Connery

Valgplakater

Hvor skal vi absolut bombarderes med kedelige plakater? Kan vi ikke nøjes med at sove derhjemme?

Valgplakater?!

Hvis du faldt i søvn, mens du læste overskriften, så er du ikke den eneste, for det har jeg har også prøvet. Som nogen måske har bemærket, skal vi jo til kommunal-/regionsvalg i næste uge, for det skal vi jo en gang hvert fjerde år. Nu har
"Nej", tænkte jeg så, "Nu kan det være nok! Ikke mere uvidenhed hér", tænkte jeg stolt med en vis portion selvsikkerhed i baghovedet. Og der skulle den måske være blevet. For hvad gør man, når man gerne vil vide mere om de her kandidater? Når man alligevel skal ned til stationen, kan man jo lige så godt gøre sig den umage at kigge på de firkanter, der i øjeblikket hænger i samtlige landets lygtepæle.

Firkanter er måske så meget sagt, for en ret stor del af dem er enten skæve eller tangerende det cirkelformede. Men nok om trigonometri, for som sagt besluttede jeg mig for at kigge på nogen af de her valgplakater for at gøre mig selv lidt mere oplyst. Et A her, et V der og en masse grønne Ø"er. En stor rodebutik af forskellige, farvede plakater; noget, der ledte mine tanker hen på Harlekins dragt, som i øvrigt er pænere end samtlige valgplakater tilsammen!
ANNONCE
Valgplakater
Men efterhånden som jeg kommer forbi flere og flere valgplakater, mærker jeg, at jeg bliver søvnig. Og det tror da pokker! Pludselig går det op for mig, at langt over halvdelen af valgplakaterne er billeder af gamle, grå, skaldede, kedelige mænd. Hvad er det lige, de laver i mit synsfelt? Altså ender den ellers så idealistiske gåtur til stationen med at blive en kamp for at holde sig vågen. Endelig på perronen, hvor der heldigvis ikke hænger nogen valgplakater.

Udover at de fleste valgplakater er dybt uinteressante, er de også enormt dårligt placerede. De fleste hænger ved veje, ergo kører de fleste potentielle læsere i bil. Men hvor mange bilister har egentlig tid (og lyst) til at holde øje med, hvem det er, der hænger i vejkanten og ser kedelige ud? Ikke ret mange, så måske skulle man helt afskaffe de her irriterende valgplakater...

Men pointen med den her artikel er sådan set ikke, at politik er kedeligt; men snarere at politikerne er det (eller i hvert fald ser sådan ud "på plakaten"). De fleste er ældre end rigets grundlov og har derfor en betydelig andel i, at mange byråd er dækket af et tykt lag gråt støv. Om næste uges valg vil ændre på det er tvivlsomt.

Men til alle jer læsere skal lyde en opfordring til at lade være med at kigge på valgplakaterne, I falder bare i søvn! Og eftersom de fleste hænger på veje, så er der en betydelig risiko for færdselsuheld. Men husk at stemme, det kan jo være, at det er dig, de støvede politikere støver på næste gang!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce