Connery

The Chronicles Of Riddick

Vin Diesel har hovedrollen i en ny og anderledes actionfilm!

4 ud af 6 stjerner
Vin Diesel, kendt fra "The Fast And The Furious" og "Triple X", er tilbage, og spiller hovedrollen i denne sci-fi actionfilm.
The Chronicles Of Riddick
Filmen byder på anderledes action i forhold til hvad Vin Diesel ellers har været med i, og efter min mening har han med denne film virkelig præsteret at slå sig selv fast som mere end bare en ny Arnold eller Sylvester. Han har før vist dygtighed og dybde i film som 'Boiler Room', men begik en kæmpe brøler i 'Triple X', som var en lang pærevælling af amerikanske klicheer, og dårligt skuespil.

Filmen er en fortsættelse til den her i landet mere eller mindre ukendte eller oversete, 'Pitch Black', som i sin tid gav Vin Diesel hans egentlige gennembrud. Historien omhandler antihelten Richard B. Riddick, som fem år efter vi sidst forlod ham, gemmer sig på en mere eller mindre frossen planet, iført en hårpragt, der kan gøre selv Carl Mar misundelig.

Her bliver han jaget vildt af dusørjægere, men da ingen andre end en af hans bedste venner ved hvor han er, ved han hvem han skal opsøge. Her beder hans ven ham så om hjælp til at redde hans planet fra de store onde 'Necromongers', eller som de så flot bliver oversat til dansk, 'Dødsmagerne"!

Riddick selv er af en uddøende race, 'Furyan' ('Furianer'), og grunden til han bliver tilkaldt mod The Necromongers er, at hans folk i sin tid var de eneste, der kunne stå imod dem. Så er historien ellers lige ud af landevejen.

Filmen er spækket med kampscener, men her kommer forskellen på denne film og andre, kedelige actionfilm, for alvor frem. Scenerne bliver vist i små lysglimt, der får hele kampscenen til både at virke hurtigere og vildere end i mange andre film. Det fungerer udmærket, og er et frisk pust i en ellers meget brugt genre. Her slipper man for det som jeg synes skinner igennem i alt for mange andre film: Ofte synes jeg man kan se, at scenen er gennemøvet og optaget en bevægelse ad gangen, og derefter klippet til at se ægte ud - hvilket ikke ser ægte ud alligevel. På den måde det bliver gjort på i denne film fungerer det faktisk.

De to poter skal den have for at være en glimrende actionfilm, og en friskt pust til en ellers forholdsvis død genre, og den ekstre for kampscenerne.

Filmen er ikke som sådan nogen storfilm, men trods alt bedre end mange andre af tidens tomme actionfilm, og så har den et lille twist til sidst i filmen, som jeg synes ligger meget op til endnu en efterfølger.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce