Connery

Parker [Anmeldelse]

Jason Statham og Jennifer Lopez har hovedrollerne i denne klassiske krimi.

3 ud af 6 stjerner
Scanbox - Parker [Anmeldelse] Scanbox
Parker (Jason Statham) er en god gammeldags tyveknægt. Under et kup bliver han dog snydt af sine partnere, da han ikke vil være med til et nyt og højst risikabelt diamant kup i Florida. De skyder derfor Parker og efterlader ham formodet død på en landevej.

Seks måneder senere vender Parker dog tilbage og han har nu kun én ting i hovedet; retfærdighed. Snu som en ræv beslutter han sig for tålmodigt at vente indtil hans tidligere partnere har begået deres nye kup, for derefter at dræbe dem og samtidigt få de værdifulde diamanter med i købet. Parker tager derfor til Florida og udgiver sig for at være en oliemand fra Texas, der er på udkig efter et nyt hus.
ANNONCE
Scanbox - Parker [Anmeldelse] Scanbox
Ejendomsmægleren Leslie Rodgers (Jennifer Lopez), der nærmer sig de 40 år, er i en desperat situation. Hun er nylig fraskilt og da hendes eksmand blev erklæret konkurs mens de var gift, hænger hun på halvdelen af hans gæld. Derfor bor hun hjemme hos sin mor og drømmer blot om at sælge et af Floridas mange million palæer, så hun kan få en heftig kommission.
ANNONCE
Scanbox - Parker [Anmeldelse] Scanbox
Så da Parker henvender sig til hendes afdeling og beder om at få en guidet tur af de ledige huse, øjner Leslie en gylden udvej. Desværre har den stakkels kvinde ingen anelse om, hvem den mystiske oliemand i virkeligheden er eller hvilket drama hun er ved at rode sig ud i.
Scanbox - Parker [Anmeldelse] Scanbox
Takket være en stilsikker instruktion af veteranen Taylor Hackford, formår Parker at blive en okay lille krimi-thriller. Han har tydeligvis styr på dramaet, de intime scener, hvor det blot er to mennesker der taler sammen, så det er klart her, at Parker er stærkest. Suspense og action mæssigt når den dog aldrig de samme højder som dens beslægtede Payback og Point Blank, som Parker er et remake af.
ANNONCE
Scanbox - Parker [Anmeldelse] Scanbox
Jason Statham har ganske vidst karisma og fungerer uovertruffen i filmens kamp scener, men megen karakter formår han altså ikke at bringe til rollen med sine blot to grimasser. Så man føler desværre alt for tit, at man sidder og ser på skuespilleren Jason Statham frem for karakteren Parker. Dette var bestemt ikke tilfældet med hverken Lee Marvin eller Mel Gibson og det svækker altså filmen en del.
ANNONCE
Scanbox - Parker [Anmeldelse] Scanbox
Jennifer Lopez har heller aldrig været den store skuespillerinde, men fungerer forbavsende godt som det lettere udbrændte stykke eye candy. Især i scenen, hvor kun smider tøjet, så Parker kan tjekke om hun skjuler en mikrofon. På trods af at hun er en kvinde i en alder af 43 år, må man da konstatere at hun holder sig forbløffende godt. Og faktisk ender Lopez’ karakter med at være der, hvor filmens hjerte i virkeligheden skal findes.
ANNONCE
Scanbox - Parker [Anmeldelse] Scanbox
Parker alligevel fungerer er det hovedsageligt fordi historien er velfortalt og forholdsvis genkendelig. Der er ikke store afvigelser fra genren, så det er lidt som at sætte en gammel klassiker på der hjemme. Man ved godt, hvad der kommer til ske i filmen, men det er meget hyggeligt med gensynet. Så hvis du blot ser filmen, uden de høje forventninger og med et vist nostalgisk blik i øjet, skal du såmænd nok blive godt nok underholdt.
ANNONCE
Drengerøvs faktor: 100%
 
Teknisk information:
Original titel: Parker
USA, 2013
Instruktør: Taylor Hackford
Medv.: Jason Statham, Jennifer Lopez, Michael Chiklis, Wendell Pierce, Clifton Collins Jr., Bobby Cannavale, Patti LuPone, Carlos Carrasco, Micah A. Hauptman, Emma Booth og Nick Nolte
Genre: Action/Krimi/Thriller
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital
Længde: 118 min
Udgivelsesdato: 21. februar 2013
Distributør: Scanbox
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce