Connery

Johnny Deluxe forsanger om den populære gruppes brud: "Til sidst var det bare ikke sjovt længere"

Johnny Deluxe er ude med en helt ny single 'Er du hos ham nu', og gruppen er officielt tilbage.

Hvis jeg siger Elskovspony, ved du sikkert straks, hvem jeg snakker om. Uanset om du var med til deres koncerter for omkring 10 år siden, eller blot hørte dem hjemme på børneværelset, så sang du sikkert med, når Johnny Deluxe blev spillet. Alle lod til at kende den populære popgruppe dengang, men en dag gik gruppen i opløsning, og siden har vi intet hørt fra dem.

Indtil nu. 

Johnny Deluxe er nemlig ude med en helt ny single Er du hos ham nu, og gruppen er officielt tilbage. Jeg fangede forsangeren Noam til en snak om fortid, fremtid og alt derimellem.

'Til sidst er det bare ikke sjovt længere'

Efter mange års succes gik bandet officielt i opløsning i slutningen af 2011. 

"Det var jo en lang proces. Vi var startet der omkring 2002-2003 med masser af succes, og lige pludselig begynder succesen at dale. Til sidst var det bare ikke sjovt længere. Det var ikke sjovt at være ude at spille, for der kom ikke så mange mennesker, og så havde vi bare brug for at stoppe. Der var intet drama i gruppen, der fik os til at stoppe, men det er klart, at man bliver jo også bare er som et gammelt ægtepar, når man har været sammen så længe, så selvfølgelig er det meget nemmere at være gode venner, når det går godt. Det var ikke, fordi vi blev decideret uvenner, men vi havde bare brug for en pause, fordi vi havde simpelthen havde arbejdet så tæt sammen i så mange år, så på det tidspunkt skreg alt bare på, at vi skulle have en pause. Eller stoppe."

Johnny Deluxe valgte herefter at gå fra hinanden uden henblik på at finde sammen igen. I mellemtiden forsøgte Noam sig med singler i eget navn, og når han var ude at spille, prøvede han sig ofte også med et par af de gamle Johnny-sange uden nogen stor succes. Indtil der en dag skete en radikal ændring. 

"Jeg prøvede mig jo med nogle singler i mit eget navn i tiden lige efter, som ikke gik synderligt godt. I starten, når jeg var ude at spille, og jeg spillede Johnny-sangene, var folk fuldstændig ligeglade, og det var tydeligt, at det ikke længere faldt i folks interesse. Til sidst kunne jeg dog mærke, at der begyndte at være en helt anden stemning for Johnny-sangene, når jeg var ude. Det hele kulminerede med en koncert, hvor jeg var booket bare mig til RUC Årsfest, hvor jeg endte med at stå foran 2000 mennesker i et telt, som gik fuldstændig amok til Johnny-sangene. Det var herefter, jeg tænkte, at det nok var på tide at snakke med de andre og høre, om vi ikke skulle starte igen.

En ny generation

Gruppen valgte at finde sammen igen, da de kunne mærke en efterspørgsel for de gode, gamle numre. Men det var ikke fra det publikum, der for 10 år siden stod og sang med på deres sange. Det var nok nærmere dem, der som 10-årige stod og sang med hjemme på børneværelset. 

"Jeg kan ikke helt forklare, hvad det er, men det er som om, at den generation under os er vokset op med sangene, og nu er de så blevet store nok til at gå til fester selv, og så går de bare amok. Det gamle publikum kommer også, når vi spiller til festivaller, men det er jo selvfølgelig de unge, fulde mennesker, man kan mærke mest. Vi har simpelthen spillet så mange gymnasiefester de sidste to år, som vi aldrig har gjort før. Jeg har simpelthen slet ikke tal på, hvor mange vi har spillet. Både gymnasier, universiteter og på klubber for de helt unge."

Det er dog ikke kun de gamle Johnny-sange, vi kan forvente at høre fra bandet. De er som sagt ude med en helt ny single, og planen er, der skal ske meget mere i 2018. 

"Vi har lige udgivet den tredje single, efter vi er kommet tilbage, og planen er, at der kommer et album eller en ep i løbet af 2018. Det kan godt være, det bare bliver en ep med de tre sange plus en to-tre stykker mere på, men vi arbejder i hvert fald imod et helt album."

Til slut spurgte jeg Noam, om de nye numre adskiller sig tydeligt fra de gamle, og til det kom han grinende med en opfordring. 

"Det er svært for mig at være dommer på den, fordi jeg er så dybt involveret i det, så jeg vil næsten lade det være op til andre. Jeg synes jo godt, jeg kan høre forskel, men det vil der sikkert være mange andre, der ikke kan, fordi det er min stemme og det er jo stadig os, der laver det, så.. Jeg synes, der er forskel, men ja, det er der sikkert ikke. Med andre ord, du må spørge en anden."

Opfordringen er hermed givet videre: Vil du selv bedømme, om der stadig er lidt Elskovspony tilbage i gruppen, eller om de er gået helt nye veje, kan du lytte til deres nyeste single Er du hos ham nu herunder, og ellers må du vente spændt på de nye sange i 2018. Og indtil da selvfølgelig skråle lidt med på de gode gamle.

Vi kan dem jo allesammen!

Del