Connery

9 morgenritualer, der kan ændre dit liv

Hvordan starter du din dag?

Vi kender det allesammen. Vækkeuret bipper, det er ALT for tidligt, og hvis dét ikke er frustrerende nok, så er det lige for tiden også mørkt udenfor.

Hvis du efter opvågning endnu ikke er afklaret med denne halv-deprimerende situation, så kan en scrolle-tur gennem mandagsdepri' Instagram-posts med garanti få dig på andre (og mere grå) tanker, som kan blive siddende i kroppen til langt op ad dagen.

Men det behøver slet ikke være sådan! For med nogle enkle og effektive morgenritualer, der hverken kræver en motionscykel eller en pangfarvet detox-smoothie med kål og tranebær, kan du kick-starte din dag og samtidig holde dig sund og rask!

ANNONCE
9 morgenritualer, der kan ændre dit liv

Snak med familie og venner

Det første morgenritual virker måske lidt spøjst, men ikke desto mindre kan det booste dit humør og dermed også dit energiniveau betydeligt, hvis du jævnligt tager en snak med familiemedlemmer eller en god ven eller veninde. Det er endda videnskabeligt bevist, at mænd, der har stærke familiære bånd, lever længere og generelt er mere tilfredse med deres liv. Så det er måske ikke så dumt at tage den uafværgelige (og alt for lange) telefonsnak med din kære Mutti, når hun ringer.

At holde dig opdateret på familie og venner bringer dig ikke kun tættere på dine nærmeste, det bekræfter dig også i dit sociale netværk, hvilket vil give dig mere selvtillid med i tasken, når du skal ud og møde verden.

ANNONCE
9 morgenritualer, der kan ændre dit liv

Ryd op i dit liv ved at rydde op

Selvom det kan kræve meget energi at få ryddet op i lejligheden, vasket det efterhånden ret presserende vasketøj og betalt den dér ene regning, der ikke er blevet tilmeldt betalingsservice, så giver det også ekstra energi, når man ved, at ovenstående halsbrækkende kedelige opgaver er klaret. Organisering kan nemlig skabe plads i hjernen til friske tanker og motivation i hverdagen til at nå endnu mere.

Det er dermed en rigtig god idé at få styr på nogle af hverdagens stressende gøremål om morgenen, så de ikke fylder i hovedet, når du skal yde optimalt på arbejdet eller studiet. Så kan du også slappe af og bruge tiden på sjovere ting, når du kommer hjem.

ANNONCE
9 morgenritualer, der kan ændre dit liv

Læs dagens overskrifter

Om det så er dit nyhedsbefængte Facebook-feed, du scroller igennem, eller du er typen, der hellere vil fugte tommelfingeren og vende sider i Berlingske Tidende, så er 10-20 minutters nyhedslæsning om morgenen super godt af to primære grunde.

Ved at give dig selv et hurtigt overblik over, hvad der sker i verden, er du parat til dagens uundgåelige small-talk med venner og kollegaer, og du undgår at være dén, der står og nikker samtykkende med, selvom du ikke aner, hvad der er op og ned på en syrisk flygtning og EU-retsforbeholdet. Den anden gode grund til at give dig selv et hurtigt newsflash er, at du ved læsning aktiverer og træner hjernen, så din velinformerede knold og du er klar til at komme ud og erobre verden!

ANNONCE
9 morgenritualer, der kan ændre dit liv

Tag et bad – gerne koldt!

Okay, det er måske ikke følelsen af iskold vand på nøgen hud, som er allermest efterspurgt på en kold vintermorgen. Men det skulle (ikke overraskende) være fremragende for din blodcirkulation at stå op til det kolde gys. Selvom det selvfølgelig er fristende at skrue op for temperaturen i de kolde måneder, så sørg dog for, at vandet ikke er så varmt, at det udtørrer din hud. Et bad – varmt eller koldt – skulle derudover, og klamt nok, også fjerne den slim, der har det med at hobe sig op i lungerne, mens du knalder brikker.

ANNONCE
9 morgenritualer, der kan ændre dit liv

Morgenlagengymnastik

Meget apropos knalde, så er vi nået til det næste morgenritual, der (som titlen måske afslører) også er de fleste hankønsvæseners yndling. Og det er netop her, du skal finde begrundelsen for en morgen-quickie med kæresten, hvis hun ikke umiddelbart virker helt begejstret for ideen. For nylige undersøgelser viser, at morgensex kan reducere risikoen for at få kræft og blodpropper i hjertet med hele 50%. Derudover frigives der en kæmpe dosis endorfiner i hjernen under den horisontale tango for to, der ud over at give dig en følelse af succes og energi også får dig til at se ung og sund ud. 

Jeg gætter dog på, at én tur i høet ikke vil kunne gøre det store for dit fysiske helbred, hvorfor morgensex selvfølgelig bør indføres som et tilbagevendende ritual!

Udover at gøre dig dejligt glad i låget og fuld af energi fra morgenstunden, så tæller en tidlig omgang fangeleg ifølge Videnskab.dk faktisk som motion, da ny forskning viser, at unge mænd forbrænder hele 4,2 kalorier i minuttet under akten. Så det er bare med at komme i gang med træningen!

ANNONCE
9 morgenritualer, der kan ændre dit liv

Spis en fornuftig morgenmad

Spis nu for helvede en ordentlig gang morgenmad, hvis du ikke allerede gør det! En god morgenmad har nærmest uendelige fordele (jeg skal nok nævne nogle af dem lige om lidt) og stor betydning for, hvordan du har det resten af dagen. Et klogt hovedet skulle vist også en gang have sagt, at morgenmad er dagens vigtigste måltid.

Nå, men fordelene ved en god morgenmad er som sagt talrige: den hjælper med at kick-starte stofskiftet (så du kan forbrænde mere), den mindsker lysten til at proppe sig med alle mulige usunde madvarer i løbet af dagen, den reducerer kolesterol-tallet og sidst men ikke mindst, så er morgenmaden din ven under dagens sidste forelæsning alt for sent ud på eftermiddagen, da den skærper din koncentration.

Du ved sikkert godt, hvad en god og fornuftig morgenmad er (eller nok nærmere hvad den ikke er), så det vil jeg ikke komme ind på.

ANNONCE
9 morgenritualer, der kan ændre dit liv

Stræk ud

What? Ja, stræk ud! Og det behøver slet ikke være det helt store slag yoga med latex-måtte og stramme bukser i mange farver. Et par simple udstrækningsøvelser, der aktiverer de største muskler og led i kroppen, lige når du står op, kan gøre underværker for resten af din dag.

Fordele ved en hurtig omgang strech inkluderer bl.a. forbedret blodcirkulation til muskler og hjerne, så du slipper for at falde sammen over dit skrivebord eller på forreste række i forelæsningssalen pga. træthed. Ud over at være godt for dine livsvigtige organer, så kan en fokuseret udstrækning også hjælpe dig med at undgå forstrækninger eller fx rygsmerter.

Så det er måske ikke så mærkeligt, at kroppen automatisk får os til at strække os ud, så snart vi vågner og stadig føler os som nogen, der godt kunne have brugt et par timer mere på øjet.

ANNONCE
9 morgenritualer, der kan ændre dit liv

Bund et stort glas vand

En ting, som undertegnede er begyndt at inddrage i sin morgenrutine, er at drikke vand. Et stort glas vand umiddelbart efter opvågning. Det er måske ikke altid dét, man har mest lyst til, når man halvdøsigt slæber sig ud i køkkenet, men et skud H2O før fanden (og du selv) får sko på skulle efter sigende oppe din tilværelse på flere fronter.

Ved at drikke vand på tom mave renses tarmen, hvilket gør det lettere at fordøje al den mad, som senere skal smides indenbords, og dette forstærker kroppens evne til at optage vigtige næringsstoffer. En tilpas hydreret krop danner også flere nye blodceller, så du kan føle dig som en ny person hver dag (NB: personlighed ændres ikke ved dagligt væskeindtag).

Hvis du stadig ikke er helt overbevist om, hvorvidt du skal fylde kroppen med de livsvigtige dråber, så kan det nævnes, at vand booster dit stofskifte (hvilket fx er rigtig godt, hvis du vil tabe dig), holder din hud ung og ren og forebygger influenza, hjertesygdomme, nyresten, tarmkræft, hovedpine og naturligvis dehydrering. Og så er det en god måde at komme af med alle de ubehagelige affaldsstoffer, som fx dine altid ubelejlige tømmermænd består af. Så det er bare med at hoppe på vandvognen – tømmermænd eller ej!

ANNONCE
9 morgenritualer, der kan ændre dit liv

Stå tidligt op

Hvis du skal nå at gøre alle tingene på denne liste (eller bare nogle af dem), før du skal ud af døren, er det med at komme ud af fjerene i god tid. Det nedsætter derudover også din risiko for at få stress, så du ikke behøver ikke at springe ud af sengen hver morgen og hurtigt smide noget tøj på kroppen, før du spæner ud af din lejlighed med en skævt knappet skjorte og en rumlende mave.

Med god tid på hånden kan du (forhåbentlig) nå flere af ovenstående punkter, og du vil helt sikkert også mærke, at du har mere overskud i din dag. Så god morgen!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce