Connery

Nocturnal Animals [Anmeldelse]

Modeskaberen Tom Ford er klar med sin nye film og denne gang er det er en rystende Texas-thriller.

5 6 0 1
5 ud af 6 stjerner
Nocturnal Animals - Trailer
United International Pictures - Nocturnal Animals [Anmeldelse] United International Pictures

There’s a killer on the road

Da galleriejeren Susan Morrow (Amy Adams) lever en luksuøs, men meningsløs og kærlighedsløs eksistens. En dag modtager hun en bog fra sin eksmand Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal) der ryster hende, helt ind i hendes grundvold. Historien i bogen handler om en familie, der en nat bliver stoppet på en øde landevej i Texas og terroriseret af tre unge, kriminelle mænd. Familiens overhoved, faderen Tony Hastings (Jake Gyllenhaal), kan kun se magtesløst til, imens Ray (Aaron Taylor-Johnson) og hans venner Lou (Karl Glusman) og Turk (Robert Aramayo) forgriber sig på hans kone Laura (Isla Fisher) og datteren India (Ellie Bamber). De efterlader Tony ude i ørkenen midt om natten, uden anelse om hvor han eller hans kone og barn er.

United International Pictures - Nocturnal Animals [Anmeldelse] United International Pictures

The Most Dangerous Animal of All

Susan kan ikke lægge bogen fra sig, men hun hjemsøges samtidigt af historiens barske indhold og lighederne mellem denne og bruddet mellem hende og eksmanden Edward. Derfor beslutter hun sig for, at aftale et forsonende møde med Edward, for at bede om tilgivelse og rense sin samvittighed, men ikke alle synder kan forlades…

United International Pictures - Nocturnal Animals [Anmeldelse] United International Pictures

A Brilliant Man

Nocturnal Animals er kun modeskaberen Tom Fords anden film og han har vist sig ikke kun at være en legendarisk modeskaber, men i sandhed også en mesterlig filmskaber. Hans første film, A Single Man er et mesterværk og Nocturnal Animals ligger ikke langt efter. Filmen er mere ambitiøst projekt end A Single Man, der dog er en mere helstøbt film, og beviser at Ford har lige så meget styr på filmmediet, som på modeverdenen. Det bliver spændende at følge ham i fremtiden.

United International Pictures - Nocturnal Animals [Anmeldelse] United International Pictures

The Two Jakes

Historien er som sagt delt op i to fortællinger. Dels den ”virkelige verden", med Amy Adams i hovedrollen og dels den ”fiktive verden" med Jake Gyllenhaal i hovedrollen. Begge leverer pragt-præstationer, men det er især Gyllenhaals portræt af den desperate familie far, hvis retfærdighedssans og hævntørst driver ham på vanviddets rand, der stjæler showet.

Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 50%

Teknisk information:

Original titel: Nocturnal Animals

Land: USA, 2016

Instruktør: Tom Ford

Medv.: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Karl Glusman, Robert Aramayo, Isla Fisher, Ellie Bamber, Armie Hammer, Michael Sheen, Laura Linney, Andrea Riseborough og Jena Malone

Genre: Drama/Thriller

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 116 min

Dansk bio premiere: 5. januar 2017

Distributør: United International Pictures

Del