Connery

Var der straffe?

FCK vandt i weekenden 1-0 på et mål scorede på straffespark begået mod den norske back Tom Høgli. Men skulle der have været straffespark?

FCK vandt i weekenden 1-0 over Randers, et mål scorede på straffespark kort før pausen.
Men skulle det straffespark overhovedet have været dømt?

Svenske Alexander Kačaniklić scorede, hvad der blev det afgørende mål i 1-0-sejren over Randers i søndagens opgør i Telia-Parken.
Svenskeren scorede på det straffe, som den norske back Tom Høgli fremtvang kort inden pausen.

Et straffespark som medførte store protester fra både Randersspiller og træner Colin Todd.
Ifølge dem en helt urimelig dommerkendelse. Her var holdningen klar - Tom Høgli filmer sig til et straffe.

Kigger man på diverse fora, så er det også svært at få øje på folk, der er enige med dommerkendelsen.
Tværtimod bliver dommeren kritiseret, i både pæne og mindre pæne gloser.

I pausen kunne kommentator Carsten Werge fortælle, at journalist Joachim Boldsen i spillertunnelen havde overhørt Randers-træner Colin Todd henvende sig til kampens dommer. "Kunne det nu også være rigtigt at der var straffe?" - hertil havde kampens dommer svaret, at den tog de efter kampen.

FCK-lejren var heller ikke meget for at skulle lege dommer i situationen. Både træner Solbakken, profilen Nicolai Jørgensen og Tom Høgli udtaler sig alle meget forsigtigt.
Høgli mener selv, at der var straffe, ”selv om det var i den billige ende”.

Tom Høgli bliver hevet i trøjen - den del kan der ikke være meget tvivl om - og man må antage, at det er det, som der bliver dømt straffespark for.
Men det er i meget kort tid, og Høgli falder først efter hans trøje er sluppet. Det ligner ud fra billederne heller ikke, at der bliver hevet hårdt i trøjen, så det kan være begrænset, hvor meget det har hæmmet den norske back.

Men problemet er, at ved at Randers-spilleren hiver i trøjen, så får dommeren muligheden for at dømme straffesparket. Dermed ikke sagt, at det skal dømmes. Det er et meget tyndt et af slagsen, og det at dommeren skulle have sagt til Colin Todd, at de skulle tage den efter kampen, antyder måske også at dommeren ikke helt står ved sin kendelse.

Det er et straffespark der kan dømmes. Men det bliver måske dømt 1 en ud af 100 gange.