Connery

Jakkesæt til herre – hvilken slags skal du vælge?

Guide til mandens garderobeskab.

I enhver mands garderobeskab, bør der være et jakkesæt til herre. Sådan er reglen bare. Mange mænd ejer ét enkelt jakkesæt, som de kun trækker ud af skabet, når der er helt bestemte begivenheder i kalenderen. For andre er jakkesættet en del af den daglige garderobe.

Når det kommer til jakkesæt til herre, er det dog kvaliteten, der er vigtigst. Det er lige godt, hvis du har tredive jakkesæt til herre, der hverken sidder godt eller er pæne. Har du tværtimod ét flot jakkesæt til herre, der sidder perfekt, er du klar til alle begivenheder. Men hvilket slags jakkesæt, skal du vælge, hvis du skal ud at købe et?

Du går aldrig galt i byen med et sort jakkesæt

Et helt klassisk sort jakkesæt er typisk det mest formelle valg. Som udgangspunkt er det sorte jakkesæt udelukkende til bryllup og begravelse. Men det er i sidste ende op til dig, om du vil være traditionel og følge kutyme.

Når du har fundet et godt sort jakkesæt af høj kvalitet, kan du stole på det i mange år fremadrettet. I forhold til pris kan det sagtens betale sig, at du investerer en god sjat penge – du bliver med stor sandsynlighed inviteret til mange anledninger i løbet af dit liv, hvor det kan bruges.

Det moderne og grå jakkesæt passer til alt

Både det lysegrå og mørkegrå jakkesæt er blevet populært og moderne i de sidste mange år. Og det er med god grund. Den grå farve klæder alle og er passende til langt de fleste selskaber og begivenheder.

Den grå farve har en perfekt balance i forhold til sort og andre farver. Den virker knap så formel, som sort gør. Samtidig er den ikke lige så frisk, som hvis du valgte et farvet jakkesæt.

Eksperimentér med farvede jakkesæt

Hvis du er en frisk type, kan du forsøge dig med et farvet jakkesæt.

Skal det både være moderne og formelt, anbefales det, at du vælger en mørk farve såsom mørkegrøn. Lyse eller pastelfarvede jakkesæt kan hurtigt komme til at virke mindre seriøse – men det er helt op til dig.

Hvad er vigtigst – udover farven på jakkesættet?

Hvis du er meget i tvivl om, hvilket jakkesæt du skal investere i, kan du altid vælge et gråt, marineblåt eller sort jakkesæt. Det vigtigste, når du køber et nyt jakkesæt, er at vælge et med en god pasform. Det er ikke til at komme uden om – du er nødt til at prøve det på.

Det er ikke altid, det dyreste af det dyreste er den bedste løsning. Og omvendt er de billige sorte jakkesæt af høj kvalitet ofte for gode til at være sande.

I sidste ende handler det om, hvad du udstråler, når du har dit jakkesæt på. Er du godt tilpas og selvsikker, ser du godt ud. Mere simpelt bliver det ikke.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce