Connery

Jordomrejsen for kaffenørden

Mon der findes en sejere måde at lære om alverdens kaffesorter, end ved at besøge verdens vigtigste kaffeområder?

Baristaer af alle slags bør ret seriøst overveje om de er helt inde i materien af deres arbejdsområde. Mon der findes en sejere måde at lære om alverdens kaffesorter, end ved at besøge verdens vigtigste kaffeområder? Tag på en verdensomspændende rejse, til de steder hvor kaffebønnerne bliver til. Få opfyldt livets vildeste rejsedrøm, og blive samtidig i stand til, med stor autoritet, at smide den bedste kaffe på din og andres espressomaskiner og stempelkander.

ANNONCE

Afrika

Stedet, hvor alting begyndte, og samtidig et af de væsentligste kaffeområder. Kenya, Tanzania, Etiopien eller Uganda, er nogle af de største leverandører af kaffe til hele verden. Her får man mulighed for at besøge en lang række kaffeplantager, og hvad med et besøg på Den afrikanske Farm ved Ngong Hills, tæt på Kenyas hovedstad Nairobi. Der findes et museum for Karen Blixen, ligesom der også er café og restaurant, der bærer den historiske personligheds navn. Har man lyst til mere eventyr, får man mulighed for fede oplevelser i Karen Blixen Camp. Kom et ægte stykke dansk historie i kaffekværnen i Afrika.

ANNONCE
Jordomrejsen for kaffenørden

Sydamerika

Siger man kaffe, kommer man ikke uden om Sydamerika. Brasilien står for op mod en tredjedel af hele verdens kaffeeksport. Det har dog været så som så med kvaliteten, eller oplevelsen af kvaliteten, på den kaffe der kommer fra Brasilien. Der findes dog også en lang række gourmetmærker fra Brasilien, men smag er smag, og derfor vil en rejse til Brasilien for selve at afprøve kaffe og espresso, helt sikkert være at foretrække. På vej til Brasilien, kan man anskaffe sig et eksemplar af den klassiske brasilianske roman Escrava Isaura, der beskriver livet for en ung slavepiges liv på en brasiliansk kaffeplantage. Er man ikke til bøger, er der lavet to tv-serier over romanen. Senest i 2004.

Colombia har en stor produktion af kaffe, men hvor Brasilien dyrker både robusta og arabica, har Colombias mange små familiedrevne kaffefarme lagt sig fast på udelukkende at dyrke arabica. Der er en stolthed uden lige omkring dyrkningen af kaffe i Colombia, og derfor kan man finde rigtigt mange spændende kaffeoplevelser i det historieombruste land. 

ANNONCE

Mellemamerika

Det er hårdt arbejde at være kaffefarmer i Mexico, hvilket danske Bo Lindkilde har måtte sande. Efter at have kæmpet mod kaffetyve og syge planter, har mange andre nemlig måtte sadle om til i stedet at dyrke sukkerrør. Bo holder stand, og hans kaffefarm i Fortin de Las Flores, leverer kaffe i høj kvalitet. Mexicos samlede kaffeproduktion er også på vej tilbage, men er stadig langt fra fordums storhed.


Guatemala kommer ind på en niendeplads på listen over verdens største eksportlande, og kaffe står for 40 % af landets indkomst af landbrugsvarer. Landets otte kafferegioner er blevet samlet i en gruppe med sloganet ”a rainbow of choices”, og således er det bare at undersøge hvilke af de 8 områder, man helst vil besøge.

ANNONCE
Jordomrejsen for kaffenørden

Caribien

Rom, palmer og god stemning, er måske det man kender Caribien bedst for, men flere af de øer, der udgør området, finder man særligt god kaffe. På Jamaica kommer man ikke udenom den halvdyre Blue Mountain Blend.

I Den dominikanske Republik, er de to vigtigste afgrøder sukker og kaffe. Og selvfølgelig drikker man begge ting sammen. Er du til kaffe med masser af sukker, er det her du skal rejse hen.

Puerto Rico og Haiti er også lande, man bør besøge på sin kafferejse.

ANNONCE
Jordomrejsen for kaffenørden

Asien

Filmen, The Bucket List, Nu eller aldrig på dansk, er nok det første sted langt de fleste blev introduceret for den indonesiske luksuskaffe Kopi Luwak, som er den durkdrevne hospitalsejer Edwards, spillet af Jack Nicholson, favoritkaffe. Den har været på en alternativ rejse gennem fordøjelsen på et lokalt desmerdyrsagtig væsen, før den bliver ristet, kværnet og brugt til den endelige gyldne kop. Når man er i Indonesien, skal man naturligvis også besøge øen Java.

Indien er nok mest kendt for sin store produktion af te, men der dyrkes også kaffe i det største demokratiske land. Også Ny Guinea og Vietnam bør være på din liste over lande, der skal besøges på kafferejsen. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce