Connery

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II

Så er det igen tid til gobliner og elverfolk.

5 ud af 6 stjerner
Fortsættelsen til strategispillet Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth (2004) er landet, men hvordan kan historien, der allerede er fortalt, fortsættes, og er der lyttet til spillernes ønsker?

Historie
The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II
Historien om ringen kender vi alle fra bøgerne, filmene og måske også det første spil, men indblikket i hele historien var langt fra muligt at bringe i en enkelt titel, og nu åbnes mere af historien omkring de slag, vi ikke tidligere så. Historien drejer sig hovedsageligt om magten over de nordlige områder som f.eks. Lorien, Dale og Mirkwood, hvor slaget skal stå mellem elvere, dværge og mørkets kræfter.

Gameplay
En af de helt store ændringer fra det første spil er muligheden for at lave sin egen helt. Denne feature giver spilleren fuld kontrol over hvordan denne helt skal se ud og hvilke styrker, skills og spells den skal have. Dette fundament lægges i starten, hvor man vælger om helten skal fokusere på nærkamp, magi eller kamp fra distancen.

En af de andre væsentlige ændringer er muligheden for at bygge sine bygninger stort set hvor som helst, hvor det første spil havde defineret steder at kunne sætte sine bygninger. Dette betyder selvfølgelig også at man langt bedre kan gøre nytte af sine bygninger i slag. Tårne kan sættes op til at beskytte eller være med til at lukke fjende inde på strategisk fordelagtige steder, eller måske sætte sine bygninger som producerer enheder tættere på slagmarken, så de er klar til kamp lige så snart de kommer ud. Under alle omstændigheder er de strategiske muligheder forøget væsentligt.

Man har siden det første spil sikret sig rettigheder baseret på Tolkiens bøger og ikke blot fra filmen som tidligere. Det betyder selvfølgelig at der åbnes for et væld af nye muligheder hvad angår enheder, områder osv.
ANNONCE
The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II
Spillets singleplayer er delt op i fire typer:

Good Campaign
Evil Campaign
Skirmish
War of the Ring

Good Campaign er som navnet antyder kampagnen for den gode side i kampen mod frem til ringens ødelæggelse. Elvere og dværge står klar til at føre an fra start til slut i kampen mod det onde og slagene bringes fra de nordlige områder til dybt ind i de mørke og dystre områder som f.eks. Dol Guldur.

Evil Campaign giver også som navnet antyder spilleren kontrollen over de onde styrker i kampen mod de gode racer i Middle Earth. De nordlige områder skal ryddes for elvere og de små dværge og kontrollen over Middle Earth skal i hænderne på Sauron.

Skirmish er som vi kender det bedst, enkelte slag der kan udkæmpes med og mod computerspillere.

War of the Ring er endnu en af de helt nye store ting. Spilleren rykker sine styrker rundt på bedste RISK lignende maner på et stort oversigtskort i samarbejde og imod computerspillere. Her er masser af nye valgmuligheder for allierede spillere og modstandere, samt selvfølgelig valg af sin helt egen, hjemmedesignede helt.

Grafik
ANNONCE
The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II
Har man prøvet det første spil, kan man nikke genkendende til grafikken. Selvom man kan se lidt kanter hist og her, samt genbrug af animationer fra tidligere, er grafikken alligevel tro mod sig selv og hele det univers, som Lord of the Rings befinder sig i.

Derudover der der mulighed for at zoome ind og ud, dog ikke så meget, og at rotere kameraet i fuldt 360 graders vinkel så man altid kan se hvad der gemmer sig bagved eller at sikre placeringen af en bygning også er korrekt.

Lyd
Vi kender dem, vi elsker dem. Kort og godt, lydene er godt integreret i spillet og fungerer fint sammen med videoklippene og lige til de enkelte slag og musikken har den korrekte stemning som vi kender både fra det første spil og fra filmen.

Multiplayer  
Som alle ved er det altid sjovere at spille mod andre spillere end imod computeren. Sammenlignet med det første spil er multiplayerdelen blevet bedre, de tilgængelige baner giver nemlig muligheder for langt mere end tidligere hvad angår strategier i kampen om herredømmet i de enkelte slag og på de større territorier.

Som man kan forvente af et spilbrand, som med sit første spil blev populært, er efterfølgeren også godt i gang, muligheden for at komme i gang med et spil med det samme er stor og muligheder for at finde andre spillere også.

Derudover kan man også se ens egen rang såvel som andre da systemet registrerer hvilken race man spiller mest og hvilken level, man er i, så det er muligt at finde modstandere på ens eget niveau.
ANNONCE
The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II
Spillets multiplayer er delt op i tre hovedtyper:

Tournament
Open Play
War of the Ring

Tournament er en rangliste, en såkaldt ladder, hvor man spiller imod andre for at stige mod bedre placeringer. Der er ikke mulighed for at bruge sin helt eller de mere komplekse options, det er ren kamp mod hinanden om point.

Open Play er hvor man spiller enten på hold med og mod hinanden eller alle mod alle. Fungerer på samme måde som skirmish i singleplayer.

War of the Ring er ligesom singleplayerdelen på det store oversigtskort over Middle Earth hvor man med og mod andre spillere skal få herredømmet.

Andet
Opdateringer kan hentes via opstart af spillet. Der medfølger en dansk manual. Spillet indeholder udelukkende engelsk tale, dog med delvis tekstning.

Konklusion
Fans af det første spil vil bestemt ikke blive skuffet over ændringerne, de nye tilføjelser, en stadig god historie og meget andet. For førstegangsspillere og for spillere, som slet ikke kender historien om ringen, hvis sådanne findes, er der ligeledes rigtig meget at komme efter, for man behøves hverken at have spillet det første spil eller kende historien bag for at spille det og sætte sig ind i hvordan hele verdenen i spillet fungerer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce