Connery

Connery Food: Coca Cola Softice

To verdener mødes!

Vi har kigget langt efter sol og sommer det sidste stykke tid, hvor vi trods forårssæsonen er ramt af lidt sne, slud og regnvejr. Men vi lader os ikke sådan slå ud, og har derfor konstrueret en lille kreation, som vi spår, vil blive en klassiker i sommerens sol.

Connery Food: Coca Cola Softice

Ja, du læste rigtigt - vi har kombineret den læskende kulsyredrik Coca Cola med noget så helligt som en klassisk softice. Resultatet bliver en nærmest karamelagtig, forfriskende cola-oplevelse, som passer overraskende godt sammen med fløden og konsistensen.

Hvordan kombinerer man så disse elementer fra to forskellige verdener? Læs opskriften herunder:

Opskrift

(ca. 1/2 liter is)

2 dåser Coca Cola

2,5 dl piskefløde

2,5 dl sødmælk

6 pasteuriserede æggeblommer

Fremgangsmåde:

Hæld colaen i en gryde og skru højt op for varmen. Lad væsken reducere til ca. 1/4, eller til væsken begynder at tykne. Du skal have omkring 1,5-2 dl sirup til sidst. Gå ikke i panik, hvis du koger det for meget ind eller får det lidt varmt - så får du bare mere knald på karamelsmagen!

Afkøl væsken. I mens pisker du fløde, mælk og æggeblommer sammen. Når colasiruppen er afkølet, hældes den sammen med flødemassen og piskes grundigt. Hæld væsken på en ismaskine og følg instruktionerne.

Har du ikke en ismaskine, kan du hælde den på en beholder og sætte den i fryseren, hvor den skal stå i minimum 5-6 timer. Tjek isen hver time og rør rundt med en ske for at undgå krystalisering.

Servér gerne med cola-slik!

Del