Connery

Zombie-året 2007

En tiltrængt oversigt over kommende zombiefilm!

For alle os, der har en forkærlighed for de levende døde, er der masser at se frem til på film-fronten i 2007. Der kommer både nye og originale film, et par sequels, og et remake af en klassiker bliver det også til. Ikke dårligt, efter et par sløje år (ikke ÉT ord om Land of the Dead!) på zombiefronten.
ANNONCE
Zombie-året 2007
Planet Terror
(Ude nu)

Den første film, jeg vil kigge lidt på, er den allerede Connery-anmeldte 'Planet Terror'. Instrueret af Robert Rodriguez (Desperado, From Dusk till Dawn og Sin City) og med eksempelvis Bruce Willis på rollelisten er der lagt i ovnen til lidt af et actionbrag.

Hvis nogen skulle have formået at undgå hypen om Grindhouseprojektet, som 'Planet Terror' er anden halvdel af, kan det kort beskrives som en hyldest til de biografer, som i 70'erne excellerede i at vise de mest blodige, mest underlødige og, for nogens vedkommende, mest underholdende B-film, som ikke fik en chance for at komme I de mere almindelige biografer.

Disse film har eftersigende været en enorm interesse og inspiration for både Robert Rodriguez og Quentin Tarantino, og det er derfor grunden til, at disse nye 'skæve' film får set dagens lys.

Og med det in mente kan det ikke overraske, at 'Planet Terror' er helt ude på overdrevet, når det kommer til vold, blod og ødelæggelse. At heltinden får et maskingevær sat på som protese, efter zombier har spist hendes ben, opsummerer det vist egentlig meget godt. Yderligere plot-detaljer kan findes i anmeldelsen her på Connery.dk, så dem vil jeg ikke kede jer med igen.

Jeg er i hvert fald meget spændt på at se, hvordan Rodriquez forvalter denne genre, som ligger mit hjerte så nært.
ANNONCE
Zombie-året 2007
28 Weeks Later
(Premiere d. 24/8-07)


Denne film er efterfølgeren til Danny Boyles glimrende og skræmmende '28 Days Later', men med en ny instruktør bag rattet. Denne gang er det Juan Carlos Fresnadillo, der skal stå for løjerne, og det skal blive spændende at se, om han magter opgaven. Jeg kender ikke instruktøren, men baseret ud fra de anmeldelser jeg har læst fra det store udland, er der bestemt intet at frygte for filmens kvalitet.

Historien kort er, at 6 mdr. efter det oprindelige udbrud af Rage-virussen (se 1'eren for yderligere forklaring), forsøger den amerikanske regering at genbefolke London-området efter evakueringen af de britiske øer.
 
Allerede her skal man ikke være hjernekirurg for at gætte, hvad der så sker. Der er naturligvis en zombie eller to i England, som man lige havde overset, and all hell breaks loose.

Forskellen på denne og så den gamle skulle være øget fokus på action og splatter. Ikke at den gamle decideret manglede noget på denne front, men den nye skulle altså lige have fået endnu et hak i denne ombæring. Og nu hvor "the U.S. Marines" er involveret, kan man jo håbe på - og krydse fingre for - en masse store våben, der river de elendige kødædere midt over. Jeg er i hvert fald meget spændt på resultatet!

Den umiddelbart mest prominente skuespiller på holdet er Robert Carlyle (The Full Monty), men han er givetvis bakket op, af nogle ganske habile engelske skuespillere, som uden tvivl sørger for, at biografgængerens puls nok skal holde sig i det røde felt.

N.B.: Til alle jer kværulerende puritanere, der vil sige, at de ikke er 'rigtige' zombier; gider ikke høre på jer! I bliver bannet, hvis det bliver nævnt!
ANNONCE
Zombie-året 2007
Resident Evil: Extinction
(Premiere d. 5/10-07)


Her har vi fat i lidt af en ømtålelig sag. Instruktøren bag denne og de to første, Paul W. S. Anderson, har om nogen formået at vende en fanskare imod sig.

Filmene er løseligt bygget over de efterhånden mange survival-horror computerspil fra Capcoms 'Resident Evil' serie, og resultatet har ikke levet op til mange af de trofaste fans forhåbninger. Der har været klager over alt fra hovedpersonen Alice (som ikke figurerer i spil-universet), de få udvalgte karakterer der kom med over I filmens verden, budgettet, plottet, kostumerne osv. osv.

Personligt har jeg spillet mange af spillene, og jeg vil da også give kritikerne ret i, at filmene er en del anderledes end råmaterialet. Jeg kan bare ikke se, hvorfor det skal føre til, at man ikke kan nyde noget fantastisk hjernedød (på mere end et plan) action, med en masse zombier der bliver skamflået - og et par solide chok proppet ind i mellem. Jeg er i hvert fald blevet gevaldigt underholdt hele vejen i gennem.

I denne 3. ombæring er vores helte på flugt igennem Nevadas ørken for at komme til Alaska. Det er de overlevende fra Raccoon City (som bekendt blev udslettet i film nr. 2), der er på tur, og den nyligt genmodificerede Alice, hjælper naturligvis til. Carlos Olivera (Oded Fehr), Alice (Milla Jovovich) og L. J. (Mike Epps) gentager alle tre deres roller fra forgængeren.

Ud fra traileren at dømme, kommer det til noget af et show-down i Las Vegas, men ganske få reelle facts er sluppet ud endnu, så det er i virkeligheden ikke til at sige så meget konkret endnu.

Denne film tror jeg bliver en fantastisk afslutning på trilogien og et voldsorgie uden lige. Det bliver spændende at se, om Umbrella endelig bliver tvunget i knæ, hvilke kræfter Alice har fået, og hvor mange genmuterede T-virus monstre hun formår at sende i graven.
ANNONCE
Zombie-året 2007
Day of the Dead
(Premiere engang i 2007)


Dette er helligbrøde, blasfemi og ulovligt. Eller det er der i hvert fald mange, der mener, det burde være.

Et remake af George A. Romeros 1985-klassiker 'Day of the Dead' har været lang tid undervejs, og er blevet bombarderet med kritik fra stort set alle vinkler. Romero er som bekendt faderen til hele genren (selvom dette naturligvis også debatteres på
Men efter succesen med Zach Snyders remake af 'Dawn of the Dead' fra 2004, har Hollywood fået blod på tanden, og den nye 'Day of the Dead' er dermed blevet en realitet.

Jeg synes personligt, at den nye 'Dawn of the Dead' var uendeligt meget mere spændende, intens, meget bedre lavet og ikke mindst mere uhyggelig end den originale, så jeg glæder mig naturligvis meget til at se resultatet. Det bliver spændende at se, hvordan og hvorledes den nye instruktør, Steve Miner, vil forvalte det oprindelige plot i den nye udformning.

Filmens handling er, at jorden er blevet overrendt af de levende døde, og menneskehedens eksistens hænger i en tynd tråd. En gruppe forskere, læger og en militærdeling skjuler sig i en underjordisk bunker som et sidste desperat forsøg på overlevelse. Her går tiden så med intern splid omkring, hvad man skal gøre ved zombie-problemet. Soldaterne vil formentlig gå lidt voldsomt til værks, hvorimod forskerne forsøger at undersøge - og måske endda forstå - zombierne.

Der går også rygter om at Bub, den tænkende zombie fra originalen, også får en rolle i den nye (en soldat der er erklæret vegetar bliver bidt og har så åbenbart ikke lyst til menneskekød...), så for dem der har set den originale, skulle der da være lidt, man kan nikke genkendende til.

Ud fra traileren, som desværre virker en anelse amatøragtig, ser det ud som om, at vi som biografgængere oplever vores helte i en del mere action end i den originale film, og at en større del af filmen foregår over jorden. Alt sammen noget, jeg sagtens kan leve med, da jeg altid har syntes, at de originale tre var relativt uinteressante grundet deres ringe effekter, langsomme tempo, elendige skuespil og ikke alt for skjulte kritik af deres samtids samfund.

Alt i alt burde denne film ende som en succeshistorie. Materialet er der i hvert fald ikke noget i vejen med, og at Ving Rhames (Col. Rhodes) endnu engang optræder i et Romero remake (han spillede politibetjenten Kenneth i den nye 'Dawn of the Dead') er jo kun en ekstra bonus.

Men som man kan se, så er der altså virkelig noget at se frem til i biografernes mørke de næste måneder. Det er rart, at der endelig kommer en ordentlig stime af (forhåbentlig) klasse zombiefilm - noget vi har manglet i alt for lang tid!

When there is no more room in Hell - The dead will walk the earth
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce