Connery

Xbox 360 annonceret

Microsoft kommer med ny superkonsol i slutningen af året. Xbox 360 er netop annonceret.

Konsolkrigene fortsætter! Microsoft annoncerer nu deres nye Xbox 360 konsol. Snart får vi også nyt fra Sony om deres kommende PS3, og Nintendo er på vej med Revolution. Xbox 360 forventes dog at nå markedet som den første af disse, engang i slutningen af året.

Designet bliver hvidt og størrelsen bliver noget mindre end den oprindelige Xbox. Man vil kunne købe nye frontpaneler, og derved være i stand til at give den et mere personligt præg. Den vil desuden kunne stå på højkant eller ligge ned.
ANNONCE
Xbox 360 annonceret
Xbox 360 bliver mere end bare en konsol, for Microsoft satser på, at den også bruges som mulitmediecenter, og derved kan få en central rolle i den moderne dagligstue. Der er lavet forbedringer på stort set alle punkter, så den ikke kun henvender sig til dem der vil spille, men også kan have stor værdi når der skal afspilles film eller fremvises digitalbilleder.

Xbox 360 bliver et stort spring frem teknologisk. Processoren bliver en tre-kernet IBM PowerPC på 3,2 GHz og det specialbyggede grafikkort fra ATI kommer med 512 MB RAM. Spillene vil derfor blive langt flottere, end vi kender dem, og ifølge Microsoft vil det tage spillene ind i en HD (High Definition) æra. Dette vil især sige skarpere og mere detaljerig grafik. Skal Xbox 360 bruges som DVD afspiller, vil den deaktivere blæsere for at støjdæmpe afspilningen. En klar forbedring over den oprindelige Xbox.
ANNONCE
Xbox 360 annonceret
Controllerne

Controllerne til konsollen bliver trådløse med genopladelige batterier, og holder grundlæggende fast i designet fra Controller S. Xbox logoet på den vil få en funktion i forbindelse med Xbox Live (online-funktionalitet, red.).

Xbox Live

En af de afgørende ting for Microsoft bliver onlinedelen, så de sætter som krav til spiludviklerne, at spil til Xbox 360 vil få Live understøttelse. Hvad dette vil betyde for deciderede singleplayerspil vides ikke, men bl.a. skulle spillerens succes i spil kunne oploades til et 'Gamer Card' på Live, så man kan vise overfor andre, hvad man har gennemført. De basale funktioner i Live forventes at blive gratis, mens fuld adgang med bl.a. videochat koster et månedligt beløb. Det nuværende Live til Xbox koster ca. 500 kr. om året.

Spillene

Stort set alle større spiludviklere har allerede meldt sig på banen med spil til konsollen. Vi får utvivlsomt Master Chief at se i Halo 3, Lara Croft vender tilbage i Tomb Raider, Kameo: Elements of Power ser spændende ud, The Elder Scrolls IV: Oblivion kommer i foråret 2006, og så er et spil over Godfather filmen under udvikling. Ved lanceringen forventes 10-15 spil at ligge klar, og efter et halvt år omkring 40-50 spil.
ANNONCE
Xbox 360 annonceret
Det usikre

Prisen er endnu ikke kendt, men forvent en høj pris ved lanceringen. Typisk koster konsoller meget i starten, men bliver derefter prissat lavt, for at sælge mange af dem. Både den nuværende Xbox og PS2 kostede over 1000 kr. mere ved lanceringerne end de gør pt. En startpris på ca. 3000 kr. er ikke usandsynlig. Med en konsols levetid taget i betragtning er dette dog en relativt lav pris for en maskine der kan køre de nyeste spil, sammenlignet med en pc, der skal have årlige opgraderinger i samme prisklasse for at kunne følge med.

Opdatering!

Microsoft har annoncerert, at startprisen på Xbox 360 bliver 2400 kr. for Core pakken (u. harddisk) og 3200 kr. for Premium pakken (m. harddisk og trådløs controller). Xbox 360 udkommer d. 2. december i Danmark.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce