Connery

Test dig selv: Har du hvad der skal til, for at blive optaget i frømandskorpset?

Hop ind og se, hvilken grundform du skal byde ind med.

I dagens nyheder, er der dukket en lille ting op fra Forsvaret. Det forlyder nemlig, at Forsvarets rekruttering har fundet ud af, at mange potentielle ansøgere til uddannelsen som frømand, ikke ansøger, fordi de tror at de grundlæggende fysiske ansøgningskrav er alt for høje. 

”Vi oplever, at der er potentielle ansøgere, der ikke søger, fordi de har en forventning om, at de ikke har fysikken til at blive frømand. Vores holdning er, at man skal prøve, hvis man brænder for det og lade andre vurdere, om man har det, der skal til. Der er mange, der bliver overrasket over at kunne gennemføre den indledende fysiske test” forklarer Ronny Rasmussen, specialkonsulent ved Forsvarets Rekruttering.

Det duer jo ikke, at folk bare giver op på deres drømme, baseret på forkerte antagelser... Derfor får du lige en liste over de øvelser, du skal kunne gennemføre, for at bestå den indledende fysiske prøve.

Løb:

Du skal kunne 2750 meter på 12 minutter. Det er en gennemsnitshastighed på 13.75 km/t - men kun i 12 minutter. 

Core-øvelser:

Sidde i en 90 graders vinkel i 120 sekunder.

Holde en sidelæns planke i 105 sekunder

Styrke:

Du skal kunne gennemføre 50 lunges i træk - med 20 kilo belastning.

Udholdenhed:

Du skal kunne gennemføre en Yo-Yo test: 

Yo-Yo Udholdenhedstest gennemføres på følgende måde:

Du skal løbe på et signal fra en CD mellem to markerede punkter, der har en afstand på 20 meter.
Du skal berøre markeringerne (med foden), inden der løbes retur.
Er du for tidlig fremme ved et af vendepunkterne, ventes der med foden på stregen til bippet lyder i højtaleren.
Der skal løbes lige frem og tilbage, og det er altså ikke tilladt at lave en blød vending (halvcirkel). Vendingerne skal være et stop og en efterfølgende acceleration.
Der løbes kontinuerligt frem og tilbage ind til udmattelse.
Første gang du ikke når en markering på den givne tid (bip), gives der en advarsel. Anden gang du ikke når en markering på den givne tid (bip), er testen slut.

Så er det bare ud, og sætte i gang. Hvis du allerede nu har en fornemmelse af, at det ikke er et problem for din fysiske pragtform, kan du teste den af fra 15. til 19. maj 2017, når Forsvaret holder afprøvning til Frømandskorpset i Jonstruplejren i Ballerup. Du kan læse mere om Forsvarets fysiske tests her. 

Test dig selv: Har du hvad der skal til, for at blive optaget i frømandskorpset?
Del