Connery

Jagt

Hvor er dit jagtinstinkt?

Jagt
Hvor er dit jagtinstinkt? Vi taler ikke om tungen hængende ud af dit frådende gab, imens du halser rundt efter hende den smækre på dansegulvet, men om det jagtinstinkt, som burde ligge et eller andet sted i dine mandlige gener.

Er jagt passé i den moderne mand, eller er der nogen derude, der ynder at hænge riflen, haglgeværet eller bazookaen over skulderen og tage turen ud i den "vilde" natur?.


Ja, hvis man ser rent statistisk er jagt på retur i den danske mand;

Jagttegn i år 2000:

Ca. 167.870 personer løste jagttegn. Det var knap 3.500 færre end i 1999.

(sidste offentliggjorte tal)

Mit spørgsmål er hvorfor? Ja, selvfølgelig er det nemmere at hente en flæskesteg i køledisken, og man dyrker ikke længere jagt for at overleve. Men der må da stadig være nogle, der synes, det er sjovt (og mandigt) at have en gun og ikke desto mindre bruge den.

Eller selve oplevelserne ude i naturen? Du står op før fanden får sko på. Du kan have solopgangen helt for dig selv, imens du venter på det adrenalinkick der udløses, når du er alene med dit bytte, og det er byttet....eller ingenting.

Samtidig er det en helt perfekt sport for mænd, idet den giver rig lejlighed til praleri over for hinanden. Hvem skød (og ikke er) den største buk, eller nakkede flest fasanhøner? Hvem har det fedeste gevær eller hvad med en tur på den lokale skydebane (hvor du ikke behøver jagttegn) til en lille duel med vennerne.

Ja, jeg undres bare, idet jeg har fornemmelsen af, at det er en overset og glemt sportsgren blandt nutidens unge mænd. Det skal her tilføjes, at jeg selv er født med krudtslam i blodet og fra helt lille af har været på
Oplysninger om jagt, jagttegn, vildtpleje, jagthunde etc. kan du finde på siden her, hvis dette er en ny og uudforsket verden for dig.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce