Connery

Se eller gense: Dr Horribles Sing-Along Blog

Joss Whedons sci-fi romantik-opera med Neil Patrick Harris gav fingeren til den amerikanske skrivestrejke i 2008

Se eller gense: Dr Horribles Sing-Along Blog

Ugh, søndag. En af de der hangover-dage, hvor man ikke magter andet end at surfe lidt rundt, og måske hoppe på en gang Netflix med tilhørende chill. Jeg har det på samme måde, og mens jeg flimrede lidt rundt på Youtube, faldt jeg lige over en gammel kending i Dr. Horribles Sing-Along Blog. 

"Filmen" er en lille serie af webisodes (som det hed dengang) der tilsammen udgør en lille 45 minutter lang musical. Først lidt historie.

I løbet af 2007 og 2008 var de amerikanske manuskriptforfattere i tv-branchen på strejke. Det betød at elskede serier som How I Met Your Mother, The Big Bang Theory og mange andre, blev sat på pause i en længere periode. Det betød også at en masse instruktører og skuespillere gik og trillede tommelfingre.

Men det var ikke lige noget for Joss Whedon, manden bag serier som Buffy the Vampire Slayer, Angel, Firefly og Agents of S.H.I.E.L.D, og mere kendt filmene Toy Story, Serenity, Cabin in The Woods og Avengers-filmene. Derfor skrev han sammen med sine brødre, en lille musical-serie, og fik et par af hans gode venner til at deltage som skuespillere. 

Det betød at han blandt andet fik hentet Neil Patrick Harris (der dengang var megastjerne for How I Met Your Mother), Nathan Fillion (Der både havde medvirket i Buffy og Serenity), Simon Helberg (Der stod foran sit store gennembrud med The Big Bang Theory) og Felicia Day (Der havde en større rolle i Buffy, i senere sæsoner). 

Et solidt cast af af bekendte skuespillere, der også hellere ville arbejde, end at gå og vente på afslutningen af manuskriptforfatternes strejke. Felicia Day havde på daværende tidspunkt ikke lavet meget andet tv, end Buffy, men hun havde derimod skabt sig en karriere indenfor podcasting og youtubing, og var en af de førende indenfor den dengang unge branche - det gav muligheden for en stor viral distribution af de såkaldte webisodes. 

Dr Horribles Sing-Along Blog er en musical-comedy dramaserie, der både er ret fjollet, måske lidt for sød, men også et stykke, der viser Whedons beslutsomhed og bredde - og så er det meget sjovt at se 'Barney' i en helt anden rolle end nogensinde før. 

Fun-Fact: Joss Whedon lavede efter sigende flere penge på 'Dr Horribles Sing-Along Blog' end han gjorde på Avengers, det rapporterede Variety i 2015, ret vildt, når man tænker på at Avengers indtjente omkring 460 millioner dollars i USA alene - og at Whedon, ifølge rygtebørsen, har trukket 5% af dem. 

ANNONCE
Dr Horribles Sing-Along Blog
Del

Seneste nyt