Connery

Kromans mad på 25 minutter

Få opskrifter på dyr, billig, slank og fed mad som kan tilberedes på under en halv time.

6 ud af 6 stjerner
Kromans mad på 25 minutter
Hører du også til én af dem, der sjældent har tid til at kæle for madlavningen? Så vil kogebogen Den dyre/Den billige/Den slanke/Den fede falde i god jord hos dig. Her giver 16 af landets dygtigste kokke 100 eksempler på, at lækker mad kan laves på under en halv time med gode, sunde og friske råvarer.

Mad fra hele verden

Opskrifterne stammer alle fra mad programmet Mad på 25 minutter på TV2 Charlie.

Konceptet er, at alle retterne skal kunne laves på 25 minutter fra grunden. Det gør kogebogen velegnet for den travle familie, der lægger vægt på god og varieret mad, uden at skulle tilbringe timer i køkkenet.

Kokkene kommer fra hele landet og deres opskrifter er vidt forskellige. Du finder retter fra hele verden - lige fra det fine franske cuisine over indisk gadekøkken til det caribiske landkøkken og det moderne danske. Kort sagt noget for enhver smag !!

Temaer

Bogen er delt op i temaer; den dyre, den billige, den slanke, den fede. Det er gjort ud fra den simple analyse af, hvordan de fleste af os tænker på mad. Nogen gange skal der spares lidt, andre gange skal der smides et par kilo, og så er der heldigvis også de lejligheder, hvor man skal forkæle sig selv. I kapitlet 'Gode råvarer', bidrager en slagter, bager og fiskehandler med opskrifter på "det gode håndværk". Derudover finder du også vinnøglen, som er et redskab til at sammensætte menuen ud fra de druer vinen består af. Julemad bliver heller ikke forbigået; her findes opskrifter på både andesteg og konfekt.

Flot illustreret

Karsten Kroman som selv er kok og vært på tv-programmet står bag konceptet Mad på 25 minutter. Han ønsker, at folk skal bevare lysten og glæden ved at lave god mad hver dag - uden at det skal tage en evighed at nå i mål.

Det er ikke et "must" at have set tv-programmerne, for bogen kan sagtens stå alene. Den er utrolig indbydende, opskrifterne let forståelige og de flotte billeder får én lyst til at kaste sig over gryder og skærebræt. Alle retterne er smukt illustreret med billeder, så man kan se hvordan slutresultatet bør se ud. En kogebog jeg kun varmt kan anbefale, især til dem der har travlt i hverdagen og ikke orker at bruge timer bag køkkenbordet.

Bogen koster 229,- og er givet godt ud, så det er bare at komme igang med at få fat på den.

De 16 kokke

Jesper Dillon, 37 år

Uddannet i 1987 fra Gilleleje Havn og Divan 1.

I 1999 åbnede han og konen det populære Shark House, som de driver i dag.

Det er en restaurant og cateringsvirksomhed på Nørrebro med et bredt udvalg af

franske, italienske og etniske retter

Jacob Elkjær, 33 år

Uddannet i 1999 fra Nr. 1 i Randers.

I 2000 satte han foden under eget bord og overtog Restaurant Fænøsund.

Restaurantens placering lige ned til Fænøsund/Lillebælt inviterer naturligvis til

et righoldigt udbud af fiskeretter.

Martin Ib, 28 år

Uddannet på Hotel Danica, Carlton og torvehallerne.

Martin åbnede sidste år Restaurant MIB i Århus og har været forkælet med

fulde huse lige siden, men det er ikke så sært, når man laver mad, som han gør det.

Allan Jensen, 29 år

Uddannet fra Café Lumskebugten og Hotel Marina i Vedbæk.

Allan har været vidt omkring, blandt andet på La Cocotte på Glostrup Park hotel,

en tur på Café Ketchup i tivoli, samt køkkenchef på Restaurant Eat i københavn.

I dag er Allan køkkenchef på Divan 2 i Tivoli

Rasmus Kofoed, 30 år

Uddannet fra Hotel d'Angleterre.

Vordingborgdrengen har papir på, at han hører til den absolutte elite af danske

stjernekokke. Han blev årets kok i Danmark 2003 og nordisk mester for kokke

i 2004. Men det mest imponerende resultat opnåede han i januar i år, da han fik en bronzemedalje ved de prestigefyldte verdensmesterskaber i kokkekunst, Bocuse d'Or.

John Kofod, 39 år

Startede som hovmesterelev hos J.Lauritsen.

John har i dag forpagtningen af Sortebro Kro i den fynske landsby og har haft

den siden 1999 og han har også overtaget Under Lindetræet og er således i dag

indehaver af de to mest velrenommerede restauranter i Odense.

Morten Nielsen, 37 år

Behøver næppe nogen nærmere præsention. Han har for længst etableret sig som en af Danmarks allerbedste kokke med flere bøger bag sig og hyppige optrædener i medierne.

Blandt andet "Røg i køkkenet" I 1997 åbnede Morten restauranten Mortens Kro i Aalborg.

Thomas Pasfall, 35 år

Uddannet fra Bygholm Parkhotel.

Thomas har været mange steder i landet, blandt andet som hof kok på kongeskibet Dannebrog. I 2000 overtog han Munkebo kro på Fyn som blev kåret som årets restaurant

i 2004.

Rasmus Rasmussen, 34 år

Uddannet fra Bygholm Park Hotel.

Rasmus har rejst en del i verden, lige fra The Balmoral Hotel i Edinburg til The River Café i London. Hvor efter han i dag er Køkkenchef på det 4 stjernede Hotel Prindsen

i Roskilde.

Vinod Shenoy, 47 år

Selvlært kok fra Indien.

Vinod kom til Danmark fra London i 1980 hvor han bl.a. var "prep-cook"

på et engelsk madprogram dvs. han stillede råvarene an og klargjorde

tv-køkkenet, så alt stod klar, når stjernekokkene ankom til studiet. I dag har

han Vinods køkken med diner transportable i Kolding.

Klavs Styrbæk, 40 år

Uddannet fra Lindetræet.

Klavs er en mand, som kan sit kram. Han har gennem hele sin karriere rejst

meget i sydeuropa for at suge til sig af de traditionelle egnsretter, det gør at han har en forkærlighed for det enkle i det italienske køkken. Klavs og hans Kone Pia driver i dag

Restaurant Kvægtorvet i Odense sammen.

Annette Bylov Sørensen, 28 år

Uddannet i 1997 fra Bregnerød Kro.

Kreativ, engageret, opfindsom, modig og sans for sjove kombinationer. er blot nogle af de tillægsord, man kan sætte på Annette. Og når det hele så bliver blandet op med en god portion faglig stolthed, ja, så har man et brag af en kok. Annette blev i 2004 medejer af

Restaurant Gilleleje Havn.

Mette Warming, 33 år

Uddannet fra The Tea Rooms og Henne Kirkeby Kro.

For Mette er det at være kok virkelig en livsstil. "Hvis ikke man orker de skæve arbejdstider skal man holde sig langt væk", og det statement kan de fleste kokke utvilsomt tilslutte sig. I sommersæsonen svinger Mette gryderne i køkkenet på Henne Kirkeby Kro, mens om vinteren er det kroens kokkeskole hun bruger tiden på.

Oline Werner, 28 år

Udlært fra Kongensbro Kro i midtjylland.

Oline blev tilbudt job under sin svendeprøve af censoren Thomas Riis, som har Pakhuset i Skagen. Men Oline tog en tur forbi Mallarca først for at arbejde for Papa Jaime, inden hun startede i Pakhuset i Skagen.

Rasmus Wiese, 25 år

Uddannet fra Løgstør Parkhotel.

Rasmus har tabt sit hjerte til Svinkløv Badehotel. Uanset de udfordringer han har budt sig selv i sit arbejdsliv, ender han tilsyneladende altid tilbage i Svineløv.

Karsten Kroman

Udlært Hotel Troense

Da Karsten startede med at lave programmerne for TV2, var det 16 år siden, han sidst havde arbejdet som kok, med en undtagelse for et samarbejde med Peter Tanev, hvor de lavede Kok@Live på TV2, som kom til at danne grundlag for Kromans mad på 25 minutter.

Men i Karstens unge dage rejste han bl.a. i USA og var køkkenchef på Restaurant Down Town på Gråbrødre Torv (nu Restaurant Phillippe)

Derefter har han været teaterchef på Kolding Teater.

Besøg Karsten Kroman's hjemmeside
ANNONCE
Kromans mad på 25 minutter
Del

Seneste nyt

Annonce