Connery

God of War III

Hvis dine lørdage i forvejen indeholder rigelige mængder af nøgenhed, meningsløs vold og muskuløse mænd, så går du ikke helt galt i byen, hvis du vælger at kaste dig over God of War III.

6 ud af 6 stjerner
www.tothegame.com - God of War III www.tothegame.comFor de af jer, der ikke har stiftet bekendtskab med Sonys mesterlige spil-serie, God of War, til Playstation 2, kan jeg fortælle jer, at dette er tredje spil i serien om krigeren Kratos - denne gang til PS3. Forrådt af guderne gentagne gange er Kratos drevet af en hævntørst så stor, at selv Amin Jensens aftensmad ligner en hors d’oeuvre. Spillet tager sit afsæt i 2’erens slutning og man mærker fra starten af, at dette bliver et storslået gensyn med den, i mine øjne, absolut bedste spil-franchise til Playstation.


Kratos’ mål er at dræbe Zeus og med titanerne i ryggen, ser dette ud til at lykkes. Men som så mange gange før, viser det sig, at være lidt mere indviklet end som så. På sin vej til sit endelige møde med Zeus, kommer Kratos igennem berømte steder fra den græske mytologi og støder på et væld af personer fra selvsamme. Rollelisten tæller prominente navne som Poseidon, Herkules, Hera, Kronos etc. Der er altså lagt op til en storslået omgang hack’n’slash i en lettere Homersk inspireret fortælling.

ANNONCE
www.tothegame.com - God of War III www.tothegame.comGameplayet i GoW III er ret ligetil: Slå alt ihjel, løs de mange gåder, undslip de mange fælder og tag hævn. Opskriften er set før, men det fungerer til fulde og er utroligt underholdende. Der er et underligt flow i spillet, der bevirker, at timerne bare går og går uden man lægger mærke til det. Jeg gennemførte spillet på 8-9 timer på normal sværhedsgrad, men det føltes som længere - bare på den gode måde. Gåderne er måske lidt nemmere end i forgængerne, men det er kun fordi, jeg har spillet disse til ukendelighed. Er man ikke kendt med forgængerne, kan gåderne godt føles ret svære til tider.


Modstanderne er ligeledes blevet optimerede og nye er tilføjet. Gorgonerne kan stadig gøre dig til sten og Sirenerne er stadig en pain-in-the-arse, der er de sædvanlige Sentry Guards, men også nye tilføjelser som Chimeraen. De nye fjender er lige dele overraskende og imponerende, men virker samtidig som en integreret del af spillet og man bemærker ikke engang, at man lige har nedlagt en helt ny type fjende.

Når spillet - desværre - er slut, har man tilegnet sig tre våben udover ens standardvåben (Blades of Exile). Disse har hver især deres styrker og svagheder og kan/skal bruges i forskellige situationer alt afhængigt af fjenden. Desværre føles det til tider som om, ens våben lige er det niveau over modstanderens, når det virkelig brænder på – det kan skyldes sværhedsgraden.

Våbnene er sjove at bruge, men da to af våbnene minder utrolig meget om ens standardvåben, foretrak jeg at skifte mellem dette og tilføjelsen Nemean Cestus, der er et par handsker, der får Hulk’en til at ligne en skoledreng.


Der var enkelte gange, hvor kamera-føringen irriterede mig, hvilket resulterede i et par dødsfald, men dette skete så sjældent, jeg ikke burde kommentere det. Ligeledes var der nogle gange, nogle "usynlige forhindringer", men igen gør det ikke noget.

Gameplayet er altså blot en opgradering af de to foregående titler i serien, men hvad gør det, når det hele fungerede så godt i disse? Personligt følte jeg på intet tidspunkt, at det blot var mere af det samme og efter 8 timer var jeg stadig ligeså grebet af spillet, som jeg var efter 8 minutter. Boss-kampene er af  mytiske dimensioner og afvekslende, mens de normale kampe med gudernes håndlangere sørger for, spillet holder tempoet oppe. Det er ligesom om det hele går op i en højere enhed.

ANNONCE
www.tothegame.com - God of War III www.tothegame.comIndrømmet, jeg har ikke spillet Uncharted 2 til PS3, men jeg vil vove at påstå, at dette er det flotteste spil, nogensinde udgivet til PS3. Alt lige fra lyseffekterne til modstanderne, våben- og karakter-animationerne, bygninger etc. er så ufatteligt flot. Jeg havde en kammerat på besøg, der bare sad og savlede.

Stemningen i eksempelvis Hades er ubeskrivelig. Fortvivlelsen var mærkbar og det hele emmede af håbløshed. Der er ingen ”flotte” landskaber ligesom der nogle gange var i 1’eren og 2’eren, da spillet i det hele taget er en tand mere dyster, men landskaberne er utroligt flotte og bidrager til stemningen.

ANNONCE
www.tothegame.com - God of War III www.tothegame.comLyden er – ligesom alt andet i GoW III – helt i top og passer perfekt ind i den dystre og mørke stemning. Våbnene har hver deres lyde og jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det ville have været, at spille spillet i surround-sound. Dog var lyden overvældende på mit hjemmestrikkede Yamaha/B&W-anlæg og jeg skruede højere og højere op som tiden gik.

 

Baggrundsmusikken og lydene er fænomenale og er hverken påfaldende eller irriterende – de er der bare, hvilket er perfekt. Monstrene kan til tider give én myrekryb og man har hele tiden på fornemmelsen, at man kan blive overfaldet når som helst, når blot man hører det mindste grynt.

ANNONCE
God of War IIIAllerede inden spillet blev smidt i min PS3, havde jeg en ide om, at det var et mesterværk af dimensioner, jeg nu skulle spille. E3-demoen var blevet gennemført utallige gange og 1’eren og 2’eren ligeledes, men alligevel blev jeg overrasket. GoW III fangede mig fra første sekund. Den eneste anke, jeg har til spillet – det er for kort. Selvfølgelig låser man op for nogle challenges og en Combat arena, men ligeså snart spillet er gennemført, er der reelt kun den mulighed, at gennemføre det igen.


Udover dette kritikpunkt har jeg intet at udsætte på GoW III. Grafikken er mildest talt mesterlig, lyden passer perfekt til spillet og gameplayet er endnu engang helt i top. Boss-kampene er af episke dimensioner og der er fart over feltet hele tiden.

Hvis du elsker action-spil og har spillet forgængerne, har jeg kun én ting at sige: Spil GoW III. Hvis du ikke elsker action-spil, har jeg kun én ting at sige: Spil GoW III, for det er uden tvivl det bedste spil til PS3’en i 2010.


Hvis du aldrig har stiftet bekendtskab med God of War-serien, vil jeg anbefale at købe God of War Collection til PS3, der er en sampak med GoW I og II i et HD-remake til PS3. Grafikken her er i 720p og skulle eftersigende fungere rigtig godt. Personligt har jeg kun spillet titlerne opskaleret på min PS3.

ANNONCE
Gameplay: 6/6

Grafik: 6/6

Lyd: 5/6

Holdbarhed: 3/6

Drengerøvsfaktor: 95%
God of War 3: Vengeance trailer (HD)
Information
Titel: GoW III - God of War III

Platform: Playstation 3

Genre: Action / Hack'n'slash / Adventure

Udvikler: SCE Santa Monica Studios

Udgiver: Sony Computer Entertainment Europe (SCEE)

Antal spillere: 1 (offline singleplayer)

Udgivelsesdato: 19. marts 2010
ANNONCE
I samarbejde med
Spilanmeldelsen bliver leveret i samarbejde med Gamescribe.dk. Med Gamescribe.dk kan du leje dine spil billigt på nettet. Du beholder spillet, til du er færdig med at spille. Derefter sender du spillet portofrit tilbage. Når Gamescribe.dk modtager spillet retur, sender de dig et nyt.

Det er en nem måde, at prøve mange forskellige spil, uden at investere for mange penge i dem selv. Der er desuden ingen bøder og gebyrer. Læs mere om Gamescribe.dk og oprettelse her

Bemærk: 

Anmeldelsens karakter er ikke nødvendigvis Gamescribe.dk's vurdering af spillet. Karakteren gives 100% uafhængigt af samarbejdet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt