svensk brandy med en alkoholprocent på 33.

Den har en anissmag, undertoner af vanilje og et strejf af egetræ - perfekt som aperitif, til smagfulde madretter, som avec og i cocktails.

Daniel Borg, en svensk Chef Blender, har været ansvarlig for at genskabe denne spiritus. Han er en af blot fire personer i verden, der har smagt på den originale spiritus fundet på havets bund.

Daniel Borg har igennem fem år forsket i destillering af spiritus i 1600-tallet og har gennemført talrige kemiske analyser, lugttests og smagstests.

Det er lykkedes ham at udvikle en særlig produktionsmetode og opskrift, der får VASA1628 til at smage præcis som den gjorde i 1628.

"Ved hjælp af en dråbe af verdens ældste konserverede spiritus har vi undersøgt alkoholindhold, krydderier, sødme og smag. Det er lykkedes os at genskabe den originale spiritus, og resultatet er en blød brandy med anissmag, undertoner af vanilje og et strejf af egetræ, præcis som originalen," siger Daniel Borg.

Den er baseret på røde druer fra Frankrig og minder om en eau-de-vie. Den har en svag, men stadig markant note af anis samt undertoner af vanilje og lakrids. VASA1628 skal nydes med nysgerrighed og åbenhed.

Den kan drikkes på utallige måder: kølig eller tempereret som brandy, som aperitif før måltider, til maden på samme måde som snaps, som avec til kaffen eller som ingrediens i en cocktail med hindbær og champagne.

VASA1628, i en 700 ml flaske, kan købes til 339 DKK på vasa1628.com og leveres til hele landet.

ANNONCE
VASA1628 - Verdens ældste spiritus vækkes til live
Del

Seneste nyt

Annonce