Connery

Zombieland er månedens drengerøvsfilm

Hvad gør en ultra-nørdet, jomfru-taber, når hans drømmepige for første gang er i hans lejlighed og så pludseligt viser sig at være en zombie? Det samme som alle andre ville gøre i sådan en situation; Han slår hende selvfølgelig ihjel! Dette er præcis, hvad der sker for teenageren Columbus (Jesse Eisenberg). Det skal dog vise sig kun at være starten på en kamp for overlevelse. Næsten hele verdens befolkning er tilsyneladende blevet zombier, som kun tænker på at spise menneskekød.

4 ud af 6 stjerner
Zombieland er månedens drengerøvsfilm
Columbus beslutter sig for at tage hjem til Ohio, for at finde sine forældre. På vejen møder han redneck typen Tallahassee (Woody Harrelson) som er på en selvbestaltet mission, for at finde verdens sidste Twinkies. Columbus og Tallahassee er imidlertid et umage makkerpar.

Tallahassee synes at Columbus er en vattet regelrytter, omvendt synes Columbus at Tallahassee er lidt for uansvarlig.

Som tiden går, lærer de at leve med hinandens forskelligheder,  og sammen har de større chance for at overleve.

Lidt senere møder de søskendeparret Wichita (Emma Stone fra Superbad og The Rocker) og Little Rock (Abigail Breslin fra Little Miss Sunshine), der i første omgang narrer fyrene, og stjæler deres bil. Søstrene indser dog hurtigt, at de godt kan få brug for et par mænd i kampen mod zombierne, og de fire ender derfor med et tæt venskab.

Søstrene har hørt et rygte om, at der er en forlystelsespark i Californien, der skulle være et sikkert opholdssted, men vejen er lang og det bliver en sej kamp for overlevelse i Zombieland.

Undervejs byder rejsen også på hyggestunder med Ghostbusters og et møde med selveste Bill Murray. Kærligheden blomstrer også. Den kejtede Columbus forelsker sig i Wichita, men opdager at, hvis han vil have hende, er han nødt til at træde mere i karakter og opføre sig som en rigtig mand. Noget der ikke er helt så nemt for den unge Columbus.
ANNONCE
Zombieland er månedens drengerøvsfilm
”Zombieland” er en veloplagt komedie, fyldt med skøre indfald og skæve karakterer.

Oprindeligt var historien tænkt som en tv-serie, men manuskriptforfatterne Rhett Reese og Paul Wernick fandt ud af, at de hellere ville lave en spillefilm. Derfor omskrev de deres manuskript.

Da instruktøren Ruben Fleischer sidenhen kom med på projektet, begyndte det for alvor at tage form.

Fleischer lægger ikke skjul på, at han har fundet megen inspiration i den britiske gyser-komedie ”Shaun of the Dead”, som ligeledes laver sjov med zombiefilm. De to film minder også om hinanden på mange punkter, men ”Zombieland” er en noget større film og mere apokalyptisk i sin vision.
ANNONCE
Zombieland er månedens drengerøvsfilm

Hvis, du efter at have set filmen, kan lide ”Zombieland”, så kan du så småt godt begynde at glæde dig. Alt tyder nemlig på, at der kommer en efterfølger, med samme cast. Woody Harrelson har i hvert fald udtalt, at han meget gerne vil lave en efterfølger. 

Titlen er måske allerede klar: ”Another Day in Zombieland”, som rent faktisk var den originale titel til denne film.

Filmselskabet var dog bange for, at publikum ville tro, at den var en efterfølger, og derfor undlade at se filmen, da de jo så ikke havde set ”1’eren”.

Det blev dog ikke tilfældet for ”Zombieland”. Den har nemlig været en kæmpe succes, med en åbningsweekend i USA på $ 25 millioner. Godt og vel 209.000 amerikanere, kan vel ikke tage fejl, kan de?

Døm selv. ”Zombieland” har premiere den 23. oktober, landet over.

Drengerøvs factor: 100 %.

ANNONCE
Zombieland Trailer
Teknisk information:
Original titel: Zombieland

USA, 2009

Instruktør: Ruben Fleischer

Medv: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard og Bill Murray

Genre: Komedie/Gyser/Zombie

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Længde: 81 min.

Premiere dato: 23. oktober 2009

Biodistributør: Sony Pictures
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce