Connery

The Monuments Men [Anmeldelse]

Clooney og vennerne leger røvere og soldater i charmerende krigsfilm, baseret på virkelige hændelser.

4 ud af 6 stjerner
Twentieth Century Fox - The Monuments Men [Anmeldelse] Twentieth Century Fox
The Art of War
Anden verdenskrig raser på livet løs og den magtliderlige tyske fører Adolf Hitler har fået endnu en grotesk idé. Han vil bygge et kæmpemæssigt museum i sit 3. Rige, der skal indeholde de mest dyrebare stykker kunst, der findes. Derfor har han sendt sine soldater ud i Europa, for at stjæle diverse malerier, skulpturer med mere. Det kan kunsthistorikeren Frank Stokes (George Clooney) ikke leve med, så han overbeviser den amerikanske præsident, Theodore Roosevelt, om at krigen alligevel er tabt, hvis vores kultur går tabt undervejs. Frank får derfor til opgave at samle et håndplukket hold kunstspecialister til at rejse rundt og indsamle de uvurderlige mesterværker, før nazisterne får fingre i dem.
ANNONCE
Twentieth Century Fox - The Monuments Men [Anmeldelse] Twentieth Century Fox
Jagten på den forsvundne skat
Det er en broget samling af kuratorer, skulptører, kunsthandlere og arkitekter der drager i krig og risikerer deres liv og lemmer, i kunstens navn. Kampen virker næsten håbløs, for nazisterne har allerede stjålet millioner af kunststykker og gemt dem rundt omkring i Europa, men delingen får uventet hjælp af en fransk kurator og modstandskvinde ved navn Claire (Cate Blanchett), der mirakuløst har bogført en stor del af plyndringerne og så går den vilde skattejagt!
ANNONCE
Twentieth Century Fox - The Monuments Men [Anmeldelse] Twentieth Century Fox
The Usual Suspects
Clooney har samlet et garvet hold skuespillere til sin lille krigs-kunsts-komedie. Mange af dem har allerede arbejdet sammen på kryds og tværs før, så sammenspillet føles næsten som at se oldboys landsholdet, der spiller sammen igen. Der er ganske enkelt noget hyggeligt ved, at se dem spille overfor hinanden igen og det er tydeligt at de også selv har moret sig under optagelserne.
ANNONCE
Twentieth Century Fox - The Monuments Men [Anmeldelse] Twentieth Century Fox
Soldaterkammerater
Selv ville The Monuments Men, nok ikke have fundet vej til Hitlers skattekammer, for det er langt fra noget mesterværk. Til tider minder den som en filmudgave af Basserne eller en amerikansk udgave af vores egen Soldaterkammerater; Lidt gammeldags og lige ud af landevejen, men dette var også Clooneys intention fra starten, at fortælle historien som en slags hyldest til kunsten og de mænd der reddede vores kulturarv fra at havne i nazisternes klør og fred være med det.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 30%
 
Teknisk information:
Original titel: The Monuments Men
Dansk titel: Monumenternes mænd
USA/Tyskland, 2014
Instruktør: George Clooney
Medv.: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, Dimitri Leonidas og Cate Blanchett
Genre: Action/Biografi/Drama
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital/DTS/SDDS
Spilletid: 118 min
Dansk bio premiere: 27. februar 2014
Distributør: Twentieth Century Fox
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce