Connery

Trommeslager og spirende skuespiller: Interview med Equinox-aktuelle Ask Mossberg Truelsen

Trommeslager i bandet Barselona og spirende skuespiller.

I dag har Netflix-serien Equinox ramt sendefladen og i det ret så gribende univers, får vi ret hurtigt fået kendskab til en række nye, unge spirende skuespillere.

En af dem, som for alvor er trådt direkte ind søgelyset ud af det blå, er den unge skuespiller Ask Mossberg Truelsen.

For Ask er det en gennembrudsrolle af de helt store dimensioner, da han indtil videre blot har medvirket i en kortfilm for mange år siden - that’s it.

Han har tidligere været til castings som yngre, og her var der flere af de folk, som kunne huske ham og valgte at hive ham ind til casting på Equinox.

“De ringede og spurgte om det ikke var noget for mig, og jeg tænkte, ‘hvorfor ikke?’. Det har altid været en lille drøm for mig, men ikke rigtig noget jeg har realiseret før nu.”

ANNONCE

Trommeslager og spirende skuespiller

I den nye serie spiller han Falke, en del af trioen af de mystiske gymnasieelever, der mistænkes for at have en finger med i spillet på den bizarre sag om en gymnasieklasse, der forsvinder ud af den blå luft under en studenterkørslen.

Serien har fokus på menneskets psyke - hvad er virkelighed og hvad er fiktion?

Og så har den et overnaturligt aspekt i serien, som giver noget spænding og dybde i serien.

Men hvordan er det monstro at arbejde med det overnaturlige i praksis?

“Det har været spændende. Man kan mærke, at der sker noget andet, når man er på settet og så skal der ske noget, som ikke rigtig giver nogen mening i virkeligheden - man bliver opslugt af det på en anden måde.”

Ask er født ind i en filmfamilie, så har han fået underholdningsindustrien ind med modermælken - hans forældre arbejdede begge med film, den ene på settet, mens den anden arbejdede i post-produktionerne - og det har altid været noget, der fyldte enormt meget i hans liv.

Han blev tit inviteret med på filmsets som barn for at se, hvordan hele maskineriet fungerede.

Og der begyndte det ret tidligt for ham at vække hans nysgerrighed.

Han havde altid mærket, at der var noget ved hele det univers, der tiltalte ham.

Og så faldt rollen som Falke bare ned fra himlen.

Men han har ikke bare siddet stille eller haft en gennemsnitlig og ‘normal’ hverdag for en ung dreng - han har nemlig de seneste fire år været på turne.

Tiden har gået med at spille musik i rigtig mange år, da han er trommeslager i det populære pop-band Barselona.

Sammen med bandet har han turneret rundt i Danmark de seneste fire år, så tiden har været sparsom til andet end musikken - men da så opkaldet kom fra Netflix, vækkede det en gnist i ham og han blev igen forelsket i skuespillet.

ANNONCE
Foto: Phie Beckett Stenbæk - Trommeslager og spirende skuespiller: Interview med Equinox-aktuelle Ask Mossberg Truelsen Foto: Phie Beckett Stenbæk

Fra hobby til virkelighed

Det seneste stykke tid har han virkelig haft travlt med at spille på to tangenter, da han både var på optagelser til Equinox og skulle på turne med Barselona - i Corona-tiden åbnede man nemlig op for muligheden for koncerter med 500 siddende gæster på et tidspunkt.

Da de blev færdige med optagelserne på Equinox, valgte han at søge ind på en daghøjskole for skuespillere.

Der var nemlig noget ved skuespillet, som gav man blod på tanden - nu kunne han mærke, at det var noget, han skulle engagerer sig i og dykke dybere ned i.

Da Corona satte en stopper for mulighederne i filmbranchen, tog Ask på en mission.

Han lavede en lang liste over alle de film, han altid har villet se, og gik så i gang fra ende til anden.

“Vi snakker en lockdown med måske 2-3 film om dagen, hvor jeg brugte dem til at få inspiration og komme ind under huden på filmuniverset.”

Han har altid haft en fascination af Tarantino-film og hele hans univers og det var hans filmmagi, der åbnede hans øjne for, at film kan være mere en bare underholdning.

ANNONCE
Foto: Netflix - Trommeslager og spirende skuespiller: Interview med Equinox-aktuelle Ask Mossberg Truelsen Foto: Netflix

Lige nu går han og spekulerer i, hvad næste skridt skal være for at komme for alvor på skuespillerbenene.

Han har blandt andet søgt ind på scenekunstskolen og i mellemtiden skal han finde en masse forskellige måder at få sparring på - blandt andet nogle lærere, som han kan få nogle lektioner hos og suge viden fra.

Han vil desuden også rigtig gerne have øjnene op for teaterverdenen, som han aldrig rigtig havde dyrket før han startede på højskolen.

“Jeg synes virkelig, det er fantastisk at lave skuespil. Det har absolut åbnet op for ting, jeg slet ikke troede, jeg skulle lave med mit liv.”

Hvis det står til Ask, så vil han gerne i fremtidige roller dyrke det dramatiske og den unikke sårbarhed hos mennesker.

Den dramatiske del sårbarhed er rigtig spændende at arbejde med.

Og hvad fremtiden bringer efter at blive introduceret til næsten 200 millioner mennesker på Netflix?

Det bliver spændende at se.

“Det føles spændende. Jeg har lagt det lidt væk under optagelserne, men efterfølgende har vi holdt en masse møder om, hvordan serien egentlig bliver lanceret - og det er ret vildt. Jeg kan godt mærke, at det ikke længere er for sjov.”

Når han ikke dyrker skuespillet, kan han godt lide at tage lange ture på cyklen, da han er gammel cykelbud, men fritiden er sparsom, når man skal balancere musikken og en filmkarriere, der for alvor har sat sine rødder.

Corona, trods hvor meget den har påvirket alt og alle, har også haft en lille positiv indvirkning på Ask.

Det har givet ham det nødvendige pusterum efter en måske lidt for voldsom og turbulent hverdag med mange projekter.

Han har fået klarhed i hovedet og kan nu se fremad og mere dedikeret mod de ting, som han gerne vil dyrke.

Vi siger tak for din tid!

Equinox er på Netflix lige nu!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce