Connery

Linkin Park - Meteora

Så er de sydcaliforniske drengerøve tilbage i god form.

Jeg har som så mange andre musikelskere siddet og talt dage til udgivelsen af Linkin Parks nye album "Meteora". Jeg må sige, at jeg absolut ikke blev skuffet.

En kort lille historiebaggrund for Linkin Park:

Rob Bourdon (trommer), Brad Delson (guitar) og Mike Sinoda (mc/vokalist) spillede lidt musik sammen, mens de gik i highschool. Efter highschool tilsluttede Joseph Hahn (dj) og Darren Farrell (bassist) sig og sammen dannede de 5 gruppen Xero.

I "99 tilsluttede Chester Bennington sig og bandet skiftede navn til "Hybrid Theory"

Desværre blev de nødt til at skifte navn, da de af juridiske årsager ikke måtte kalde sig "Hybrid Theory". Drengene var meget glade for Lincoln Park i Santa Monica, men da det jo heller ikke var juridisk i orden at tage dét navn, valgte de at kalde sig "Linkin Park".


Linkin Park - Meteora
Da jeg købte "Hybrid Theory" i 2000, fik jeg øjnene op for deres lidt specielle og meget hårde stil. Jeg syntes, at albummet var rigtig fedt og så kom deres nye album "Reanimation", som jeg lige måtte vænne mig til. Jeg brød mig ikke så meget om "Reanimation" i starten, men det tog bare lidt tid, så holdt jeg lige så meget af den skive, som af den første.

Nu er det nye album så kommet og hvad er det så? Tjah... Det kan man vel ikke bare lige sådan sige. Det er jo en blanding af genrer. Det er rock, hiphop, rap, electronic, metal, samples mixet ind i det hele og en stemme, der det ene øjeblik er stille og melodisk, det andet øjeblik fuldkommen forrevet og forvrænget.

Der er dog mange, der har svært ved at vænne sig til deres lidt specielle stil, selvom deres stil ikke er så speciel længere i nutidens verden.

"Meteora" er et fedt og velproduceret album. Det minder meget om det første, men der er noget nyt ved "Meteora". Det er mere flydende rock, hvor guitar blandt andet har en større melodisk indflydelse på musikken, end den havde på "Hybrid Theory".

Linkin Park har valgt at udgive "Somewhere I Belong", som deres første single fra "Meteora". Dette track går meget i "bølger" ligesom på deres første album. Stille melodi med en vokal til at føre melodien og går derefter over til hårde forvrængede guitar, råbende og forvrængede stemmer og her styrer musikken melodien mest. Der er dog mere "flydende melodi" i dette track - og resten af albummet - end der var på "Hybrid Theory"

Et andet track jeg har fået en lille forkærlighed for er "Faint" som bliver indledt med strygere og hvorefter de tilføjer drum"n"bass og blander til sidst drum"n"bass med guitar og vokal. Rigtig fedt track. Det giver en fed lyd, når man blander genre på den måde, og jeg mener absolut, at det er noget man bør se noget mere til end vi i forvejen.

Desværre er der også et minus ved dette album. Linkin Park har nemlig udgivet det korteste album, jeg har i min samling. "Meteora" 36 minutter og 35 sekunder. Det tætteste jeg kan komme på, det er Green Day"s "Dookie", der kun varer 39 minutter.

  • Inden jeg får jer alle til at tro, at man bliver snydt, hvis man køber det, vil jeg gerne understrege, at selvom det er det korteste album jeg har, er det også et af de bedste og jeg mener helt klart, de var alle 149,95 kroner værd.
Del