Connery

De 10 nemmeste passwords, som hackere kan gætte på et sekund

Tænk dig om, når du vælger sikkerhedskoderne!

Elektronikforretningen AO.com har for nyligt foretaget en undersøgelse, som kigger nærmere på statistikker over vores brug af passwords i forhold til, hvor svære og nemme de er at hacke. Undersøgelserne er baseret på brugermønstre i England, og de 10 nemmeste kodeord, som hackerne kan cracke på UNDER 1 SEKUND, er følgende:

123456

123456789

qwerty

12345678

111111

1234567890

1234567

password

123123

987654321

Selvom dette selvfølgelig er lidt babysnak for mange gængse internetbrugere, så er det alligevel utroligt, at det tager så kort tid for hackere at bryde i gennem disse kodeord.

Generelt viser undersøgelsen, at man skal være opfindsom og ikke lade sig inspirere af sit privatliv - det er netop det første stop, som hackerne går efter. Din fødselsdagdato  - selv separeret med mellemrum eller lignende vil blot tage en hacker 13 sekunder at gætte. Undersøgelsen understreger en håndfuld ting, du altid skal undgå i dit password:

  1. Dit navn
  2. Din partners navn
  3. Dit kæledyrs navn
  4. Navnet på gaden, hvor du voksede op
  5. Dit favoritsted at holde ferie
  6. Dit favorithold i din givne sportsgren

For fuck sake dude, sig nu bare, hvordan jeg laver mit bulletproof-password!

Hvis du tænker det ovenstående, så er du kommet til det rette sted. I følge eksperterne i undersøgelsen, handler det om en meget simpel teknik:

Vælg et password, som er sat sammen af 3 ord, som intet har med hinanden at gøre - eksempelvis "Banantysklandbingo" - bare tænk på navnet på dit Wi-Fi! Denne kode gør, at det statistisk set vil tage hackerne 35.000 år at bryde ind i gennem din kode - hvis du så tilføjer et nummer for enden af hvert af de 3 ord, så skubber du hackertiden op på 227 millioner år!

Hvis man så lige er skarp og smider et tegn i slutningen af hvert ord også, så snakker vi efterhånden en evighed - desuden er det vigtigt at have forskellige passwords til forskellige kontoer.

Well, så handler det vel bare om at få slettet Fido fra koderegisteret og brygge en ny - hvis man altså kan huske sin kode!

De 10 nemmeste passwords, som hackere kan gætte på et sekund
De 10 nemmeste passwords, som hackere kan gætte på et sekund
Del